Stäng
Snabb leverans 25 års erfarenhet Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Hundflytväst

Hundflytväst

Att ha en flytväst för din fyrbente vän är en billig försäkring. Även om hundar instinktivt kan simma så är en hundflytväst en god idé för att underlätta både uppfångandet och simning för hunden i höga vågor om olyckan skulle vara framme.

Läs mer om flytvästar för hund...

Tänk på att inte bära hunden i hundflytvästen, tanken är endast att handtag och maggördeln skall användas i nödfall på hundflytvästen. Det kan även vara en god idé att låta hunden bära flytväst även vid vistelser runt bryggor eller dylikt.

Att välja rätt flytväst och rätt storlek på flytväst till din hund är inte alltid så enkelt. Men ett par grundregler när det kommer till att välja flytväst till din hund är hunden skall bära och kunna simma i flytvästen med 1/3 av ryggen fri. Hunden är tungst framtill och en hundflytväst skall hjälpa hunden att hålla huvudet och nosen ovanför ytan.

Behöver du hjälp kring val av flytväst till din hund så är du varmt välkommen att höra av dig till oss, eller varför inte besöka oss i butiken så hjälper vi dig att prova ut en hundflytväst!