Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundkläder / Flytvästar

Flytväst hundar & Hundflytväst

Flytväst till hundar: Att ha en flytväst för din fyrbente vän är en billig försäkring när olyckan är framme. Även om hundar instinktivt kan simma så är en hundflytväst en god idé för att underlätta både uppfångandet och simning för hunden i höga vågor om olyckan skulle vara framme. Likaså är flytvästar till hund och valp praktiska och ofta nödvändiga för rehabträning. Hos oss hittar du noggrant tuvalda flytvästar till hund från välkända varumärken så som Hurtta, Ezydog & Dogman. Köp flytväst till hundar enkelt och smidigt online med fri frakt eller prova ut en passande flytväst i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt Välkommen in!

Läs mer om flytvästar för hund

Kort om flytväst för hundar

Tänk på att inte bära hunden i hundflytvästen, tanken är endast att handtag och maggördeln skall användas i nödfall på hundflytvästen. Det kan även vara en god idé att låta hunden bära flytväst även vid vistelser runt bryggor eller dylikt.

Att välja rätt flytväst och rätt storlek på flytväst till din hund är inte alltid så enkelt. Men ett par grundregler när det kommer till att välja flytväst till din hund är hunden skall bära och kunna simma i flytvästen med 1/3 av ryggen fri. Hunden är tyngst framtill och en hundflytväst skall hjälpa hunden att hålla huvudet och nosen ovanför ytan.

 

Att tänka på när du köper en hundflytväst

Oavsett om du köper en flytväst till liten hund eller flytväst till stor hund så är det viktigt att flytvästen sitter bra och är komfortabel för hunden att bära. När du köper en flytväst till hunden så är det främst storleken och hur flytväster sitter som är viktigast att tänka på. Hur passformen är för just din hund bör styra vilken flytväst du köper. En hundflytväst ska inte täcka mer än 2/3 av hundens rygg liksom att det är viktigt att flytvästen har bra lyftkraft i bogen för att hålla nosen och huvudet över vattnet. Hundraser med kraftigt bogparti är det viktigt att köpa en flytväst med tillräcklig flytkraft för att hålla hundens huvud över vattenytan. 

 

Egenskaper vi uppskattar på hundflytvästar

När det kommer till hundflytvästar kan det skilja en hel del mellan olika märken, priser och val. Nedan går vi igenom egenskaper vi tycker det är viktigt att tänka på när du köper en flytväst till hunden.

  • Maggördel - För hundens komfort så kan vi varmt rekommendera en gedigen maggördel. En heltäckande maggördel blir inte bara säkrare för hunden utan också mer ergonomiskt. Flytvästar utan maggördel blir snabbt obekväma för hunden att bära. Lösa remmar utan maggördel brukar också ge upphov till skav när hunden simmar och rör på sig.

  • Bärhandtag - Flytväst med bärhantag: Även om bärhantaget på hundflytvästar oftast inte är till för att bära hunden i så är det något vi uppskattar. Ett bra bärhantag gör det enkelt att lyfta över hunden till båten eller upp till bryggan eller från vattnet om hunden simmar. Tänk på att endast använda bärhantaget i nödfall först och främst.

  • Smidig flytväst - Om hunden ska ha en flytväst för hund på sig längre stunder så som på en båt så rekommenderar vi att köpa en hundflytväst som är smidig och följsam på hundens kropp. Många billigare flytvästar för hund tenderar till att vara stela och kan snabbt bli obekväma för hunden att röra sig och simma i.

  • Reflexer - För en ökad synlighet tycker vi att alla hundflytvästar ska vara försedda med reflexer. Väl placerade reflexer gör att du enkelt kan se hunden i vågorna eller när det börjar skymma.

 

Hundflytvästar best i test - enligt kontorshundarna

Ezydog flytväst hund - Ezydog hundflytväst erbjuder hög komfort, väl tilltaget bärhandtag, synliga reflexer och en ergonomisk maggördel. Allt detta tillsammans gör att Ezydog flytväst passar de allra flesta hundarna och är kontorshundarnas toppval.

Hurtta flytväst hund Life Savior - Hurttas hundflytväst har utvecklats mycket under årens gång och är idag väldigt följsamma och formar sig efter hunden. Flytkraft, maggördel och bärhantag gör att det är svårt att köpa fel när du köper en Hurtta hundflytväst.

 

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA RÄTT HUNDFLYSTVÄST TILL DIN HUND?

Vet du inte vilken typ av flytväst eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en flytväst som sitter rätt på din hund utifrån din hunds ergonomiska förutsättningar. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en hundflytväst på plats! Hos oss kan du köpa bra, ergonomiska och säkra flytvästar, billigt och prisvärt både Online och i butik!