Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundleksaker / Aktivering

Aktiveringsleksaker hund & hundspel

Aktiveringsleksaker hund & hundspel är mentalt stimulerande leksaker för hund och valp bäst lämpade för inomhusbruk. Aktiveringsleksaker för hund är ofta uppbygda och designade att ge hunden ett eller flera problem att lösa och genom att lösa problemet eller pusslet belönas hunden eller valpen med godis. Har du en valp eller oerfaren hund kan det vara en god idé att börja med ett enklare hundpussel eller aktiveringsspel. Hos oss hittar du aktiveringsspel och hundspel för hundar och valpar från Trixie, Nina Ottosson, PetCare, Petsafe och Dogman. I vårt sortiment hittar du noggrant utvalda aktiveringsleksaker hund och hundleksaker hjärngympa. Köp online med fri frakt eller besök vår fysiska Butik i Sickla Köpkvarter, Stockholm - Nacka. Varmt välkommen in!

Läs mer om Aktiveringsleksaker & Hundspel

Kort om Aktiveringsleksaker för hund

Att stimulera både vuxna hundar och valpar mentalt är väldigt viktigt. Genom mental stimulans får du generellt en mer lugn och harmonisk hund. Har du upplevt att hur mycket du än tröttar ut din hund fysiskt så är den fortfarande stissig eller inte riktigt avkopplad? Då kan det vara dags att prova en aktiveringsleksak tillsammans med din hund. Aktiveringsspel hund är en leksak du plockar någon eller några gånger i veckan och leker tillsammans med din hund. 

En aktiveringsleksak är inte alltid ett pussel utan även leksaker som kan fyllas med godsaker kan ge din hund mental stimulans och aktivering. Kong classic är en populär hundleksak som är tillverkad helt i gummi och kan enkelt fyllas med godis eller blötmat och sedan frysas för att låta hunden få en lång stund av stimulans och aktivering. Om du använt blötmat, färskfoder eller frysfoder tänk då på att rengöra leksaken ordentligt så att den inte möglar till nästa gång ni vill använda den tillsammans.

Även aktiveringsspel hund håller inte för evigt och undrar du varför din hund inte vill leka med aktiveringsleksaken så kanske det helt enkelt är så att det är dags för en ny utmaning och en ny typ av aktiveringsleksak? 
Alla hundar gillar olika aktiveringsleksaker och vissa föredrar svårare pussel med andra föredrag en godisfylld kong att spendera timmar med.

 

Att tänka på vid köp av aktiveringsleksaker till hund

När du köper en aktiveringsleksak så fundera gärna lite på hur du vill aktivera hunden. Är det så att du vill leka hjärngympa lekar tillsammans med hunden eller är det apportering eller något annat som kanske passar just din hund bättre? När det kommer till aktiveringsleksaker så finns det en mängd olika sätt att aktivera hunden på. Några roliga förslag på aktivering med aktiveringsleksaker kan du hitta nedan.

 • Fyll en leksak med godis 
  Kanske en av de mest populära och enklaste sättet att aktivera din hund eller valp på. Fyll en Kongleksak eller liknande med små hundgodisbitar eller torrfoder. Låt sedan hunden aktivera sig själv genom att försöka få ut godiset på egen hand. Till en början kanske du behöver hjälpa till och visa hur hunden ska göra men snart så aktiverar hunden sig själv enkelt på detta sätt.

 • Hundspel & Hjärngympa
  Hundspel och aktiveringsspel är något du leker tillsammans med hunden. Här får du fundera ut vilken nivå som du tror är lämplig för hunden att börja på. Har du använt andra aktiveringsleksaker till hunden tidigare så går det troligtvis bra att hoppa över nivå 1 och gå direkt på nivå 2.

 • Foderaktivering
  Har du en glups hund som aldrig får nog av hundmat? Då kan en bra foderaktiveringslösning vara något för er. Foderaktivering kommer i olika skepnader och former. Allt från platta mattor till avancerade skålar med piggar eller hinder. Hitta en storlek som passar dig och din hund. 

 

Olika svårighetsgrader av aktiveringsleksaker


Aktiveringsspel hund - Nivå 1

Aktiveringsleksaker och hundspel med svårighetsgrad Nivå 1 är enklare hundspel eller aktiveringsleksaker som ofta passar bra till nybörjaren eller till hunden eller valpen som är måttligt intresserad. Generellt ger svårighetsgrad 1 en snabbare belöning men också utmärkt nybörjarspel.

 

Aktiveringsspel hund - Nivå 2

Aktiveringsleksaker och hundspel med svårighetsgrad Nivå 2 är något svårare än nivå 1 och består oftast av ett hundspel med flera moment för att uppnå belöning. Fungerar bra till nybörjaren med högre ambitionsnivå liksom den något mer erfarne spelaren.

 

Aktiveringsspel hund - Nivå 3

Aktiveringsleksaker och hundspel med svårighetsgrad Nivå 3 så börjar det bli svårt! Nivå 3 består ofta av två till tre moment för att uppnå belöning och lämpar sig bäst till klurigare hundar eller hundar som gillar att tänka och jobba mentalt. 


Vanliga frågor om Aktiveringsleksaker & Hundspel

Vilket hundspel ska jag börja med? Även om ett hundspel med Nivå 2 eller 3 är svåra att börja med så kan det vara en god idé att köpa en aktiveringsleksak som kan användas i flera moment, dvs. ett spel där du kan anpassa svårighetsgraden efter dagens form.


Vilken aktiveringsleksak är bäst?? Det beror helt på personligheten hos din hund. Vissa hundar får aldrig nog av mental stimulans och kan aktiveras länge åt gången. Medan andra hundar tröttnar fort och kanske hellre leker mer fysiskt med t.ex. en godisboll. Är du osäker prova gärna dig fram och se vad din hund eller valp uppskattar.

Hur aktivera hunden utomhus? Utomhus finns det oändligt många olika sätt att aktivera din hund både mentalt och fysisk så har vi flera roliga tips:

 • Godissök - utmärkt att gömma godis bakom en sten eller träd och låta hunden nosa sig fram.
 • Sök föremål. I stort sett kan vilket föremål som helst användas, så upp till din fantasi.
 • Passitivtetsträning - något många hundägare glömmer. Det är viktigt att din hund även kan vara passiv, vilket kan vara en utmaning!
 • Kurragömma - kul lek med din hund som både fungerar utomhus och inomhus. Hur mycket aktivering behöver en hund? Hur mycket mental aktivering din hund behöver är högst individuellt. Men tecken på att din hund behöver mer mental stimulans kan vara: 

 • Hunden finner ingen ro.
 • Destruktivt beteende.
 • Skäller onormalt mycket på "allt".
 • Sover för mycket.
 • Gnyr utan anledning.


 

Behöver du hjälp att välja aktiveringsleksak eller hundspel till din hund eller valp?

Vet du inte hur du ska aktivera din hund eller vilken leksak du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en rolig och underhållande samt mentalt stimulerande aktiveringsleksak. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta ett stort urval av hundpsel och aktiveringsleksaker, köp billigt online eller i butik.

1 2  47 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2