Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundbäddar & Hundsängar

Hundbäddar, hundsängar, Hundkorgar & hunddynor

Hundbädd, Hundsängar & Hundkorgar: Hos oss hittar du ett stort utbud av hundbäddar, hundsängar och hundkorgar. Här kan du välja på flera olika modeller allt från enkla plastbäddar, hundbädd donut till lyxiga, praktiskta och smarta Biabäddar. Hundar vill alltid vara med så det kan vara en god idé att ha flera bäddar eller dynor på olika platser. Vardagsrummet, sovrummet men också köket är bra ställen att se till att hunden har sin egen hörna att vara på. 

Underkategorier: Bäddar & Korgar - Dyna & Madrass - Filt & Fällar - Igloo & Tittut - Kylfilt & Kyldynor

Läs mer om Hundbäddar, Hundsängar & Hundkorgar

Hundbäddar & hundsängar i korthet

Att hunden har sin plats att sova på är en självklarhet. Även om hundar ofta nöjer sig med att sova på golvet, mattan eller soffan, men helst i din säng, där du kanske inte uppskattar det lika mycket som hunden?  

När det kommer till att välja en hundbädd eller hundsäng så är frågorna många, välja en billig, smart, snygg, praktisk eller högkvalitativ hundbädd eller varför inte försöka kombinera egenskaperna? Om din hund äldre eller kanske har sämre ledfunktion, då kan en värmande eller ortopedisk bädd vara att föredra. Nedan har vi samlat vanliga frågor vi får kring hundbäddar och hundsängar.

Att tänka på vid köp av hundsäng & hundbädd

Att tänka på vid köp av hundbäddar & hundsängar.


Att köpa en hundbädd kan till en början kännas väldigt enkelt men efter en kortare research dyker det upp en del kriterier att ta hänsyn till gällande köpet av hundsäng. Det är tyvärr alldeles för lätt att vara efterklok, därför går vi igenom vanliga frågor att ta hänsyn till vid valet av hundsäng och hundkorgar. 

Storlek på hundbädd

När det kommer till valet av storlek på hundbädd så beror det på en rad olika faktorer. Dels hur din hund brukar ligga (t.ex. om hunden som ligger som en boll eller hunden som ligger på rygg och stretar ut med alla ben och tassar). Valet av storlek bör reflektera hur hunden föredrar att ligga i sin bädd. Vanligt misstag många gör vid köp av hundsängar är att välja en alldeles för stor bädd, vilket i slutändan gör att hunden föredrar att ligga i hörnan på soffan eller någon annan mysigare och trängre och tryggare plats. Hur hunden sover eller vart den föredrar att sova kan också bero på vilken ras, då vissa hundraser föredrar att ligga helt öppet medan andra föredrar en igloo, tittut eller hundsäng med tak eller krypin.

Vi rekommenderar att du köper en hundsäng som är lika bred eller lång som hundens mått är från nacken till svansfästet oavsett hur hunden sover för att säkerställa en bra storlek på hundbädd. 

Placering av hundbädd & hundsäng

Vart den optimala placeringen av hundbädden är beror dels på hur och var din hund föredrar att sova. Många skaffar därför flera hundbäddar eller hundkorgar för att hunden bekvämt ska kunna välja själv eller sova där du befinner dig. Bor du ett hus med flera våningar rekommenderar vi att du har minst en bädd per våningsplan. Har du inte möjligheten att ha flera hundbäddar så kan filtar eller plädar vara ett bra alternativ för att kunna skapa flera mysiga sovplatser för hunden.

Tänk på att om du placerar hundbädden nära en vägg så kan hundens päls kan ge fläckar på väggar, tapeter och möbler samt att inte placera hundens säng under ett fönster, nära en dörr eller någon annan plats där det drar in kall luft. Liksom oss människor kan hundar bli både stela och sjuka av att ligga i konstant drag. 

Värmande eller kylande hundbädd

Har du en hund med nedtrimmad päls, korthårig ras eller helt enkelt alltid är frusen? Då är en värmande hundbädd något du bör kika på. Liksom om du bor du i ett kallt hus eller längre norrut så kan en värmande hundbädd vara att föredra eller om du skall använda hundbädden i bilen efter jakten eller träningen under kalla årstider så är en värmande bädd att föredra. 

Hur vet jag vilka bäddar som är varma då? Vissa hundbäddar och hundsängar har insytt keramiskt tyg som återreflekterar hundens värme samtidigt som kylan från golv, mark eller annat kallt underlag reflekteras ner (som ett liggunderlag för oss människor). Dessa bäddar fungerar även utmärkt för hundar med stela eller sämre ledfunktion och kan göra under för detta. Utöver hundbäddar med keramiska tyg så brukar även vanliga pälsade eller luddiga bäddar vara mysiga och värma en hel del. Ett annat alternativ för riktigt frusna hundar är att lägga ner i en mysig filt eller pläd i bädden som både värmer och gör hundsängen lättare att tvätta.

Kylande hundbäddar är något vi sällan har behov av i Sverige förutom några få utvalda dagar per år. Säsongsvis så hittar du kylande bäddar i vårt sortiment. Ett mer praktiskt alternativ till kylande hundbäddar kan vara att lägga ner en kyldyna i bädden under årets varmare dagar och på så sätt uppnå samma svalkande effekt.


Hundbädd till valp

När du ska välja en mysig hundbädd eller hundsäng till valpen så bör du fundera på om du ska köpa en tillfällig bädd som passar valpens nuvarande storlek eller om du ska köpa en hundbädd för valpen att växa in i. Har du en valp av mindre ras så blir valet kanske lättare? Däremot är valpen av större ras så blir valet svårare. 

Fördelen med mindre bäddar är att det ger valpen en ökad trygghetskänsla just under valptiden, men då behöver du sannolikt köpa en till större bädd när valpen blivit fullvuxen. Många valpar föredrar en hundbädd med högre kanter att gosa in sig mot, vilket ger en ökad trygghetskänsla. Det kan dessutom även vara en god idé att köpa en hundbädd som är vattenavstötande eller vattenresistent om olyckan skulle vara framme med urinläckage.


Kvalitet på hundbädd

Kvalitén på hundbäddar varierar stort. Grundregeln precis som med allt annat är att man får vad man betalar för. Det kan givetvis vara lockande att köpa en billig hundsäng och hundbädd men ofta håller dessa inte lika länge. Det som framförallt skiljer sig mellan billiga hundsängar och mer kvalitativa hundbäddar är sömmarnas kvalitet, foamfyllningen och yttertygets egenskaper. Vill du att din hund ska få en bädd som håller länge, tål att tvättas och ska hålla formen, snåla inte.


Form på hundbädden

Hundbäddens form och design har kanske större betydelse för dig än för din hund. Däremot föredrar många hundar att kura ihop sig upp mot något så kan en hundsäng med höga kanter vara att föredra. Lika så är det vanligt att valpar eller oroliga hundar föredrar att sova i en hundbädd med tak eller igloo och tittuter.

Hundbädd till stora hundar - Avlastande

När du kikar efter en hundbädd till den stora hunden så är det viktigt att tänka på att en stor hund ofta väger mer och på så sätt kräver mer utav sin hundsäng. Framförallt när det kommer till riktigt stora hundar över 25-30 kg + vuxenvikt så drabbas dessa hundar oftare av ledinflammationer eller andra typer av skelettrelaterade sjukdomar. Belastningen på större och tyngre hundars leder blir helt enkelt större och då räcker inte en vanlig hundbädd till när det gäller avlastning och komfort. Kvaliten på innehållet eller foamen i hundsängen är viktig. Köper du en billigare hundbädd så riskerar du att få en hundbädd som inte avlastar hundens vikt korrekt eller inte håller i längden. 

Ortopediska hundbäddar och hundsängar passar bra till tyngre hundar eller äldre och stela hundar. De ortopediska hundbäddarna är precis som ortopediska sängar för oss människor - ofta väldigt sköna och avlastar precis där vi vill. Samma sak gäller för hunden. En ortopedisk hundsäng kan göra underverk för äldre, stela och stora hundar.

 

Smuts- och vattenavvisande hundsängar

Vissa hundar verkligen älskar smuts och vattenpölar ute och hur mycket man än torkar av din hund så missar man alltid något. Då rekommenderar vi en smutsavstötande och vattenresistent hundbädd, dessa hundsängar är mycket lättare att hålla rent genom avtorkning samt tål i stort sett alltid att tvättas i maskin. Vanliga frågor om hundbäddar & hundsängar


Vanliga frågor om hundbäddar & hundsängar
Vilken storlek på hundbädd ska jag välja?
Som vi gick igenom ovan under "att tänka på vid köp av hundsäng & hundbädd" så beror valet av storlek på hur din hund föredrar att sova, vart hunden föredrar att sova och om du ska köpa en tillfällig bädd för valpen eller en hundsäng att växa in i.

Vi rekommenderar att du väljer en hundbädd som är lika bred/lång som hunden mäter från nacke till svansfäste för att säkerställa att hunden får plats. Många gör misstaget att köpa en hundsäng som är för stor bädd och därför kan hunden föredra att sova någon annanstans där det är trängre och mysigare.

Tvättråd för hundsängar & hundbäddar
Tvättråden för hundbäddar varierar stort, en grundregel om din hundsäng saknar tvättråd är att handtvätta den och sedan låta den lufttorka. 

Mer kvalitativa hundbäddar brukar oftast gå bra att tvätta antingen i maskin i 40°c eller ett mildare handtvättsprogram. Titta alltid efter tvättråden på din hundbädd för att säkerställa hur du ska tvätta just din hundbädd. Många gånger räcker det med att torka av hundbädden med en våt trasa, damsuga eller roller för att ta bort hundhår och ytsmuts.


Tuggsäker hundbädd & hundsäng?
Vi får ofta frågan om det finns någon tuggsäker hundbädd eller hundsäng, framförallt när bädden ska användas som valpbädd. Tyvärr är ingen hundsäng tuggsäker, utan i stort sett klarar ingen hundsäng, hundbädd eller hundkorg att stå emot valparnas sylvassa tänder.

Om du vill skona hundbädden från att krafsas eller tuggas sönder så kan det vara en god ide att komplettera med en extra dyna, pläd eller filt i hundsängen.


Bästa placering av hundbädd & hundsäng?
Vad som är den bästa placeringen av hundbädden beror på hur stort hem du har, hur stor hund du har eller om du har flera hundar. 

Ett par saker att tänka på, är att undvika att placera hundbädden nära något fönster eller dörr där det drar kallt. Placerar du hundbädden mot en vägg, soffa eller någon annan möbel så kan det vara en god ide att torka av smuts och fett oftare, för att undvika permanenta fläckar.


Min hund sover för mycket?
Tycker du att din hund sover för mycket? Hundars behov av sömn varierar från individ till individ men en vuxen hund brukar normalt sova 12-18 timmar och en valp eller unghund sover ca 16-20 timmar per dygn. 

Är du orolig och tycker att din hunds sömnbeteénde har förändrats och att hunden sover mycket mer mot tidigare så kan det beror på sjukdomar, stress eller andra  faktorer. Är du orolig kan ett samtal till veterinären vara en bra start.


Kylande & värmande hundbäddar & hundsängar?
Kylande hundbäddar är något vi sällan har behov av i Sverige förutom några få utvalda dagar per år. Säsongsvis så hittar du kylande bäddar i vårt sortiment. Ett mer praktiskt alternativ till kylande hundbäddar kan vara att lägga ner en kyldyna i bädden under årets varmare dagar och på så sätt uppnå samma svalkande effekt.

Vissa hundbäddar och hundsängar har insytt keramiskt tyg som återreflekterar hundens värme tillbaka samtidigt som kylan från golv, mark eller annat kallt underlag reflekteras ner (som ett liggunderlag för oss människor). Dessa bäddar fungerar även utmärkt för hundar med stela eller sämre ledfunktion och kan göra under för detta. Utöver hundbäddar med keramiska tyg så brukar även vanliga pälsade eller luddiga bäddar värma en hel del. Ett annat alternativ för frusna hundar är att lägga ner i en mysig filt eller pläd i bädden som både värmer och gör hundsängen lättare att tvätta.


Hundbäddar för valpar (valpbädd)
Att välja en mysig hundbädd till valpen är kansken en av de första saker som du gör en research kring innan valpen har kommit till sitt nya hem. 

När du tittar efter en mysig valpbädd så bör du fundera på om du ska köpa en bädd som passar valpen nu eller om du ska införskaffa en hundsäng som även passar till hundens vuxenstorlek. Väljer du att köpa en större hundbädd till valpen som är lite för stor så komplettera gärna med en mysig filt för att göra valpbädden mysigare och trängre, vilket även ökar tryggheten.


Ortopediska hundbäddar?
En ortopedisk hundbädd är en hundsäng som är anpassad för äldre hundar, hundar med ledproblem eller stora och tyngre hundar. Även om din hund inte lider av ledproblem eller stelhet så kan en ortopedisk hundbädd förebygga uppkomsten av dessa problem.

Vad gör en hundbädd till en ortopedisk hundbädd? 

En ortopedisk hundbädd och hunddyna består oftast av flera lager skum, överst brukar det vara ett komfortskum som är likt många andra hundbäddar men det som särksiljer just ortobäddarna är de andra lagret med viskoelatiskt skum som avlastar hundens leder och återgår till sin normala form efter anvädning. Detta lager av skum formar sig även efter hundens kropp och temperatur. 


Vilken är den bästa hundbädden & hundsägen?
Vilken hundbädd eller hundsäng som är den bästa för dig och din hund beror på form, smak, färg och tycke. Enligt oss finns det ingen hundbädd som är den bästa för alla hundar, utan anpassa valet av hundbädd efter hundens storlek, ålder och behov och hitta sedan en design, färg och form du gillar.


Olika typer av hundbäddar & hundsängar?
Det finns en rad olika varianter på hundbäddar & hunddynor. Nedan går vi igenom några av de vanligaste formerna och typer av hundbäddar & hundsängar.

Rundbädd

Rundbäddarna är precis som de låter, hundsängar som är runda. Passar bäst till mindre hundar och har ofta höga kanter som hunden kan mys in sig i, men finns även i större storlekar som även passar större hundar. En av våra mest populära rundbäddar för hund är Trixie Harvey långhårig rundbädd.

Fyrkant- & rektangulärbäddar

Fyrkant- rektangulärbäddarna är nog vad de flesta ser framför sig när man pratar om hundbäddar. Rektangulärbäddarna finns i en mängd olika varianter, färger och typer. Rektangulärbäddarna passar i stort sett alla hundar.

Hunddynor & Hundmadrasser

Hunddynor & hundmadrasser lämpar sig utmärkt till hundburen eller i bilen. Madrasserna finns även i ortopediska varianter som lämpar sig bra till äldre och stela hundar. Tänk på att köpa en hundmadrass som har en fyllning av högre kvalitet annars riskerar hundmadrassen att sjunka ihop efter en tids användning.

Hundsoffor

Har du en hund som bara älskar att ligga i soffan? Då kanske det är dags att hunden får en helt egen hundsoffa att sova i? Hundsoffor finns i flera varianter och färger. Vårt sortiment med hundsoffor varierar beroende på tillgång. 

Hundigloos, Hundtittuter eller hundbäddar med tak

Många hundar, framförallt mindre hundar och valpar är betydligt tryggare med att sova i en bädd, bur eller något annat med tak ovanför sig. I vårt sortiment finner du flera varianter av hundbäddar med tak och hundigloos. Även de många kattituter lämpar sig bra för mindre hundar.

 

Hundkorgar 

Hundkorgar är en riktigt klassiker när det kommer till hundsängar. Hundkorgar har traditionellt tillverkats av rotting, vilket inte alltid lämpar sig så bra för valpar, då rottingen är riktigt god och härlig att tugga på och riskerar att bli vassa flisor som kan skada hunden eller valpen. I dag har vi hundkorgar tillverkade av polyrotting som är både mer väderbeständiga och tåliga hundkorgar. Polyrottingkorgarna är ett säkert designval.


 
Hundbädd för bilen?
Innan du köper en hundbädd eller hundmadrass till bilen så är det bra att känna till att hundar måste transporteras på ett säkert sätt enligt lagen. Ett säkert sätt innebär transport i en hundbur eller med en bältessele, detta hittar du under kategorin hundbur & transport. 

Har du en säker hundbur till bilen så kan det vara en god idé att införskaffa en riktigt skön hundsäng eller dyna till hundburen. Ett tips är att kika efter bäddar och dynor som är smuts- och vattenavvisande till användning i bilen.

Populära varumärken med hundbäddar, hundsängar & korgar?

- Biabädden hundsäng

Biabäddarna känner de flesta hundägare till. Biabädden är designad i Sverige och har funnits på marknaden i över 20 år. Biabädden är ett säkert val av hundbädd, praktiska att hålla rent och ergonomiska samt erbjuder reservdelar så som nya överdrag m.m. 

- Dogman hundbäddar

Dogmans sortiment av hundbäddar består av en stor variation. Allt från fluffiga, långhåriga dynor och bäddar till madrasser. Dogmans hundbäddar är väldigt prisvärda generellt.

- Trixie hundbäddar & hundkorgar

Trixie är ett välkänt varumärke som har ett stort utbud på högkvalitiva hundbäddar i alla former du kan tänka dig, allt från hundsoffor till mindre smidiga hundkorgar och rundbäddar. 

- Ozami hundbäddar & hundsängar

Ozami hundbäddar erbjuder bra bäddar till bra pris. I Ozamis sortiment av hundbäddar och hundsägar hittar du praktiska, smuts- och vattenavstötande hundbäddar i en mängd olika former och designer.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA UT EN HUNDSÄNG, HUNDBÄDD ELLER HUNDKORG TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilket typ av hundbädd, hundsäng eller hundkorg du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en passande hundbädd som passar dig och din hund.

Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta en snygg, smart, smidig och skön hundbädd! Hos oss kan du köpa bra, tvättbara och snygga hundbäddar och hundsängar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

1 2 3  67 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
-20%
Trixie Julfilt Yuki
Trixie från 119 kr
I lager
-20%
Trixie Harvey Bädd Vit/Svart
Trixie från 399 kr
I lager
-20%
Dog Gone Smart Dirty Dog Doormat Grå
Dog Gone Smart från 259 kr
I lager
-20%
Dog Gone Smart Dirty Dog Doormat Mocka Brun
Dog Gone Smart från 259 kr
I lager

-20%
Trixie BE NORDIC bädd Föhr mörkgrå
Trixie från 695 kr
I lager
-20%
Dogman Bädd Buddy Oval Grå
Dogman från 399 kr
I lager

-20%
Dogman Bädd Classic Lady Ljusgrå
Dogman från 359 kr
I lager
-20%
Trixie Elsie bädd Grå/Ljusgrå
Trixie 299 kr
I lager

-20%
Trixie Be Nordic Bädd Föhr Mörkblå
Trixie från 695 kr
I lager
-20%
Dogman Mysan bädd Grå
Dogman från 399 kr
I lager

-20%
Dogman Mysan rund bädd Grå
Dogman från 399 kr
I lager
-20%
Trixie Nero Soffbädd Ljusgrå
Trixie från 449 kr
Biabädden Bia Bädd Svart
Biabädden från 439 kr
I lager

Biabädden Bia Bädd Vit
Biabädden från 439 kr
I lager
-20%
Dogman Bädd hög kant Sherpa Beige
Dogman från 439 kr
I lager
-20%
Dogman Bädd hög kant Sherpa Brun
Dogman från 439 kr
I lager

-20%
Enchanted Home Pet Cleo Sofa Pink
Enchanted Home Pet 1 389 kr
I lager

Biabädden Bia Bädd Grå
Biabädden från 439 kr
I lager
-20%
Trixie Talis bädd mint
Trixie från 549 kr
I lager

1 2 3