Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattens Apotek / Feromoner & Lugnande

Feromoner & Lugnande för katt

Lugnande till katt: Feromoner och lugnanen för katt. Upptäck lugnande feromoner Ceva Feliway Classic, Ceva Feliway Friends och Beaphar Calm Spot on för katt som hjälper dig vid t.ex. introduktion av nya familjemedlemmar, flytt, veterinärbesök, resor eller vid skotträdsla. Föredrar du tabletter eller gel så rekommenderar vi Swedencare Kalm Aid till katt.

Läs mer om lugnande feromoner & lugnande för katt & kattungar

Kort om Lugnande till katter

Ibland kan situationer uppstå när katten eller kattungen blir stressad, så som vid eller infor veterinärbesök, transporter, introduktion av nya familjemedlemmar eller skotträdsla. Det är vid dessa tillfällen syntetiska hormoner som Feliway eller Kalm Aid för katt fungerar utmärkt. Dessa syntetiska feromoner finns både som spray och diffusor som kan används till olika tillfällen. Om du hellre föredrar naturliga kosttillskott så finns det flera naturliga alternativ innehållandes t.ex. valeriana och L-trypofan. För att få en god effekt behöver du inte köpa lugnande medicin katt utan ofta räcker det med feromoner eller lugnande tabletter.

 

Olika typer av lugnande för katt & kattungar


Syntetiska feromoner 

Syntetiska feromoner finns i flera olika varianter och lämpar sig bäst till vid olika tillfällen. Feliway (som är den mest välkända produkten på marknaden) fungerar genom att använda sig av en kopia av kattmammans lugnande feromon. Feromoner är doftsubstanser som alla djur och människor utsöndrar för att kommunicera ordlöst med sina artfränder. Feromonerna påverkar beteendes hos andra individer av samma art. Denna feromon föremdlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet.

Nedan går vi igenom bästa användningsområde för respektive produkt.

Feliway Diffusor för katt & kattunge:
Diffusorn är en långtidsverkande produkt som lämpar sig bra att använda vid långvarig stress så som vid flytt, introduktion av ny familjemedlem och destruktiva beteenden. 

Feliway Tranpsport Spray:
Precis som namnet föreslår så är adaptil sprayen ett utmärkt verktyg vid tillfälliga stressmoment så som transport, veterinärbesök med mera. Sprayen är lätt att använda och sprayas i kattburen, på en filt eller liknande inför besök och transporter.

Naturliga kosttillskott med lugnande effekt för kattungar & vuxna katter

Givetvis finns det en hel del alternativ till syntetiska feromoner på marknaden. Alternativ så som Aptus Relax och Kalm Aid är baserade på en naturlig aminosyra som heter L-trypofan som också återfinns i många näringsämnen både människor och djur får i sig varje dag. Kosttillskott innehållande L-trypofan bidrar till normaliserade seratoninnivåer i hjärnan och på så sett verkar lugnande och avstressande för katter.

 

Vanliga frågor om feromoner & lugnande kosttillskott för katt & kattunge

Vad fungerar bäst för stressade katter? Innan du provar en lugnande produkt oavsett om det är Feliway eller lugnande kosttillskott så är det viktigt att du försöker ta reda orsaken till stressen för att kunna behandla både orsaken till symptomen och symptomen i sig. 

Vad är bäst inför veterinärbesök? Om du vet redan innan veterinärbesöket att din katt blir väldigt stressad så kan det vara en god idé att förebygga stress genom t.ex. Feliway transport spray eller lugnande kosttillskott.

OBS! Beroende på orsaken till veterinärbesöket så kan det vara bra att höra om det är okej att du behandlar med lugnande feromoner innan besöket så detta inte påverkar en eventuell behandling.

Vad är bäst när katten är skotträdd & rädd för raketer? Blir din katt ängslig, orolig och stressad av höga ljud, nyårsraketer eller liknande så påbörja gärna en behandling med Feliway diffusor eller halsband flera veckor i förväg för en god effekt.

Motverka åksjuka hos katt med lugnande? Åksjuka kan reduceras eller tas bort helt genom en korrekt behandling av t.ex. Feliway Transport Spray. 

Lugnande för enklare kloklippning? Har du en katt som bara vägrar att bli klolippt, blir stressad, ängslig eller orolig när det är dags för kloklippning så brukar produkter så som Aptus Relax eller Feliway faktiskt göra det hela enklare. Det kanske inte är en långsiktigt hållbar lösning men det kan underlätta mycket för att få igång kloklippsrutinen till en början. Till slut brukar det ofta gå bra att klippa även utan någon form av lugnande till katten.

 

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt för din stressade katt?

Vet du inte vilken typ av feromon eller lugnande till katten du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett lugnande till katt receptfritt för era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta lugnande tabletter, lugnande feromoner, lugnande medel katt och kosttillskott från välkända varumärken så som Feliway, Beaphar Calm on spot, Sweden Care Kalm Aid, Aptus Relax och Thundershirt. Köp billigt online eller i butik.