Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundleksaker

Hundleksaker - Online & I Stockholm

Hundleksaker & Hundleksaker på nätet: Hundar och valpar har ett stort behov av både fysisk och mental stimulans, hundlesaker kan ge din hund stimulans både mentalt och fysiskt beroende på vilken eller vilka leksaker du erbjuder din hund. En stimulerad hund är ofta både en lugnare och mer harmonisk hund. Med rätt hundleksaker slipper du kanske gnagandet på stolsbenet, soffan, mattkanten eller någon annat i ditt hushåll. Hos oss hittar du ett stort urval av hundleksaker som håller, tålig hundleksaker, hundleksaker för hjärngympa så som aktiveringsleksaker, kong hundleksaker, billiga hundleksaker och flytande hundleksaker och mer! Att välja hundleksak är inte alltid den lättaste uppgiften. Alla hundar är individer och tycker därför om olika typer av leksaker. Köp hundleksaker online eller besök vår fysiska butik för att känna och klämma i Sickla Köpkvarter, Stockholm - Varmt välkommen in!

Underkategorier: Aktiveringsleksaker - Boll & Tennis - Vattenleksaker för hund - Kamp & Tugg - Kast- & Flygleksaker - Latex & Vinyl - Mjukisdjur & Plyschleksaker - Säsongsleksaker för hund

Läs mer om Hundleksaker

Kort om hundleksaker

När det kommer till att välja ut den bästa leksaken för din hund så finns det en del att ta hänsyn till. Ålder på din hund eller valp är en viktig faktor när du väljer hundleksaker, en valp har ofta vassa men känsligare tänder och du bör därför unvika alltför hårda leksaker till valpar och ta hänsyn till att ingen valpleksak håller för speciellt länge för de sylvassa valptänderna.

Storlek och struktur är också viktigt att ta hänsyn till, en liten Yorkshire Terrier har inte lika starka käkar eller storlek på bett som en Labrador, därför bör valet av hundleksak till en mindre hund anpassas efter just detta. Både valpar och vuxna hundar har ett behov av både mental och fysisk stimulans. En hundleksak är inte bara en hundleksak utan även ett redskap för att få din hund och valp i balans. 

Kanske har du en korg med hundleksaker din hund tröttnat på? Då kan det vara så att din hund behöver mer mental stimulans och kanske en svårare hundleksak, aktiveringsleksak eller ett hundpussel att lösa? Aktiveringsleksakerna ger din hund problem att lösa och bör ingå i varje hundägares "leksakskit" mer om aktiveringsleksaker kan du läsa nedan.

Varför leker hundar med hundleksaker?

Nästan alla däggdjur leker under tillväxten. Även om hundar idag är sällskapsdjur så är hunden ursprungligen ett rovdjur och likt andra rovdjur så är leken en viktig del i hundens utveckling för att bli en god jägare och för hundens överlevnad. Att leka innebär både mental och fysisk träning, vilket även ger en känsla av lycka och belöning. Leken håller även hunden fysiskt aktiv och på så sätt stärker hundens eller valpens viktiga funktioner så som styrka, balans och snabbhet. 

Sätt gränser med hunden. Relationen mellan hund och hundägare utvecklas också av lek. Vanligtvis leker man mycket med valpen, men hundar i alla åldrar har behov av lek. Det behövs ofta bara korta stunder av lek för att kommunikationen mellan dig och hunden skall utvecklas. Så ge dig och din hund tid för lek varje dag. Ibland kan man behöva lära hunden att leka på en nivå som inte är för intensiv. Har du t.ex. en hund som tycker om att bitas är det viktigt att lära valpen eller hunden tidigt vart gränsen går. När du upplever att gränsen är nådd avbryter man leken och väntar tills hunden har lugnat sig.  Utforska leken med din hund och vad hunden tycker är kul på en lagom nivå.

 

Att tänka på när du köper hundleksaker

Tänk på säkerheten när ni leker med hundleksaker

Säkerheten är viktig när det kommer till att leka med sin hund eller valp. Hundar och framförallt valpar kan vara ganska klumpiga och oförsiktiga, därför har du som ägare ansvar över att ha koll på vad valpen eller den vuxna hunden gör. Hundar och valphar har liksom barn inte lika bra koll på vad som är farligt eller onyttigt att äta eller göra. 

När det kommer till val av hundleksak är storleken av stor betydelse då en större hund alldeles för lätt kan sätta en för liten leksak i halsen liksom en mindre hund kan bli överbelastad av för stora och tunga hundleksaker.  Gällande valpar är det en god idé att se till att den inte har tillgång till leksaker med lösa delar. Om leksaken är på gång att gå sönder är det bättre att ta bort den i förväg än att låta hunden tugga i sig eventuella lösa delar.

 

Hundleksaker för olika ändamål - hundleksaker kan även ge belöning

 • Hundleksak för belöning
  Att belöna din hund genom lek kan vara en god idé, börja gärna med att få hunden att koppla ihop leken med godis för att sedan endast använda hundleksaken för belöning. När det kommer till val av hundleksak som passar för belöning är det helt upp till dig vad du vill att din hund skall förknippa med belöning. Men en bra förutsättning är att det är lätt att ersätta hundleksaken med en ny när den går sönder.
 • Hundleksak för träning
  Ska du träna din hund i agility eller något annat fysiskt kanske du ska ta med hundens favoritleksak istället för att belöna med godis.

 • Trötta ut mentalt
  Att trötta ut din hund eller valp mentalt är inte alltid en lätt uppgift men ack så viktig. Som vi nämnt tidigare i texten så är mental stimulans a och o för hunden. Utan mental stimulans är det många hundar och valpar som blir stressade och oroliga, vilket kan leda till många olika typer av oönskade beteenden.

 • Trötta ut fysiskt
  Hundleksaker är även ett utmärkt verktyg för att trötta ut din hund fysiskt. Antingen genom gemensam lek eller genom att kasta boll eller frisbee för apportering. Lek gärna lite på varje hundpromenad.

 

Hundleksak bäst i test - enligt kontorshundarna

Om kontorshundarna får bestämma så har vi ett par väl utvalda favoriter som alla uppskattas väldigt mycket och vinner kontorshundarnas bäst i test:

 • Kong Wild knots Bears
  Wild knots bears är en riktigt uppskattad leksak som både kan mysas med, kampas med och har pipljud. 

 • Skinniees hundleksak
  Mycket uppskattad leksak utan fyllning som finns både med och utan pipljud. Tack vare att leksaken saknar fyllning så håller den generellt länge och kan både kampas och apporteras med.

 • All For Paws Funny Egg
  Hundleksak som nästintill är oförstörbar, kul boll som lämpar sig bra för både utomhuslek och inomhuslek - anpassa storleken efter hunden och du har en leksak som både aktiverar och håller länge!

 • Trixie Denta Fun Boll
  Gummibollen som gör allt! Här har du en hundleksak tillverkad av naturgummi som både är hälsosam för tänderna liksom kan fyllas med godis eller annat gott för hunden som skapar sysselsättning och aktivering. Bollen kan enkelt kompletteras med ett rep för roliga kamp- och kastlekar utomhus.

 • Hundleksak gris
  Hundleksak gris är en riktig klassiker - tillverkad av latex med "naturljud" det vill säga, ett naturligt nöffande som nästan alla hundar älskar. Hundleksak gris är dessutom tålig för att vara en latexleksak.

 

Hundleksaker billigt

Givetvis håller vi låga priser på hundleksaker. Men skilj på billiga hundleksaker som går sönder fort och hundleksaker till låga priser. Hos oss kan du köpa hundleksaker till låga priser från välkända varumärken liksom hundleksaker på nätet och hundleksaker stockholm, Sickla Köpkvarter. 

Hundleksaker som håller

Givetvis vill vi hitta hundleksaker som är tåliga och hundleksaker som håller länge. Köper du kvalitativa hundleksaker från varumärken så som Kong hundleksaker eller Trixie hundleksaker så brukar leksakerna hålla betydligt längre. Tänk också på att anpassa hundleksaken efter din hund storlek och efter hur din hund leker. Vi gillar också hundleksaker tåliga. Hundleksaker gummi brukar hålla riktigt länge!

 

Vanliga frågor om hundleksaker

Hundleksaker för valpar (Valpleksaker)?
När det kommer till val av valpleksaker så bör du testa dig fram vad din valp tycker är kul att leka med. Tänk på att sätta gränser tidigt för oönskat beteénde eller när leken blir för intensiv. Ta då en paus och låt valpen lugna ner sig innan du fortsätter leken. 

Valpens tänder är ofta vassa och ömtåligare än en vuxen hunds tänder, tänkt därför på att inte välja alltför hårda leksaker som valpleksak. När tandbristningsperioden är över kommer valpens käkar att vara tillräckligt starka för gummileksaker, bollar och rep. Varumärket Kong och Trixie är kända för att ha bra och roliga valpleksaker. Alla valpleksaker har vi samlat på ett och samma ställe. Kika in alla valpleksaker här.


Garanti på hundleksaker?
Givetvis gäller fabrikationsgaranti på hundleksaker. Det dock många missar är att garantin inte gäller för en leksak som tuggats sönder av hunden eller valpen. Ingen hundleksak håller för evigt. Har du en hund med starka käkar och tänder som gillar att kampa, då bör valet av hundleksak hamna på en betydligt mer tålig hundleksak som är anpassad just för detta. Det många inte tänker på är att just välja en leksak som passar din hund. Tänk gärna efter en gång extra innan du köper en hundleksak hur din hund leker och anpassa valet av hundleksak efter detta.

Olika typer av hundleksaker?
Hundleksaker och valpleksaker finns det ett mycket stort urval av från många välkända varumärken som Kong, Trixie, Nobby, Beco, Skineez med flera. Nedan kan du läsa lite mer om olika typer av hundleksaker och vad de passar för typ av lekar.

Hundleksak Rep - Repknutar

Repknutar är en klassiker för valpar och vuxna hundar, repknutarna kommer i alla möjliga olika former och färger. Generellt är repknutarna tåliga hundleksaker och valpleksaker som dessutom inte är speciellt farlig om den skulle gå sönder och hunden får i sig delar av leksaken. Repknutarna kan kampas, kastas och apporteras med. Repknutar finns ofta med och utan handtag, repknut i bollform är många valpars favorit. Repleksaker för hund hittar du här.


Bollar

Bollar kanske är a och o i kittet med hundleksaker. Det finns gummibollar, mjuka bollar, tennisbollar, pipbollar, repbollar med mera. Vissa är flytande vissa lyser i mörker. Bollar är helt enkelt en klassiker i hundleksakslådan. När du väljer en boll till din hund eller valp så se till att den håller för starka käkar och inte är för liten så hunden eller valpen riskerar att svälja den hel. Bollen engagerar även ofta dig som hundägare då många hundar älskar att springa och hämta bollar för att låta dig kasta iväg den igen.

Aktiveringsleksaker

Aktiveringsleksaker för hund är hund och valpleksaker passande för inomhusbruk. Aktiversleksaker för hund är ofta uppbygda och designade att ge hunden ett eller flera problem att lösa och genom att lösa problemet eller pusslet belönas hunden eller valpen med godis. Har du en valp eller oerfaren hund kan det vara en god idé att börja med ett enklare hundpussel eller aktiveringsspel. 

Att stimulera både vuxna hundar och valpar mentalt är väldigt viktigt. Genom mental stimulans får du generellt en mer lugn och harmonisk hund. Har du upplevt att hur mycket du än tröttar ut din hund fysiskt så är den fortfarande stissig eller inte riktigt avkopplad? Då kan det vara dags att prova en aktiveringsleksak tillsammans med din hund. Aktiveringslekakerna är en leksak du plockar någon eller några gånger i veckan och leker tillsammans med din hund. 

En aktiveringsleksak är inte alltid ett pussel utan även leksaker som kan fyllas med godsaker kan ge din hund mental stimulans och aktivering. Kong classic är en populär hundleksak som är tillverkad helt i gummi och kan enkelt fyllas med godis eller blötmat och sedan frysas för att låta hunden få en lång stund av stimulans och aktivering. Om du använt blötmat, färskfoder eller frysfoder tänk då på att rengöra leksaken ordentligt så att den inte möglar till nästa gång ni vill använda den tillsammans. Även aktiveringsleksaker håller inte för evigt och undrar du varför din hund inte vill leka med aktiveringsleksaken så kanske det helt enkelt är så att det är dags för en ny utmaning och en ny typ av aktiveringsleksak? Alla hundar gillar olika aktiveringsleksaker och vissa föredrar svårare pussel med andra föredrag en godisfylld kong att spendera timmar med.
 

Pipleksaker & Prasselleksaker

Hundlesaker med pip och prassel bör vara en del av hundleksakslådan. Även om vi många gånger kan tycka att både pipleksaker och prasselleksaker för hund kan vara jobbiga att höra i längden så fyller de en funktion för hundens stimulans för lek. Pipleksaker är det många som använder på hundutställningar för att hålla hundens uppmärksamhet från annat. Pipleksaker för hund kan även vara kul att för hunden att leka med själv då hunden ofta upplever pipljud och prassel som belöning samtidigt som pipleksaken kan trigga vidare lek och jakt. 

Dental- & Tuggleksaker

Hundar får ofta problem eller tandsten med tiden och detta kan leda till infektioner i tandköttet och till slut tandlossning. Vissa hundägare borstar tänderna på sina hundar frekvent medan andra tycker att tanborstning av hunden är svårt och föredrar hellre ett besök hos veterinären för regelbunden rengöring. För att hålla hundens tänder och munhälsa i gott skick så är det en god idé att ge sin hund leksaker utformade för just att hålla hundens tänder i gott skick. Ofta är dessa dentallesaker för hund tillverkade i gummi med små piggar som rengör tänder och tandköttet medan hunden gnager och tuggar på det. Helt enkelt en mekanisk tandborstning. Tuggleksaker stimulerar även hunden samtidigt som de också har en mekanisk borstningseffekt. Tugg- och dentalleksaker passar även valpar utmärkt.


Valpleksaker

Din valp kommer att vilja tugga på allt den kan komma åt och därför är det viktigt att valpen har många alternativ så att valpen lämnar dina favoritmöbler eller favoritskor i fred. Kong gummileksaker och repknutar är säkra kort när det kommer till valpar, men även aktiveringsleksaker är viktiga i och med att valpar också behöver mental stimulans.


Kampleksaker & dragleksaker

Kampleksaker för hund har ökat i populäritet senaste året och används många gånger för att uppfostra eller träna sin hund genom positiv förstärkning istället för obehag. Kampleksaker används ofta som både träningsleksaker och belöningsleksak. Kampleksaken bör ingå i hundleksakskittet. Motiveringsleksaker så som kampleksaker med fårskinn eller kaninskin kan öka din hunds jaktlust. Ofta har kampleksakerna expander för att minska risken plötsliga ryck som kan skada hundens tänder eller dina leder.  Tänk på att anpassa kampleksakens storlek och material utefter din hunds storlek och sätt att leka på. Hos oss hittar du kampleksaker med både äkta skinn och fakepäls.

Tänk på att inte bli för aggresiv i din lek med hunden när det gäller kampandet och blir hunden för uppspelt, ta då gärna en paus och låt hunden lugna ner sig. Kamplek ger även ett utmärkt tillfälle att träna din hund på kommandon som "släpp den" eller "släpp". När du kampar med din hund så tänk på att inte dra kampleksaken vertikalt så hunden står på bakbenen. Detta kan orsaka skador på både käkar, hals och ryggrad. 

Gummileksaker för hund

Gummileksaker är också en viktig del i arsenalen med hundleksaker och valpleksaker. Gummileksaker är ofta väldigt tåliga och kan ha tandhälsoförbättrande egenskaper. Flera gummileksaker är ihåliga och kan på så sätt enkelt fyllas med godis eller blötmat och sedan frysas in för att ge din hund eller valp en lång stund av stimulans. Kika gärna på vad det är för gummi i leksaken så att du köper en så ren gummileksak som möjligt och utan kemiska tillsatser. Gummi är en naturprodukt!

Vattenleksak hund - Flytande leksaker & vattenlekar för hund

Många hundar gillar också att leka i vatten varma dagar, då är det bra att ha en flytande leksak i leksakskittet. Flytande leksaker finns både i hårda och mjuka material. Att leka i vattnet med vattenleksaker med din hund är inte bara stimulerande och aktiverande utan även ett bra sätt att få en mindre badsugen hund att tycka vattnet är kul.

Även om många hundraser älskar att simma och leka i vattnet och kan göra det i en evighet utan att tröttna så bör du ha uppsikt över hunden hela tiden och vara försiktig i områden med algblomning och vara vaksam på detta innan ni startar vattenleken. Apportering i vatten är en kul aktivitet för många hundar, men är det höga vågor så kan en flytväst för hunden vara en god idé. Anpassa även storleken på vattenleksaken så att hunden enkelt kan få grepp om vattenleksaken ute i vattnet. Flytande vattenleksaker för hund hittar du här.

Latex & Vinylleksaker för hund

Latex & vinylleksaker är det många hundar som uppskattar, en av våra storsäljare är latexleksaken gris med originalljud. När du väljer en latexleksak till hunden så tänk då på storleken att du inte väljer en för liten latexleksak. Många latexleksaker har även pipljud eller originalljud.
 

Kast & flygleksaker för hund

En frisbee är ett måste för den apporterande hunden. Frisbeen flyger långt och hunden älskar den. Flera av våra Frisbees flyter även och passar därför ypperligt bra att använda i vattnet också. Ett par saker att tänka på är att lära hunden att greppa frisbeen mjuk så att hunden inte skadar varken sig själv eller frisbeen. Kasta aldrig frisbeen mot hunden då risken är stor för skador. Se till att det är fri väg åt det håll du kastar, många hundar springer på utan att ta hänsyn till saker ivägen oavsett om det är en papperskorg, buske eller människa. Hos oss hittar du frisbees för hundar från Kong och Trixie.

DIY & Hemgjorda hundleksaker

Att komplettera hundleksakkorgen med DIY hundleksaker och hemgjorda hundleksaker kan vara kul för både dig och hunden. Tänk på att välja material som inte är farliga på något sätt om hunden skulle bita sönder den eller svälja delar av den hemgjorda hundleksaken. Flätor av olika slag är lätta leksaker att göra själv. Använd alltid säkra material och knyt ändarna ordentligt så att hunden inte får loss flätan.

Populära hundleksaker
Populära hundleksaker och varumärken hos oss är många av Kongs hundleksaker, Trixies roliga dentalleksaker och repknutar. JW är också ett populärt varumärke. Simbis testpanel av kontorshundar tycker att Kong är roliga och tåliga hundleksaker!


BEHÖVER DU HJÄLP ATT HITTA BRA HUNDLEKSAKER TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilken typ av hundleksak eller valpleksak du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta hundleksaker för dina och din hunds behov.
Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta rätt hundleksak! Hos oss kan du köpa bra, tåliga och funktionella hundleksaker fri frakt och hundleksaker stockholm, billigt och prisvärt både Online och i butik!

1 2 ... 7  210 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2 ... 7