Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Koppel, Halsband & Sele / Kattsele

Kattsele

Kattsele: Hos oss hittar ett stort urval av olika kattselar i olika storlekar, material och färger! Vare sig du söker en snygg kattsele, kattsele med koppel eller en kattsele med reflex så tror vi att du kommer att hitta något som passar dig och din katt. Nedan kan du förfina ditt urval utefter färg, storlek och om du önskar reflexer och andra viktiga egenskaper. Köp kattsele online eller i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Simbahuset, Nacka.

Läs mer om kattselar

Kattselar i korthet

Kattselar är en viktig del i att utforska omgivningen i sitt nya hem. Oavsett om du planerar att katten ska vara en innekatt eller utekatt så rekommenderar vi varmt att du köper en kattsele. En kattsele kan vara lite läskig till att börja med för katten med det finns en del tips och tricks för att underlätta koppel och sele träning med katten. 


Att tänka på vid köp av kattsele

Nedan har vi samlat de viktigaste att tänka på vid köp av kattselar. Givetvis är behoven olika beroende på storlek på katt, om du behöver reflex, plats för att skriva telefonnummer och så vidare. Har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

 

Storlek på kattselar

Att köpa rätt storlek på kattselen kanske är a och o? Många kattselar är av typen H-Sele, dvs. en del runt halsen och en del runt magen som sedan sitter ihop på ryggen eller bröstet. H-selarna för katt är mycket justerbara och kan i stort sett justeras till att passa alla katter. Justera H-selen så att den sitter ganska tight men ändå så att du får in ett-två fingrar mellan selen och katten.

Kattsele stor katt

Stora katter har större behov - När du köper en kattsele till stor katt så rekommenderar vi att du väljer en modell som är anpassad för stora katter alternativt köper en sele för mindre hundar - som ofta fungerar väldigt bra på stora katter. Då blir dessutom spännen och allt annat på selen något kraftigare och på så sätt får du en säker kattsele.


Katt sele med eller utan koppel

Många gånger så är kattselar även kombinerade med kattkoppel. Vilket ger dig och din katt ett utmärkt startkit för att börja utforska omgivningen eller att ta med för kortare rastningar på resan. Har du tänkt att gå längre promenader med din katt eller använda en kattsele under längre stunder rekommenderar vi att du väljer en mer ergonomisk och bekväm kattsele till katten. Dogman Mesh-sele och Curli Air Mesh sele fungerar utmärkt till katter och sitter ofta mer bekvämt. Kopplet som brukar inkluderas i kattselekitten är ofta något kortare (120-140 cm) och ganska snart upptäcker vi att ett längre koppel till katten är att föredra.


Kattsele Reflex - Synlighet & Reflexer

Precis som vid köp av katthalsband är synligheten med reflexer viktigt även på kattsele. Därför rekommenderar vi att du köper en kattsele reflex. Tänk på att reflexerna blir smutsiga med tiden och på så sätt tappar synlighet. För bästa synlighet så rekommenderar vi att du sköljer av eller tvättar kattselen med reflex.


Olika typer av kattselar

Kortfattat om olika typer av kattselar


Kattsele Tre ponti - Tre Ponti sele är ursprungligen framtagen för hundar men fungerar asbolut lika bra till katter som till hund. Kattsele tre ponti är en mjuk kattsele som finns i fleece, Mesh och nylon. Dessa kattselar är lätta att sätta på och ta av katten och lämpar sig bra för alla katter.

Curli Sele katt - Curli Sele har blivit mycket populär bland kattägare. Till stor del pga. dess ergonomiska utformning. Detta gör att Curli Sele passar utmärkt för katter, även vid längre promenader. Planerar du att använda din kattsele mycket så kan vi varmt rekommendera Curli sele för katter. Curli Sele för katt är en så kallad Y-sele katt.

Kattsele bil - Har du tänkt att låta katten sitta i bilen? då är en kattsele för bil en utmärkt sele. Dessa kattselar är ofta förstärkta för att tåla högre belastningar som kan uppstå vid krockar m.m. flera Kattsele bil hittar du här.

Kattsele rymningssäker - Även om ingen kattsele är helt rymningssäker så finns det selar som är betydligt svårare att smita ur. Active Canis rymninggsäkra kattsele är en utmärkt kattsele som passar de flesta katter och inkluderar ett koppel.

Kattsele kattunge - För kattungar finns det en rad olika kattselar som passar utmärkt att ta sina första steg i. Kattsele för kattungar är ofta betydligt mindre och lämpar sig bra för mindre katter eller kattungar upp till 8-12 månader. Alla kattungeselar hittar du här.Vanliga frågor om kattselar

Halsband kattsele? Halsband eller kattsele? Har du tänk att gå promenader med din katt så rekommenderar vi att du använder en kattsele då i stort sett alla halsband har säkerhetsfunktionen som gör att katthalsbandet "utlöser" om det blir drag i halsbandet. katthalsband hittar du här. 

Hur vänjer jag katten vid en sele? Hur du tränar katten att bära sele: Att vänja & selträna katten vid en kattsele kan krävas tålamod. Börja gärna tidigt i kattens liv så kommer det bli mycket lättare än senare i kattens liv. Börja gärna försiktigt inomhus och låt katten leka av sig ordentligt och se till att katten är nöjd och belåten. Sätt sedan på katten selen utan att använda koppel och fortsätt gärna att leka eller ge katten mat så att den snabbt glömmer att den bär en kattsele. Upprepa detta flera gånger under en vecka så ska du se att katten snabbt har glömt bort att selen sitter där den ska. 

Tips: Om katten verkligen inte vill ha selen på sig så rekommenderar vi att du provar att spray Feliway Spray på kattselen innan nästa användning, vilket har en lugnande effekt.

När katten är bekväm att bära selen inomhus så är ni redo för nästa steg: Att använda koppel. Koppla katten försiktigt och lek gärna med favoritleksaken eller kattens favorit kattgodis. Snart ska du se att katten glömmer bort kopplet och ni börjar bli redo att utforska världen utanför dörren. Prova gärna på egen tomt eller i en lugn park eller område i närheten av hemmet första turerna. Mycket handlar om att bygga upp kattens självförtroende och vanan att bära kattselen och ett koppel.

Hur ska en kattsele sitta på katten? Hur kattselen ska sitta på katten är inte alltid solklart. Nedan tar vi ett exempel från Petsafes populära kattsele (lik Active Canis rymningssäkra kattsel).

De flesta kattselar ser ut som ett H eller Y om man tittar på dem ovanifrån. Börja med att justera en av remmarna så de sitter lagom tight runt kattens hals (ca ett lillfinger mellan kattsele och katt), justera sedan magomkretsen till ungefär på samma sätt. Katter är väldigt smidiga djur och är du orolig att katten ska ta sig ur kattselen så rekommenderar vi att du provar inomhus de första gångerna så du kan vara trygg innan ni ger er ut på upptäcksfärd.

hur en kattsele ska sitta på katten

Kan innekatter gå ut? Katter är självständiga djur och behöver inte socialisera lika mycket som oss människor eller hundar. Men många innekatter uppskattar att komma ut och springa av sig, leka och utforska. Katter är individer likt oss människor och det är inte säkert att alla katter vill eller behöver gå ut.

Bästa kattselen? Vilken som är den bästa kattselen är klurigt. Mycket beror på hur stor katt du har, hur du har tänkt att använda kattselen och hur ofta. Har du en katt som älskar att gå ut på promenader så föreslår vi att du köper en ergonomisk kattsele, typ Curli eller Tre ponti. Vill du bara prova på eller skaffa en kattsele inför en längre resa så fungerar kattsele med koppel alldeles utmärkt.

Hur ofta kan man gå ut med katten i sele? Hur ofta ni går ut på en promenad är helt upp till dig och katten. Vissa katter vill går mer än gärna ut flera gånger per dag eller vecka medan andra är rätt så nöjda att utforska utanför hemmet någon gång per vecka. Du får helt enkelt prova på och se vad din katt tycker om.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA EN KATTSELE TILL DIN KATT ELLER KATTUNGE?

Vet du inte vilken typ av kattsele eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en kattsele som har de funktioner och egenskaper som passar dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en kattsele! Hos oss kan du köpa bra, snygga, coola och balla kattselar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

1 2  35 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
Curli Vest Sele Air Mesh Orange
Curli från 249 kr
Slut
Curli Vest Sele Air Mesh Camo
Curli från 249 kr
Slut
Curli Vest Sele Air Mesh Svart
Curli från 249 kr
Slut

Curli Vest Sele Air Mesh Röd
Curli från 249 kr
Slut
Curli Vest Sele Air Mesh Fuchsia
Curli från 249 kr
Slut

Dogman Meshsele Iris Svart
Dogman från 89 kr
Slut
Dogman H-sele Iris Rosa
Dogman från 89 kr
Slut
Dogman H-sele Iris Grön
Dogman från 89 kr
Slut

Dogman H-sele Iris Lila
Dogman från 89 kr
Slut
Dogman H-sele Iris Svart
Dogman från 89 kr
Slut

Dogman Meshsele Iris Lila
Dogman från 89 kr
Slut
Dogman H-sele Iris Turkos
Dogman från 89 kr
Slut
Curli Vest Sele Air Mesh Blå
Curli från 249 kr
Slut

Dogman Meshsele Iris Rosa
Dogman från 89 kr
Slut

Tre Ponti Sele Mesh Svart
Tre Ponti från 329 kr
Slut


1 2