Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundbur & Transport / Hundväskor

Hundväskor & Ryggsäckar till hund

Hundväska & Ryggsäck hund: Hundväskor & ryggsäckar för hund finns i massor av olika modeller, färger & varianter. Vi har valt ut hundväskor som vi själva använder och som lämpar sig bra till både bil, båt, buss, tåg & flyget. Kika gärna in vår snabbguide om vad du bör tänka vid köp av bärväska hund nedan. Hos oss hittar du ett handplockat sortiment med hundväskor & ryggsäckar för hund. Vårt sortiment hundväskor består av noggrant utvalda hundväskor, ryggsäckar & trolleys för hund från välkända varumärken så som Dogman, Trixie & Sherpa. Köp hundväskor & ryggsäckar online eller besök vår fysiska Butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Hundväskor

Kort om Hundväskor

Hundväskor kommer i många olika former, allt från den smidiga magväska från Trixie som passar utmärkt till valpar och mindre hundar till klassiska Sherpa hundväskan som är ett av de mest populära valen när det kommer till att flyga med hund i kabin på flygplan. Givetvis erbjuder vi flera smarta väskor för både bruk i bil, tåg och buss. Hos oss hittar du smarta bärväskor till hund i form av trolley's, ryggsäckar och smidiga axelremsväskor för hund.

 

Varför är hundväskor & ryggsäckar för hund så bra?

Många gånger är det lättare att använda en hundväska liten hund eller ryggsäck till hund än en hundbur. Transportväska hund erbjuder en mångsidighet som är svår att slå och lämpar sig utmärkt som transportväska för flyg, buss, tåg och bil med flera. Framförallt är transportväskor för hund lämpliga för hundar under 10 kg, då merparten av hunväskorna är anpassade för dessa vikter.

 

Vad säger lagen om hundväskor?

När det kommer till transportväska hund så är det inget L80 reglerar. Däremot när det kommer till transport i bil så regleras detta av L80. Så bereonde på hur, var och när du ska använda transportväskan till hund så kan det bara bra att känna till den. Vid användning av hundväska på flyg så är det upp till respektive flygbolag att sätta sina egna mått och begränsningar - vilket du måste undersöka noggrant innan du bokar biljetter till dig och hunden. Nedan listar vi mått som gäller vid användning av hundväskor i bil. 

Regler & Mått hundväska i bil:

 • Hundar får inte lämnas utan tillsyn i bil om temperaturen i bil eller lastutrymme riskerar att överstiga +25°C eller -5°C.
 • Hundar får inte förvaras permanent i en hundbur.
 • Vid hundtransport måste hunden rastas och erbjudas vatten minst var 6:e timme och utfodras högst med 24 timmars intervall.
 • Hundburen eller behållaren måste ha minst följande utrymme:

  • Längd på hundväska: Hundens längd från nosspets till sittbensknöl när hunden står i normal ställning måste vara minst gånger 1.10.
  • Bredd på hundväska: Hundens bröstbredd minst gånger 2,5. Samt att hunden måste kunna ligga ned och vända sig obehindrat.
  • Höjd på hundväska: Hundens höjd över hjässan i den ställning hunden är högst i. Takets höjd får vara högst 5% lägre än ovanstående höjd.
  • Transport av flera hundar: Om flera hundar transporteras i samma hundväska ska bredden för varje hund ökas med den största hundens bröstbredd. 

 

Vilken storlek på bärväska hund ska jag välja?

När det kommer till val av storlek på hundväskan så beror det på flera olika faktorer. Dels hur du skall använda väskan, t.ex. vid flyg med hund i kabinen måste väskan få plats under sätet framför vid start och landning. Givetvis måste hunden också kunna få plats i hundväskan på ett bekvämt sätt. Ska du använda hundväska till bil så är det framförallt måtten ovan du ska ta hänsyn till att att du transporterar hunden på ett bekvämt och lagligt sätt i bilen. En lämplig hundväska chihuahua är t.ex. Dogman bärväska snobben. 

Vi rekommenderar minimum att mankhöjd finns tillgänglig i väskan vid flygtransport. De flesta flygbolag följer IATA-rekommendationer men kan ha helt olika tillåtna mått på hundväskor tillåtna i kabin. T.ex. så får en låda eller väska i kabinen vid flyg med Norwegian max vara 43x31x20 cm och ej överstiga dessa mått. Sherpa hundväska är den väska som de flesta flygbolag rekommenderar.

 

Användningsområden för hundväskor & vad du bör tänka på

Hundväskor kommer i en rad olika varanter, färger, storlekar och typer som passar mer eller mindre bra till olika former av transporter. Nedan går vi igenom vad du bör tänka på när det kommer till respektive transportsätt för att slippa fallgropar. 

Att tänka vid köp & val av hundväska för:

 • Hundväska med hjul - Hundväska med hjul finns i flera varianter. Som alltid gäller det att dubbelkolla att du inte överskrider maxvikten på väska till hund. Hundväskor med hjul finns även i modeller som erbjuder möjlighet till att används även som ryggsäck till hunden. Hundväska med hjul är en uppskattad modell för dig som har en liten till mellanstor hund. 

 • Hundväska flygplan - När du ska köpa en hundväska för att flyga i kabinen finns det många alternativ. Mest kända väska till hund för flyg eller IATA-rekommenderade flygväskan är Sherpa hundväska. Sherpa hundväska finns i flera storlekar och är rekommenderad av många olika flygbolag. Innan du köper en hundväska till flygningen så rekommenderar vi att du säkerställer aktuellt flygbolags max-mått för transportväska hund.

 • Hundväska hund bil - Många småhundsägare väljer att använda en transportväska hund bil. Väskor är helt okej alternativ för biltransport. Tänk dock på att köpa en transportväska hund bil som håller lagliga mått för transport av hund i bilen. Liksom att väskan går att spänna fast med säkerhetsbälte eller surra fast på något annat säkert sätt. Ska du använda hundväskan primärt till bil så rekommenderar vi i första hand en krocktestad hundbur till bil.

 • Ryggsäck hund - Ryggsäck hund är ett utmärkt alternativ för dig som vill köpa en mångsidig transportväska hund som både går att använda som bärväska hund liksom en ryggsäck för hund. Ryggsäckar att bära hund i finns i flera smarta varianter, både med hjul och utan hjul. Tänk dock på att inte överstiga max tillåten vikt på ryggsäcken för hund.

 • Valpväska - Att ha en valpväska är en utmärkt idé. Valpväskan kan erbjuda en trygg och säker plats för valpen att krypa in i när valpen kommer till ett nytt hem. Andra populära val är även ryggsäck hundvalp, vilket ger dig ett smidigt sätt att hålla händerna fria och en bättre ergonomi. Hos oss hittar du även magväskor och frontväskor för valpar. En hundväska valp kan även vara något som stärker bandet mellan dig och din nya familjemedlem. 

 • Material - Hundväska i tyg - Att köpa en hundväska innebär också att du bör ta hänsyn till materialen hundväskan är tillverkad av. För att säkerställa maximal hållbarhet så rekommenderar vi hundväskor i tyg så som nylon. Gärna med förstärkt botten och en extra bottenplatta som tål eventuella urinläckage från valpar. Den bör vara lätt att städa och använd gärna en mysig hundfilt eller hundfäll som är tvättbar vid behov. 

 

Hur vänjer jag min hund vid en hundväska?

Vid första mötet med en hundväska är det mycket viktigt att det blir en positiv upplevelse för hunden eller valpen. Börja därför med att öppna upp hundväskan och lägg gärna in någon mysig favoritfilt eller pläd i väskan som hunden är bekant med. Låt gärna hundväskan stå lättillgängligt så hunden eller valpen kan undersöka den i lugn och ro. I många fall så räcker det med att hundväskan eller ryggsäcken står framme någon dag. Skulle det mot förmodan inte räcka med att låta väskan stå framme så prova gärna försiktigt att locka in hunden med godis medan du låter väskan vara öppen. Ha tålamod när du tränar och vänjer hunden vid väskan så kommer det gå bra. Har du en mycket orolig eller stressad hund så kan lugnande feromoner eller lugnande tabletter hjälpa. Mer om detta kan du läsa under vanliga frågor & svar om stressad hund.

 

Vanliga frågor om hundväskor 

Vilken storlek på hundväska ska jag välja?

Vilken storlek på hundväska ska jag välja?


När det kommer till val av storlek på hundväskan så beror det på flera olika faktorer. Dels hur du skall använda väskan, t.ex. vid flyg med hund i kabinen måste väskan få plats under sätet framför vid start och landning. Givetvis måste hunden också kunna få plats i hundväskan på ett bekvämt sätt. 

Vi rekommenderar minimum att mankhöjd finns tillgänglig i väskan vid flygtransport.

De flesta flygbolag följer IATA-rekommendationer men kan ha helt olika tillåtna mått på hundväskor tillåtna i kabin. T.ex. så får en låda eller väska i kabinen vid flyg med Norwegian max vara 43x31x20 cm och ej överstiga dessa mått. Sherpa hundväska är den väska som de flesta flygbolag rekommenderar.


Vilken hundväska passar bäst för flyg?

Vilken hundväska passar bäst för flyg?


För flyg med hund i kabin så rekommenderar vi först och främst Sherpa hundväskor. Vid transport i lastutrymme på flygplan rekommenderar vi hårdplastburar i första hand. Se kategorin /sv/articles/830/transportbur-hund


Hundväska för vandring?

Vilken väska passar bäst för vandring?

Om du ska vandra med en mindre hund som kanske inte orkar gå fullt lika långt som dig så kan en hundryggsäck vara ett bra alternativ. Ryggsäckarna kan oftast bäras både på rygg, mage och som axelväska. 

Kan jag använda hundväska i bilen?

Kan jag använda hundväska i bilen?

Vi rekommenderar att du i första hand använder en krocktestad bur i bilen. Saknas den möjligheten kan en väska vara ett alternativ, det viktigaste är att hunden sitter säkert i bilen och inte riskerar skador eller är lös i bilen. Trixie's bilsäte är ett smidigt sätt att transportera hunden med en väska i bilen. Säkerställ alltid att hunden ej är lös i bilen.


Vilken transportväska är bäst för buss & tåg?

Vilken väska är bäst för tåg & buss?

Det beror till störst del på storleken på din hund. Vi erbjuder flera smidiga alternativ. Vi gillar den smidiga transportväskan med hjul från Trixie för lite större och tyngre hundar medan har du en liten hund så är en ryggsäck smidig att resa med.


Hur vänjer jag min hund vid en hundväska?

Hur vänjer jag min hund vid en hundväska?

Vid första mötet med en hundväska är det mycket viktigt att det blir en positiv upplevelse för hunden eller valpen. Börja därför med att öppna upp väskan och lägg gärna in någon mysig favoritfilt eller pläd i väskan. Låt gärna hundväskan stå lättillgängligt så hunden eller valpen kan undersöka den i lugn och ro. I många fall så räcker det med att hundväskan eller ryggsäcken står framme någon dag. 

Skulle det mot förmodan inte räcka med att låta väskan stå framme så prova gärna försiktigt att locka in hunden med godis medan du låter väskan vara öppen. Ha tålamod när du tränar och vänjer hunden vid väskan så kommer det gå bra. 

Har du en mycket orolig eller stressad hund så kan lugnande feromoner eller lugnande tabletter hjälpa.


Min hund blir stressad i väskan, vad kan jag göra?

Min hund blir stressad i hundväskan, vad kan jag göra?

Det viktigaste är att introducera hundväskan på ett smart sätt och säkerställa att du inte tvingar in hunden i väskan första gången du introducerar den. Mer om hur du bäst introducerar hunden för en väska kan du läsa ovan.

Även om du har introducerat hunden för hundväskan enligt konstens alla regler så kan det givetvis vara stressande och oroligt för en hund eller valp att resa eller transporteras. Om du vet att din hund eller valp är känslig och lätt blir orolig kan det vara en god idé att ge hunden eller valpen något som stressar ner, t.ex. Calm Aid gel eller tabletter. Alternativt Ceva Apdatil som finns både som smidigt halsband och spray innan transporten. 


Behöver du hjälp att välja rätt bärväska hund eller hundväska till din hund eller valp?

Vet du inte vilken hundväska du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt väska utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en hundväska! Hos oss hittar du hundväskor för biltransport, flyg, tåg och buss. Köp snygga hundväskor enkelt och billigt online eller i butik.