Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundbur & Transport / Hundväskor

Hundväskor, ryggsäck & transportväskor

Hos oss hittar du ett varieande sortiment med hundtransportväskor & hundväskor för resor allt från flygplan och kabinväskor till tåg, buss och bil från Trixie, Dogman, Sherpa och Ferplast. Söker du plastburar eller canvasburar så hittar du dessa under kategorin hundburar. 

Läs mer om Hundväskor

Kort om Hundväskor

Hundväskor kommer i många olika former, allt från den smidiga magväska från Trixie som passar utmärkt till valpar och mindre hundar till klassiska Sherpa hundväskan som är ett av de mest populära valen när det kommer till att flyga med hund i kabin på flygplan. Givetvis erbjuder vi flera smarta väskor för både bruk i bil, tåg och buss. Hos oss hittar du smarta bärväskor till hund i form av trolley's, ryggsäckar och smidiga axelremsväskor för hund.

 

Vanliga frågor om hundväskor 

Vilken storlek på hundväska ska jag välja?

Vilken storlek på hundväska ska jag välja?


När det kommer till val av storlek på hundväskan så beror det på flera olika faktorer. Dels hur du skall använda väskan, t.ex. vid flyg med hund i kabinen måste väskan få plats under sätet framför vid start och landning. Givetvis måste hunden också kunna få plats i hundväskan på ett bekvämt sätt. 

Vi rekommenderar minimum att mankhöjd finns tillgänglig i väskan vid flygtransport.

De flesta flygbolag följer IATA-rekommendationer men kan ha helt olika tillåtna mått på hundväskor tillåtna i kabin. T.ex. så får en låda eller väska i kabinen vid flyg med Norwegian max vara 43x31x20 cm och ej överstiga dessa mått. Sherpa hundväska är den väska som de flesta flygbolag rekommenderar.


Vilken hundväska passar bäst för flyg?

Vilken hundväska passar bäst för flyg?


För flyg med hund i kabin så rekommenderar vi först och främst Sherpa hundväskor. Vid transport i lastutrymme på flygplan rekommenderar vi hårdplastburar i första hand. Se kategorin /sv/articles/830/transportbur-hund


Hundväska för vandring?

Vilken väska passar bäst för vandring?

Om du ska vandra med en mindre hund som kanske inte orkar gå fullt lika långt som dig så kan en hundryggsäck vara ett bra alternativ. Ryggsäckarna kan oftast bäras både på rygg, mage och som axelväska. 

Kan jag använda hundväska i bilen?

Kan jag använda hundväska i bilen?

Vi rekommenderar att du i första hand använder en krocktestad bur i bilen. Saknas den möjligheten kan en väska vara ett alternativ, det viktigaste är att hunden sitter säkert i bilen och inte riskerar skador eller är lös i bilen. Trixie's bilsäte är ett smidigt sätt att transportera hunden med en väska i bilen. Säkerställ alltid att hunden ej är lös i bilen.


Vilken transportväska är bäst för buss & tåg?

Vilken väska är bäst för tåg & buss?

Det beror till störst del på storleken på din hund. Vi erbjuder flera smidiga alternativ. Vi gillar den smidiga transportväskan med hjul från Trixie för lite större och tyngre hundar medan har du en liten hund så är en ryggsäck smidig att resa med.


Hur vänjer jag min hund vid en hundväska?

Hur vänjer jag min hund vid en hundväska?

Vid första mötet med en hundväska är det mycket viktigt att det blir en positiv upplevelse för hunden eller valpen. Börja därför med att öppna upp väskan och lägg gärna in någon mysig favoritfilt eller pläd i väskan. Låt gärna hundväskan stå lättillgängligt så hunden eller valpen kan undersöka den i lugn och ro. I många fall så räcker det med att hundväskan eller ryggsäcken står framme någon dag. 

Skulle det mot förmodan inte räcka med att låta väskan stå framme så prova gärna försiktigt att locka in hunden med godis medan du låter väskan vara öppen. Ha tålamod när du tränar och vänjer hunden vid väskan så kommer det gå bra. 

Har du en mycket orolig eller stressad hund så kan lugnande feromoner eller lugnande tabletter hjälpa.


Min hund blir stressad i väskan, vad kan jag göra?

Min hund blir stressad i hundväskan, vad kan jag göra?

Det viktigaste är att introducera hundväskan på ett smart sätt och säkerställa att du inte tvingar in hunden i väskan första gången du introducerar den. Mer om hur du bäst introducerar hunden för en väska kan du läsa ovan.

Även om du har introducerat hunden för hundväskan enligt konstens alla regler så kan det givetvis vara stressande och oroligt för en hund eller valp att resa eller transporteras. Om du vet att din hund eller valp är känslig och lätt blir orolig kan det vara en god idé att ge hunden eller valpen något som stressar ner, t.ex. Calm Aid gel eller tabletter. Alternativt Ceva Apdatil som finns både som smidigt halsband och spray innan transporten. 


Behöver du hjälp att välja rätt hundväska till din hund eller valp?

Vet du inte vilken hundväska du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt väska utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en hundväska! Hos oss hittar du hundväskor för biltransport, flyg, tåg och buss.  Köp enkelt och billigt online eller i butik.