Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Städ & Hygien / Bajspåsar & Hållare

Hundbajspåsar & Hållare

Hundbajspåsare & Hållare: Att plocka upp avföring efter sin hund bör vara en självklarhet för oss alla! Helst ska hundpåsen och bajpåsen vara nedbrytbar, miljövänlig och absolut inte gå sönder när du plockar upp hundbajset. I vårt sortiment hittar du billiga hundbajspåsar, miljövänliga bajspåsar, nedbrytbara och komposterbara bajspåsar med eller utan doft eller parfym i massor med olika färger som rosa, röda, gröna och svarta. Hos oss har du även billiga hundpåsar till multipriser. Söker du en smidig bajspåsehållare att förvara hundpåsarna i så hittar du självklart detta hos oss också. Hos oss kan du köpa både nedbrytbara hundbajspåsar & miljövänliga hundbajspåsar från välkända varurmärken så som Green Bone, Earth Rated, Four Friends, Dogman & Trixie. Köp hundbajspåsar online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Stockholm - Varmt välkommen in!

Läs mer om hundpåsar & hundbajspåsar

Kort om hundbajspåsar & bajspåsar

Hundbajs påsar är oftast något vi helst vi slippa att använda men för allas trevnad så tycker vi att du ska plocka upp efter din hund och då kommer hundpåsar till användning. Hunbajs påsar finns i en mängd olika varianter, färger och egenskaper. Nedan kan du hitta svar på vanliga frågor vi får om hundbajspåsar.

 

Att tänka på när du köper hundbajspåsar

Att köpa hundbajspåsar är ju inte speciellt svårt? Nä det tycker inte vi heller. Men vi vill gärna berätta om ett par saker och egenskaper på hundpåsar som kan vara värt att fundera på innan du hittar din favorit av billiga hundpåsar. 

 

Storlek på hundpåsar

De flesta hundpåsarna har snarlika storlekar. Anledningen till att förpackningarna storlek skiljer sig mycket åt handlar snarare om tjockleken på bajspåsar och hur många gånger de är vikta. Storlerkarna på på hundpåsarna är runt 20-25 cm breda och 30-35 cm höga, vilket räcker till även de största hundarna.  

  • Stora hundpåsar - Stora hundbajspåsar anpassade för stora hundar är framförallt tillverkade i tjockare material snarare än större till måtten.

  • Små hundpåsar - Små hundbajspåsar för små hundar är precis som för stora hundar ofta lika stora eller små som alla andra bajspåsar men av något tunnare material.

 

Hållare till hundbajspåsar & Hundpåsehållare

Att ha en bra hållare till hundpåsarna är det många av oss som tycker. Att alltid ha en hållare till påsarna på kopplet minskar risken för att du plötsligt står där efter att hunden har gjort nummer två på ett högst olämpligt ställe och du har helt slut på hundpåsar, en situation säkerligen många av oss har råkat ut för som hundägare.

 

Egenskaper på hundpåsar

  • Färg - Färgglada hundpåsar tycker vi är trevligt. Varför inte slå till på rosa hundpåsar eller gröna hundpåsar? Variation är trevligt! Hos oss hittar du hundpåsar med mönster, roliga färger och figurer.


  • Parfymerade hundpåsar - Idag finns det även hundpåsar som är lätt parfymerade. Vissa av oss har väldigt svårt för lukten av avföring och då är det supersmidigt med lätt parfymerade hundpåsar. Välj mellan lavendel eller något annat gott doftande. Flera varumärken så som Green Bone hundpåsar och Earth rated hundbajs påsar erbjuder lätt parfymerade varianter med lavendeldoft som döljer otrevliga odörer. Nedan kan du sortera efter egenskaper så som parfymering och nedbrytbara eller miljövänliga.  

  • Hundpåsar med knythandtag - Många gånge är det underlättande att använda hundpåsar med knythandtag. Vilket gör det lättare att knyta ihop hundpåsen samt minskar risk för läckage. Oavsett om du föredrar hundpåsar med knythantag eller inte så hittar du givetvis både och i vårt sortiment.

  • Hundpåsar storpack - För att slippa stå utan hundpåsar så tycker vi att det är smart att köpa hundpåsar i storpack. Hos oss kan du köpa hundpåsar i storpack till multipriser. Köp flera och få rabatt!

 

Olika material på hundbajspåsar & Miljövänliga hundpåsar

Hundbajspåsar som anses vara miljövänliga är oftast hundpåsar som är nedbrytbara, komposterbara eller tillverkade av återvunnet material, men även hundpåsar tillverkade av majsstärkelse anses vara miljövänliga. Dock är de senare hundpåsarna ofta skörare och bör används inom en viss tid från tillverkning då de annars riskerar att falla sönder vid användning och det misstaget gör man inte om många gånger. Även hundpåsar tillverkat av återvunnet material anses vara miljövänliga hundpåsar och belastar på så sätt naturen mindre i och med återvinningen, dessa hundpåsar kan även brännas och ger då ingen negativ miljöpåverkan. 

  • Hundpåsar plast - Traditionellt har hundpåsar i stort sett alltid varit tillverkade i plast. Senare år har det kommer många ny och mer miljövänliga alternativ.

  • Hundpåsar återvunnen plast - Merparten av hundpåsarna som säljs i Sverige idag kallas miljövänliga eller nedbrytbara. Miljövänliga kan hundpåsarna kallas även om de bara är tillverkade av återvunnen plats - vilket i sig är bättre än att använda icke återvunnen plast. 

  • Hundpåsar nedbrytbara -Nedbrytbara hundbajspåsar är något vi föredrar. Det som ofta skiljer olika märken och bajspåsar mellan är hur lång tid det faktiskt tar innan de bryts ner. Merparten av våra nedbrytbara hundpåsar, bryts ner på 6-24 månader och lämnar inga naturskadliga ämnen.

  • Hundpåsar Majsstärkelse - Precis som det låter, hudnbajspåsar tillverkade av majsstärkelse som är tillverkade av restprodukter från majs samt är relativt snabbt nedbrutna av naturen. Dock kan hundpåsar av majstärkelse bli sköra om dom inte används inom ett par månader från inköpsdatumet.Vanliga frågor om hundbajspåsar & bajspåsehållare

Olika storlekar på bajspåsar?
De flesta hundpåsarna har snarlika storlekar. Anledningen till att förpackningarna storlek skiljer sig mycket åt handlar snarare om tjockleken på bajspåsar och hur många gånger de är vikta. Storlerkarna på på hundpåsarna är runt 20-25 cm breda och 30-35 cm höga, vilket räcker till även de största hundarna.  


Olika färger på bajspåsar
Visst är det lite roligare med rosa hundpåsar istället för tråkiga svarta hunbajs påsar, eller varför inte matcha hundpåsarna efter kopplet eller halsbandet? Hos oss hittar du en mängd olika färger på bajspåsar och vi tror att du säkerligen kommer att hitta en färg som passar dig.

Vad är komposterbara hundpåsar? I Stort sett är alla mijlövänliga hundpåsar både nedbrytbara och komposterbara hundpåsar. Tiden det tar för hundpåsarna att brytas ned i naturen kan variera en del från 12-36 månader. 
Vad är miljövänliga hundpåsar & bajspåsar? Hundbajspåsar som anses vara miljövänliga är oftast hundpåsar som är nedbrytbara, komposterbara eller tillverkade av återvunnet material, men även hundpåsar tillverkade av majsstärkelse anses vara miljövänliga. Dock är de senare hundpåsarna ofta skörare och bör används inom en viss tid från tillverkning då de annars riskerar att falla sönder vid användning och det misstaget gör man inte om många gånger. Även hundpåsar tillverkat av återvunnet material anses vara miljövänliga hundpåsar och belastar på så sätt naturen mindre i och med återvinningen, dessa hundpåsar kan även brännas och ger då ingen negativ miljöpåverkan. 


Parymerade hundpåsar Flera varumärken så som Green Bone hundpåsar och Earth rated hundbajs påsar erbjuder lätt parfymerade varianter med lavendeldoft som döljer otrevliga odörer. Nedan kan du sortera efter egenskaper så som parfymering och nedbrytbara eller miljövänliga.  


Hundpåsar med eller utan handtag? Hundpåsar med eller utan handtag är en smaksak, de hundpåsar som används flitigast av kontorsdjuren är oftas de hundpåsar utan handtag. Vissa föredrar dock hundpåsar med handtag då de kan vara lättare att knyta ihop.


Bästa hundpåsen & bajspåsen? Vad som är den bästa hundpåsen är upp till tycke och smak, men vi föredrar miljövänliga och nedbrytbara hundbajspåsar från FourFriends. Letar du billiga och bra bajspåsar så gillar vi Dogmans Valuepack.


Olika material av hundpåsar?
Vanliga material som används till hundpåsar och bajspåsar för hundar.

Plast

Merparten av hundpåsarna är tillverkade i plast, återvunnen plast eller nedbrytbar plast. 

Majsstärkelse

Majstärkelse är också ett vanligt material att tillverka miljövänliga hundbajspåsar av men nackdelen med dessa är att de ofta är väldigt tunna och nedbrytningsprocessen börjar direkt efter produktion och kan därför om de inte används tillräckligt snabb bli bräckliga och gå sönder vid använde.

 

Vad är en hundpåsehållare & hundbajspåsehållare?
Hundpåse hållare eller också benämnda bajspåsehållare är smidiga förvaringsboxar som enkelt sätts fast på kopplet, med en bajspåse hållare minimerar du risken för att hamna i pinsamma situationer där du glömt att ta med bajspåsar på promenaden och inte har något att plocka upp med! 

Bajspåse hållarna finns i flera smarta varianter, allt från hållare tillverkade i silikon som lätt sätts på kopplet och håller ett par bajspåsar eller en hundpåse hållare som rymmer en hel rulle om 15-30 påsar. Vi tycker att påshållarna är sjukt smarta!

Populära hundpåsar, bajspåsar & bajspåsehållare 
Våra toppsäljande bajspåsar är Fourfriends, Green Bone, Earth rated och Trixie. FourFriends bajspåsarna får bästa betyg av kontorshundarna på Simbi.BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA Hundpåsar & bajspåsar TILL DIN HUND?

Vet du inte vilken typ av hundpåsar eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en hundpåse som matchar dina kriterier. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta rätt hundpåse! Hos oss kan du köpa bra, billiga, färgglada, miljövänliga, komposterbara och nedbrytbara hundbajspåsar & hundpåsar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

23 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris