Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Ohyrebekämpning

Fästinghalsband & Ohyrebekämpning för hund

Hos oss hittar du ett brett urval av lösningar för att bekämpa ohyra så som loppor, löss, skabb och fästingar. Vi föredrar giftfria och naturliga fästinghalsband för hundar. Upptäck även naturliga och giftfria sprayer och kosttillskott för hundar. Alltid till bra pris och snabb leverans. Från välkända varumärken som Fixodida, Ozami, Beaphar med flera.

Fästinguide Under våra Tips & Råd

Läs mer om Anti-fästingprodukter och ohyrebekämpning för hund

Kort om Fästingpreparat & fästinghalsband för hund

Det finns en mängd olika fästingpreparat och tabletter för hundar mot fästingar och ohyra på marknaden. Gemensamt för många av dem är att de är baserade på bekämpningsmedel. Dessa gifter eller bekämpningsmedel är nästan alltid skadliga för våra djur, natur och miljö. Vi förstår att många upplever fästingar som ett stort problem för våra hundar och oss som hundägare. I denna kortare köpguide för fästingprodukter för hund kommer vi att ge svar på många av de frågor som vanligtvis dyker upp i samband med köp av fästingprodukter för hund.

 

Vilken produkt fungerar bäst mot fästingar för min hund?

Att välja rätt fästingprodukt till sin hund är inte alltid så lätt. Vi hoppas att du genom denna snabbguide kan underlätta vilken eller vilka produkter som passar dig och din hund bäst. 


Fästinghalsband för hund

Vi rekommenderar endast giftfria fästinghalsband. Vissa fästinghalsband så som Petwise står det på förpackningen att de innehåller en kemikalie samt en varningstext, vilket inte är fel men denna aktiva ingrediens eller olja återfinns i naturen i bladen hos Eucalyptus Citriodraträdet. Dessa naturliga oljor kan ge en reaktion hos känsliga djur. Dock är det enligt vår erfarenhet väldigt ovanligt jämfört mot fästinghalsband med gifter i. 

Vet du att du har en mycket känslig hund så undvik att använda fästinghalsband med gifter och prova istället Ozami dofthalsband som endast innehåller oljor från eucalyptus och citrus. Tänk på att alltid ta av hunden halsbandet när den badar i och med att effekten försvagas vid bad. (Fästinghalsband baserade på miljögifter ska absolut inte användas i vatten då det riskerar att skada mikroorganismer m.m. i vattnet).

Fästinghalsbanden fungerar genom att en doft/ämne lägger sig i pälsen som på så sätt agerar som en skyddande barriär då fästingar undviker att hoppa på hunden.

Kosttillskott mot ohyra och fästingar för hund

Det finns en rad olika kosttillskott som sägs ha en god funktion mot fästingar för hund. Ett av våra storsäljande kosttillskott är ZX Fixodida som är en naturprodukt som har en bevisad effekt mot fästingar. Kosttillskotten så som Fixodida är utmärkta att använda i kombination med ett fästinghalsband eller fästingdroppar. 

Tänk på att vissa huskurer innehållandes vitlök eller andra ätbara saker kan vara skadliga för din hund eller valp. 

 

Elektroniska fästingvakter

Givetvis så finns det även en rad olika elektroniska fästingvakter på marknaden så som Dogmans Fästingvakt. Dessa fungerar genom att avge ett högfrekvent ultraljud som verkar avskräckande mot fästingar men också mot annan typ av ohyra och insekter. Dessa är med andra ord helt fria från gifter och kemikalier. Fästingvakter tål generellt inte vatten och bör därför inte användas när hunden badar.

Fästingvakten går givetvis utmärkt att kombinera med andra produkter så som fästinghalsband, spray eller droppar för en dubbelverkande effekt.

De elektroniska fästingvakterna förhindrar att fästingen går på hunden helt och hållet. 

 

Bärnsten & Tic-clips för hund

Tic clip och bärnsten fungerar i princip likadant. Det vill säga genom att bygga upp ett magnetfält i pälsen och på så sätt skyddar mot fästingar, loppor och andra insekter i upp till två år. Tic Clips effekt påverkas inte av vatten och är därför lämplig för hundar som älskar att bada.

Tic-clip och andra magnetfältsprodukter mot fästingar kräver dock att de sitter på hunden dygnet runt och kan ta upp till 14-20 dagar innan full effekt fås. 

 

Antifästingspray & Fästindroppar

Givetvis erbjuder vi också droppar och sprayer mot fästingar. Framförallt är det Beaphars Dimethicare som fungerar utmärkt mot fästingar och annan ohyra. Det som skiljer Dimethicare från många andra produkter är att de är baserade Dimethicone. Dimethicone är ett organiskt silikon som används i både spray och droppform och bildar ett skyddande organiskt silikonlager i hundens päls.

Detta skyddande lager förhindrar inte att fästingar eller ohyra hoppar på hunden men gör att de inte kan röra sig och så snart de kommer i kontakt med behandlad päls. Vilket i sin tur leder till att ohyran och fästingarna ramlar av eller dör innan de hinner bita hunden.

Dessa produkter finns både som spray och droppar.

 

Vanliga frågor om Fästingprodukter & ohyrebekämpning för hund

Vilka fästinghalsband är säkra för valpar? Alla antifästingpreparat baserade på Dimethicone är säkra att använda på valpar och kattungar från 12 veckors ålder. Även Ozami Dofthalsband är säker att använda på valpar och kattungar. 

Var alltid uppmärksam på om valpen eller kattungen uppvisar något tecken på allergi i samband med användning av antifästingpreparat. Vissa djur kan vara känsliga.


Hur länge räcker ett fästinghalsband? Hur länge ett fästinghalsband räcker beror på en rad olika faktorer så som hur ofta hunden badar om fästinghalsbandet blivit blött, sitter på det på hunden hela tiden? 

Generellt brukar ett fästinghalsband vara aktivt så länge det doftar - ofta varar de ca 3 månader.


Hur fungerar fästingsprayer? Fästingsprayer fungerar ofta på samma sätt som fästinghalsband. Dock kan de vara baserade på olika aktiva ingredienser. Fördelen med sprayen är att det är lätt att spraya fästing eller ohyresprayer direkt i pälsen och på så sätt mer direktverkande jämfört med andra alternativ.

Vi rekommenderar Dimethicare spray och Renons mygg & fästinspray.


Kan jag kombinera flera olika fästingpreparat? Självklart kan du kombinera flera olika fästingpreparat för en bättre effekt. Vi rekommenderar ofta att använda kosttillskott så som ZX Fixodida tillsammans med fästinghalsband eller andra antifästing/ohyrepreparat.


Hur tar jag bort en fästing på min hund på bästa sätt? Det finns en mängd olika metoder för att plocka bort fästingar och lättast är det att kika på en video för exempel. Här nedan har flera videos som visar hur du enkelt tar bort en fästing från din hund med antingen en fästingpenna eller den populära kofoten från O'Tom.Hur behandlar jag öronskabb på min hund? X1

Bästa sätt att få bort loppor & löss från min hund? X1

 

Behöver du hjälp att välja rätt fästingpreparat till din hund eller valp?

Vet du inte vilken produkt du ska välja i djungeln av anti-fästingpreparat eller fästinghalsband? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt produkt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du bra, prisvärda, funktionella och giftfria fästinghalsband, fästingsprayer och ohyrebekämpning för hund och valp. Vi är stolta återförsäljare för Ekholms Prob, Beaphar, Dogman, Tic-Clip, Fixodida, Petwise & O'Tom Tick twister.