Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundbur & Transport / Transportbur hund

Canvasbur, Plast- & metallbur för hund

Hundtransportburar för alla typer av resor med din hund så som flygtransport med IATA rekommendationer, canvasburar och metallburar.

Läs mer om Canvasburar, Plast- & Metallburar för hund

Kort om transportbur för hund

Att transportera din hund på ett säkert sätt tycker vi är viktigt! Hos oss hittar du ett urval av transportburar vi själva vill och använder till våra hundar.

 

Vanliga frågor om hundtransportburar 

Vilken storlek på canvasbur ska jag välja?

Vilken storlek på Canvasbur ska jag välja?


Canvasburar är ett populärt val av transportbur. När det kommer till val av storlek är det följande som gäller enligt lag.

Tänk på att om du använder en Canvasbur till valpar eller hundar som är benägna att tugga, bita eller riva så håller inte Canvasburen speciellt länge även om ett tjockare och tåligare tyg används.

Längd på hundbur:
Hundens längd från nosspets till sittbensknöl när hunden står i normal ställning måste vara minst gånger 1.10.

- Bredd på hundbur:
Hundens bröstbredd minst gånger 2,5. Samt att hunden måste kunna ligga ned och vända sig obehindrat.

- Höjd på hundbur:
Hundens höjd över hjässan i den ställning hunden är högst i. Takets höjd får vara högst 5% lägre än ovanstående höjd. 

- Transport av flera hundar: 
Om flera hundar transporteras i samma bur ska bredden för varje hund ökas med den största hundens bröstbredd. 

Fullständiga regler om transport av hundar hittar du på Jordbruksverkets webbplats.


Vilken hundbur passar bäst för att flyga med?

Vilken hundbur & flygbur är bäst för att flyga med?

Så det är dags för dig och din hund att åka på semester till en varmare destination kanske? Det är en hel del att tänka på vid flyg & flygresor med sin hund så som vaccinationer, införskaffa pass till hunden m.m. Här tar vi upp vad som gäller för transportburar och transportväskor vid flyg med din hund.


Flyga med hund i Kabin:

De flesta flygbolag har som krav att hunden måste förvaras i en väska som skall rymmas under stolen framför, framförallt vid start och landning. Tyvärr så har de flesta flygbolagen olika mått och krav för vad som gäller när det kommer till att flyga med hund i kabin. Vi tar SAS som exempel: Maxmimala mått för bur eller väska i kabin är L40xB25xH23 cm samt högsta tillåtna vikt är 8 kg. Hundväskan eller flygburen räknas som handbagage.

Flygväskan måste vara tillräckligt stor för att hunden eller katten skall kunna stå upp, ligga ner och vända sig bekvämt. Om dessa krav inte uppfylls så får du inte tillstånd att ta med hunden ombord. Hunden måste stanna kvar i väskan eller buren under hela flygningen. Max två hundar eller katter kan resa i samma väska eller bur och totala vikten får inte överstiga 8 kg.

Ovanstående gäller för att flyga med SAS, andra flygbolag kan ha andra regler och måttbestämmelser när du ska flyga med din hund. Säkerställ alltid genom att kontakta det flygbolag du ska resa med om vad som gäller hos dem.Flyga med hund i lastutrymme:

Samma sak, så kan det vara så att olika flygbolag applicerar olika krav och regler men nedan går vi igenom de generella kraven för att transportera en hund i lastutrymmet på flygplan.

Vi tar återigen SAS som exempel för flygning med hund i lastutrymme.
Djur som är flyger i lastutrymme måste resa i en transportbur eller transportväska som är läckagefri, solid, tät, ren och desinficerade. Buren eller väskan måste vara tillverkad av glasfiber, metall, styv plast, massivt trä, plywood samt med handtag på sidorna och ett helt golv. Transportburen för flyg måste också vara utrustad med behållare för mat och vatten. Burens golv måste vara täckt. Hundar som väger mer än 14 kg måste resa i separata burar och väskor. Upp till tre hundar kan transporteras tillsammans om det är yngre än sex månader samt från samma kull. 

Observera att kraven kan variera mellan flygbolag.

Vad rekommenderar IATA?

Storlek på bur: 

mått för att flyga med hund i lastutrymme

Riktlinjer för att fastställa rätt storlek för en flygbur och hundbur vid flyg. De avser ett djur som står i en naturlig position.

De beräknade dimensionerna är interna burmåtten.

A = djurets längd från nosspetsen till basen / svansen.

B = höjd från mark till armbågsfog. A + 1⁄2 B = behållarens längd.

C = bredd över axlar eller bredaste punkt (beroende på vad som är störst). Cx2 = behållarens bredd.

D = djurhöjd i naturligt stående läge från toppen av huvudet eller öronspetsen till golvet

(beroende på vad som är högre) / behållarens höjd (platt eller bågad)

Minsta interna mått på hundbur:

A + ½ B = Längd C x 2 + Bredd D = Höjd

Anmärkningar:
Mätningar A, B, C och D för att bestämma hundburens dimensioner måste relateras till det största djuret.

Vi rekommenderar Ferplast Atlas 40,50,60 och 70 som följer IATA-rekommendationerna för flygtransport av hund och katt.Vilken är den bästa transportbur för bilen?

Vilken är den bästa transportbur för bil?

I första hand rekommenderar vi en ordentlig krocktestad bilbur för hunden mer om bilburar kan läsa om under kategorin bilbur för hund.

Ibland så kan det vara så att en krocktestad och stationär bilbur inte fungerar för dig och din hund. Då kan en smidigare och fällbar metallbur vara ett bra alternativ. Liksom en fällbar Canvasbur. Tänk på att du alltid skall använda bilbätet runt buren.Varför är min hund orolig i transportburen? X1


Kan jag använda en canvasbur i bilen? X1


Hur vänjer jag min hund att vara i en canvasbur eller transportbur? X1


Vad gäller när jag ska flyga med min hund? X1


Vilken bur ska jag välja till min valp? X1

 

Behöver du hjälp att välja rätt hundbur till din hund eller valp?

Vet du inte vilken canvasbur, flygbur, metallbur eller transportbur du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt transportbur utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en bur som passar dig och din hund! Hos oss hittar du hundburar för biltransport, flyg, tåg och buss.  Köp enkelt och billigt online eller i butik.