Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Klo- & Tassvård

Klotång, klofil, Tassalva & blodstop för hund

Här hittar du det mesta för att klovård hund. Allt från klotång hund och klofil hund och tassalva hund liksom blodstop hund. Med andra ord det mesta för det dagliga underhållet av klor och ömma tassar hos hundar och valpar. Du kan även hitta guider på hur do använder Klosaxar, klotänger, klofilar till vårdande tassalvor och tassvax för torra, såriga och besvärliga trampdynor. Läs gärna våra tips om hur du underhåller och klipper hundens klor. Hos oss hittar du klotänger, klofilar och elektriska klofilar från välkända varumärken så som Resco, Miller, Ozami, Dogman, Ferplast & KW Smart. Köp klotång & Tassalva till hunden online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Klotänger, klofilar & tassvård för hund

Kort om tassvård för hund

Att klippa och ta hand om din hunds klor och tassar är något som skall ingå den veckliga hälsorutinen, liksom pälsvård. Utebliven kloklippning kan resultera i skador och obehag för hunden. Därför är det av yttersta vikt att tidigt börja lära både dig själv och hunden att klippa klorna tillsammans. Börja tidigt i valpens ålder så kommer kloklippningen gå fort och smidigt. Givetvis kan ömma hundtassar behöva tas om hand om på andra sätt, vintertid vid is och salt så kan en skyddande tassalva för hund göra under.

 


Klotång hund & valp

Klotång för hund - Välj rätt klotång för er

Att välja en bra klotång till hunden är a och o när det kommer till att kunna klippa hundens klor lätt och smidigt. Säkerställ inför varje kloklippning att hundens tassar är rena och fria från grus och sand som annars lätt gör klotången slö i förhand. Välj en klotång som storleksmässigt är anpassad efter din hund. En för liten klotång riskerar att krossa hundens klo snarare än att klippa, likaså om klotången är för slö. Är du orolig för att klippa för mycket så erbjuder många klotänger för hund en smidig stop som underlätta detta moment. 
När det kommer till val av modell på klotång till hund eller valp så är det mycket efter smak och tycke. Vanligaste modellerna är idag de som ser ut som vanliga tänger och giljotinmodellen. Vilken man föredrar att använda är högst personligt och subjektivt. Resco och millers är två välkända varumärken som du kan vara säker på att hålla riktigt länge, så länge du underhåller dem det vill säga.

Hur du använder en klotång hund

Att använda en klotång är egentligen inte det svåra med att klippa hundens klor, utan snarare brukar det vara vår egen rädsla som sätter käppar i hjulet. Hunden märker givetvis av vår osäkerhet när vi ska klippa klorna och reagerar därefter. Men för att underlätta användadet av en klotång på hunden så rekommenderar vi att du pillar, tar på, myser mycket med hundens tassar så att det inte blir något exotiskt att klippa klorna - likaså gör ni det ofta så blir det mycket lättare och mindre att klippa. Är du osäker, var gärna två. Själva klotången hanteras generellt som en sax och svårare än så är det inte att använda en klotång för hund.

 

Klofil hund

Välja rätt klofil hund för er?

Elektriska klofilar har blivit väldigt populära i och med att många hundägare och hundar upplever det som ett enklare sätt att hålla ordning på klorna än att klippa. När du väljer en elektrisk klofil så vill du gärna ha en klofil hund som går tyst och möjligheten att komplettera med nya slipstenar/slippapper. Detta kan vara ett alternativ för er som har stora svårigheter med att klippa hundens klor med en vanlig klotång. Då de elektriska klofilarna är relativt tysta och sällan obehagliga för hunden när du använder.

 

Vanlig klofil hund

Vanliga klofilar till hund används i stort sett som en nagelfil för oss människor. Beroende på hur bra du klipper hundens klor så behöver du använda en klofil på hunden mer eller mindre. Vi rekommenderar att du alltid putsar av de vassa kanterna som kan bli efter att du använt en klotång för hund.

 

Hur du använder en klofil hund - för den sista putsen

Avslutningsvis brukar en klofil vara utmärkt att använda för den sista putsen av klorna. Framförallt för att få bort eventuellt vassa kanter som finns kvar efter klippningen eller om du har en hund som du upplever svår att klippa, så kan en klofil göra susen för att slipa hundens klor.

 

Blodstop hund

Vad är blodstop hund

Blodstop till hund är något vi rekommenderar att du alltid har hemma. Blodstop pulver till hund gör det busenkelt att minska eller stoppa eventuell blödning när och om du klipper klorna något för kort, vilket är vanligt om du klipper hundens klor för sällan eller om hundens pulpa är svår att se.

 

Hur du använder blodstop hund

Blodstop hund använder du enkelt genom att ta doppa en tops eller bomullsrondell i blodstoppulvret och sedan badda där du önskar stoppa blödningen. Blodstop för hund verkar snabbt och stoppar blödningen nästan direkt.

 

 

Tassalva hund & Tassspray hund

Tassalva hund - Ta hand om & förebygg ömma trampdynor

En stor del av klo- och tassvården består även att ta han om hundens trampdynor. Framförallt vintertid när vägsalt används utomhus. Vägsaltet kan både fräta och irritera hundens trampdynor så pass mycket att de spricker, blir irriterade och röda. Du kan med fördel använda tassalva i förebyggande syfter vintertid. Har din hund mycket ömtåliga och känsliga tassar kan även hundskor eller hundsockor vara en bra investering. Läs gärna vår guide om hur du tar hand om hundens tassar både vinter- och sommartid. Guiden för tassvård hittar du här.

Hur du använder tassalva för hund

Tassalva för hund finns i många olika varianter. Gemensamt för dem är att de är ämnade att skydda, vårda och förebygga ömma tassar och trampdynor. Att använda tassalva till hunden är inte speciellt svårt. Vid behandling av åkommor rekommenderar vi att du applicerar tassalva gärna två gånger per dag för maximal effekt. I förebyggande syfte räcker ofta en gång per dag alldeles utmärkt- detta ger skydd mot vägsalt och håller trampdynorna i fin skick samt minskar risk för sprickbildning.

 

 

Vanliga frågor om kloklippning, klotänger & klofilar

Hur vet jag om min hund har svamp på tassarna? Det är många hundar som får röda och missfärgade tassar på vintern. Kliande ilsket röd hud mellan tårna och trampdynorna p g a all snö och salt. På alla ljusa hundar syns problemet bäst.

Det finns hjälp och man kan göra något åt det. Klåda förekommer i hög grad och hunden slickar och naggar sina tassar ideligen. Det är en svampinfektion som missfärgar pälsen och det kliar något helt fruktansvärt. Svampinfektionen trivs speciellt bra på vintern då det fastna lite snö runt tassen. Snön smälter när hunden kommer in och tassens päls är fuktig länge. Att vi dessutom spolar allt som oftast av tassarna hjälper till. Svampen får fäste och huden mellan tår och trampdynor börjar bli röd och kliig. Hunden är där och slickar - mer fukt och mer svamp. Mer klåda och mer slickande som kan gå över i gnagande och naggande. Ibland så frenetiskt att de formligen tuggar sönder sin tassar.

Men du kan göra något åt det. Gamla hälsotips i de flesta fall. Att klippa bort en del av pälsen mellan tårna är bara bra då det ger luft in mellan trampdynorna. Det gillar inte svampen som torkar ut sakta med säkert. Det finns även en tassalva från Prob som innehåller calendulas - ringblomma. Ringblomman inte bara tar död på svampen utan är också anticeptisk så att bakterier får svårare att få fäste som en andra infektion. Dessutom är Prob's tassalva en vanlig mjukgörande salva.

Det man dock måste komma ihåg i alla varianterna är att inte sluta behandlingen för tidigt. Den ytliga synbara svampinfektionen försvinner ganska fort, ibland på bara några få dagar, men den djupare liggande svampinfektionen tar längre tid på sig att försvinna så man behöver fortsätta minst en vecka efter att det sista synliga spåret av svampen är borta. Gärna två veckor. Om man inte ser en tydlig förbättring efter en veckas behandling 2 - 3 ggr per dag, så bör man uppsöka veterinären då det kan även ligga andra infektioner som påverkar och behöver behandlas av sakkunnig.Kan man slipa en klotång? Absolut, alla klotänger kan slipas. Antingen lämnar du in klotången för slipning eller gör det själv. 

Vill du slipa din klotång själv så kan du göra såhär:
Det du behöver för att slipa är en rund mindre fil. Slipa skäret i rätt riktning mot den böjda delen av klofilen. Hur klipper jag klorna på min valp enklast? Det är väldigt viktigt att du redan i tidig valpålder vänjer valpen vid att du pysslar och "leker" med valpens tassar mycket. Försök att göra detta när valpen är avslappnad och kelar i soffan eller liknande. Desto mer du vänjer valpen vid att du tar på och pysslar med hundens tassar och klor, desto lättare kommer det att bli när du väl ska klippa valpens klor. Den tid du lägger ner på detta under valptiden kommer vara väl värt mödan när hunden blir äldre.

När det väl kommer till sjävla kloklippningen är det också viktigt att du väljer att göra detta när hunden eller valpen har varit fysiskt aktiv och är avslappnad eller trött. Klipp gärna ofta (varje vecka till att börja med) för att göra det till en vana.

Med rätt rutin så kommer du upptäcka att det är superenkelt att klippa valpens klor!


Klippa klor hund hur ofta?

Klippa klor hund hur ofta?

Vi rekommenderar att klippa hundens klor ofta och lite - utgå gärna från att klippa klorna på hunden en gång i veckan till att börja med. Sedan märker du ganska snabbt om du inte behöver klippa mer än var annan vecka. Men undvik att gå för länge mellan kloklippen då du riskerar att pulpan växer för långt, vilket gör det svårare att klippa klorna.Hund vägrar klippa klor?

Hunden vägrar klippa klorna

Det är inte ovanligt att hundar sätter sig på tvären och vill absolut inte få sina klor klippta. För att undvika att hamna i denna situation är det viktigt att du börjar klippa klor tidigt när hunden är valp. Pyssla gärna med hundens tassar utan att du klipper i mellanåt så kommer detta också att underlätta i framtiden.

Ofta känner hunden av din osäkerhet och detta resulterar i en orolig situation. Först och främst så bör du försöka få kontroll på situationen så att du är trygg i klippandet. Om det är genom att använda en munkorg tillfälligt, be om hjälp att hålla i eller få hjälp av någon som är proffs på att klippa hundens klor spelar ingen roll. Utan hitta det sätt som gör dig trygg i att klippa hundens klor. 

Om du har en bråkig hund är det en fördel att klippa när hunden är trött, dvs. efter mental och fysisk stimulans. Se till att både du och hunden är så pass avslappnade som ni kan vara och ta en klo i taget - belöna rätt beteende.Behöver du hjälp att välja rätt prylar till tassvård hund eller klotång, klofil och tassalva till din hund eller valp?

Vet du inte vilken typ av klotång eller klofil du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt rätt modell utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta det perfekta klovårdskittet! Hos oss hittar du vanliga klotänger, elektriska klofilar och tassbalsam från välkända varumärken så som KW, Ozami, Trixie, Dogman med flera. Köp din klotång billigt online eller i vår butik.