Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Tand- & Munvård

Hundtandkräm, Hundtandborstar & Tandstensskrapor

Allt för hundens munvård: Att ta hand om hundens tänder, tandkött och generella munhygienen är så klart lika viktigt som att ta hand om våra egna tänder. Vissa hundar är i större behov än andra och behovet av att borsta hundens tänder kan variera stort från hund till hund beroende på en red olika faktorer. Oavsett så rekommenderar vi att du tar väl hand om hundens tänder genom att använda bra hundtandkräm, hundtandborste och vid behov tandskrapa hund.  Hos oss hittar du noggrant utvalda produkter så som tandborste hund och tandkräm hund från välkända varumärken så som Tropiclean, Proden, PlaqueOff, Svenska djurapoteket och Petosan. Köp hundtandborste och hundtandkräm enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!  Läs gärna vår guide om hur du tar hand om hundens tänder och munhygien.

Läs mer om Munvård för hund

Kort om hundars mun- & tandhälsa

Precis som våra egna tänder är hunden ständer och munhälsa vital för hundens överlevnad. Därför är det viktigt att ta hand om hundens tänder genom att borsta dem med hundtandkräm och tandborste avsedd för hundar för att förebygga uppkomsten av plack och tandsten. Tandsten kan orsaka inflammationer och infektioner i både tandkött och tänder hos hund som kan innebära smärta vid tuggande och generellt sänka livskvaliten. Detta kan vi enkelt förebygga genom att utfodra hunden med rätt kost samt vårda hundens tänder med tuggben och tandborstning.

 

Allt du behöver för att ta hand om hundens tänder & mun

Varför behöver man borsta hundens tänder?

När du borstar hundens tänder så förebygger du uppkomsten av tandsten och plack. Precis på samma sätt som oss människor. Att borsta hundens tänder minskar även risken för dålig andedräkt och tandsjukdomar samt för tidig tandlossning hos hund. Tandsten kan leda till svårigheter att äta och smärta hos hunden.

Hur borstar man hundens tänder?

Att borsta hundens tänder är inte speciellt svårt!

  • 1: Använd en tandborste avsedd för hund eller mjuk fingertandborste om hunden är ovan.

  • 2: Tandkräm är inte alltid nödvändigt men ofta är tandkrämen för hund smaksatt med t.ex. lever som gör att hunden tycker det är mumsigt att borsta änderna - vilkert underlättar hundtandborstningen.

  • 4: Borsta hundens tänder regelbundet så kommer tandborstningen gå fort och enkelt i framtiden.

  • 3: Börja borsta tänderna längst fram för att succesivt gå längre bak. 


Hundtandborste

Hundtandborstar kommer i många olika former och typer. Allt från smidiga fingertandborstar till mikrofiberdukar och vanliga tandborstar. Det viktigaste att tänka på vid val av tandborste är att anpassa storleken på huvudet så att du kommer åt överallt i hundens mun. Vissa föredrar att använda fingertandborstar och andra traditionella hundtandborstar. För en effektiv tandborstning på din hund rekommenderar vi Petosans dubbeltandborste som gör det riktigt enkelt att borsta snabbt och effektivt.

Fingerborste hund

Fingertandborsten är en klassisk och populär hundtandborste som används av många hundägare. Fingertandborsten vi förerdrar är den tillverkad av mikrofiber som är enkel att trä på fingret och borstar riktigt bra. Efter tandborstningen sköljer du av den och den är redo att användas nästa dag igen!

Tandborste hund dubbel

Dubbeltandborste till hund kan vara en fördel för dig som har en större hund och vill få en bättre täckning. När du använder dubbeltandborsten till hund så borstar du både in och utsida samtidigt och effektivt.

 

Hundtandkräm

När du borstar din hunds eller valps tänder så är det givetvis också viktigt att använda sig av en bra hundtandkräm. I vårt sortiment hittar du flera olika typer av hundtandkrämer. Nedan går vi igenom olika typer av hundtandkram och hur de fungerar.

Enzymbaserad Hundtandkräm

Bland enzymbaserade hundtandkrämer är Aptus Bucadog kanske den mest välkända. Aptus Bucadog och TropiClean Oral Gel fungerar genom en aktiv enzym som fäster på hunden tänder och löser upp plack och hämmar bakterierna som ge ruppkomst till dålig andedräkt. De enzymbaserade hundtandkrämerna smakar oftast dessutom riktigt smarrigt!

Hundtandkräm med smak

En smaksatt hundtandkräm underlättar tandborstningen avsevärt när du borstar din hunds tänder. Inte bara smakar den gott utan ger också en friskare andedräkt och rengör ordentligt. Hos oss hittar du hundtandkrämer smaksatta med bland annat lever och kött.

 

Kosttillskott för en bättre tand- & munhälsa hos hund

I förebyggande syfte kan även kosttillskott används så som Proden PlaqueOff eller Svenska Djurapotekets Antiplack. Dessa kosttillskott är bevisade att effektivt påverka och avlägsna munbakterier så att tandstenen blir porös, lossnar av sig själv eller vid tandborstning. Kosttillskoten för tandhälsan är utmärkt att använda i förebyggande syfte. PlaqueOff finns både som pulver och som goda smakbitar som bidrar till en bättre tandhygien. Tänk på att hundmaten i allra högsta grad påverkar hundens tand- och munhygien också.

 

Tandstensskrapa & Tandskrapa hund

Oavsett hur bra vi tar hand om våra hundars tänder så brukar tandsten bli ett problem med åldern. Även mindre hundar har en större tendens till att få mycket tandsten. Du behöver inte alltid gå till veterinären för att skrapa tandsten på din hund. Många gånger går det utmärkt att skrapa tandens hemma i lugn och ro. Hos oss hittar du tandskrapor för både höger- och vänsterhänta liksom grövre, dubbla och fina tandskrapor. Välj en tandskrapa som passar dig.

 

Vanliga frågor om att mun- och tandhälsa för hund

Behöver jag borsta hundens tänder? Vi rekommenderar att alltid borsta hundens tänden med jämna mellanrum, gör det till en kul aktivitet. Oavsett om du ger ett toppenfoder och kombinerar detta med bra tuggben för hund så bör du borsta hundens tänder. Framförallt mindre hundar brukar få problem med tänderna. 


Hur borstar jag hundens tänder?

Hur borstar man hundens tänder?

Att borsta hundens tänder är enkelt! 


1: Använd en tandborste avsedd för hund eller mjuk fingertandborste om hunden är ovan.

2: Tandkräm är inte alltid nödvändigt men ofta är tandkrämen för hund smaksatt med t.ex. lever som gör att hunden tycker det är mumsigt att borsta änderna - vilkert underlättar hundtandborstningen.

3: Börja borsta tänderna längst fram för att succesivt gå längre bak. 

4: Borsta hundens tänder regelbundet så kommer tandborstningen gå fort och enkelt i framtiden.


Kan jag använda vanlig tandkräm på min hund? Vanlig människotandkräm ska inte användas på hund då i stort sett alla tandkrämer för oss människor innehåller flour. Flour är inget en hund bör få i sig. Då är det bättre att du borstar utan tandkräm.

Vad är enzymtandkräm för hund? Enzymbaserade hundtandkrämer är en tandkräm avsedd för hund med aktiva enzymer som du enkelt smetar på hundens tänder. Den enzymbaserade hundtandkrämen löser sedan effektivt upp tandsten och plack som sedan blir lättare att avlägsna.

Vilken hundtandborste är bäst? Vilken hundtandborste som är bäst beror helt på hur du vill borsta din hunds tänder och storlek på din hund. Större hundar är ofta lätta att borsta tänderna på då du kommer åt överallt. Ska du borsta tänderna på en mindre hund är det viktigt att du väljer en hundtandborste med ett litet huvud så du kommer åt överallt.

Hur ofta borsta hundens tänder?

Hur ofta borsta hundens tänder?

För att få in vanan att borsta hundens tänder så bör du göra det varje dag. Desto oftare du borsta desto bättre brukar resultatet bli.

 

Behöver du hjälp att välja rätt hundtandborste & tandkräm till din hund eller valp?

Vet du inte vilken typ av hundtandkräm eller hundtandborste du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av tandvårdsprodukt efter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! I vårt sortiment hittar du hundtandborstar, hundtandkrämer och tandskrapor från välkända varumärken så som Petosan, Tropiclean, Gibbon, Aptus och Trixie. Köp billigt i butik eller online med hemleverans.