Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattmat / Torrfoder

Kattmat Torrfoder & Torrfoder katt

Kattmat torrfoder & Torrfoder katt: Torrfoder till katt är ett enkelt och säkert sätt att utfodra dina katter med, så länge du ger din katt ett torrfoder med bra innehåll. Vad som är rätt torrfoder katt för din katt är inte alltid nödvändigtvis det torrfoder med de bästa ingredienserna. Torrfoder för katt har många fördelar och kommer i många olika variater för att du ska kunna hitta just den mat som passar din katt bäst. Alla varumärken och produkter är noggrant utvalda med en hög produktsäkerhet och ett bra recept. Hos oss kan du köpa ett stort urval av torrfoder till din katt både online med fri frakt & i vår butik. Har du frågor kring torrfoder för katt är du varmt välkommen att höra av dig till oss eller besöka vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om torrfoder katt

Kort om torrfoder katt

Torrfoder till katt har den stora fördelen att det är hårt och därmed rengör tänderna när katten tuggar. Det har en längre hållbarhet och är perfekt att kasta iväg så din katt får jaga efter, något som imiterar och främjar den naturliga jakten.

Så länge du utgår från din katts och dina egna preferenser kan du servera katten det som passar er bäst. De flesta torrfoder finns i anpassad form såsom steriliserad, kattunge, senior, för förbättrad njurfunktion och så vidare. Nedan går vi igenom saker som kan vara bra att känna till när du köper eller väljer torrfoder till din katt.

 

Att tänka på när du köper kattmat torrfoder

Att köpa rätt torrfoder till katten är så klart viktigt för kattens utveckling, välbefinnande och för att ge katten de bästa förutsättningarna. När det kommer till valen av torrfoder för katt så finns det troligtvis för många val - för att göra valet lite lättare så har vi skrivit ihop en snabbguide på val som är viktiga att tänka på när du köper torrfoder till katten. Torrfodret är ofta den huvudsakliga näringskällan för många katter i dagsläget, då är det givetvis viktigt att vi erbjuder våra katter ett torrfoder som inte bara passar i smak, utan även för att ge katten alla de förutsättningar som den behöver för att må bra och leva länge!

Fördelar med kattmat torrfoder till katt

  • Lång hållbarhet
  • Knapriga bitar som stärker kattens tänder och håller dem rena
  • Perfekt för att aktivera katten genom att kasta, gömma och leka med maten
  • Kattmaten kan ligga framme länge utan att bli dålig

 

Hur ser katters naturliga näringsbehov ut?

För att kunna göra ett bra val och köp kring torrfoder till katten så är det så klart viktigt att känna till kattens naturliga näringsbehov. Katter är naturligt förekommande köttätare och inte allätare eller vegetarianer. Vad äter då katter som lever i det vilda? Vildkatter äter normalt sett marklevande små bytesdjur så som möss, ekorrar och eventuellt små fåglar. För att katten ska få i sig allt den behöver så gäller det att torrfodret innehåller rätt näringsämnen från rätt källor med näringsprofiler som efterliknar de naturliga. Generellt är det en god idé att köpa ett torrfoder som har en hög andel animaliskt protein för kattens bästa. Torrfoder må inte se ut som naturligt förekommande bytesdjur men ett bra och kvalitativt torrfoder till katten är trots allt ändå anpassat till att efterlika näringsprofilerna de naturliga bytesdjuren har. Katter till skillnad från hundar kan dessutom inte lagra sin energi och måste därför äta ofta och lite.

 

Kattens ålder spelar roll! - Köp åldersanpassat torrfoder till katten

Först och främst är det viktigt att du köper en kattmat torrfoder som är anpassad till kattens ålder. Behoven kan skilja sig kraftigt mellan en kattunge, vuxen katt och den seniora katten. Allt från energibehov till vitaminnivåer och mineraler påverkar kattens kropp. 

Torrfoder till kattunge

Det som särskiljer torrfoder till kattungar är generellt energinivåerna och mängden vitaminer. Växande kattungar har ett mycket större behov av energi då de ofta ständigt är i rörelse, lek och stoj. För kattungar är det extra viktigt att du utfodrar med ett torrfoder med hög kvalitet och att kattmaten gärna står framme och lättillgängligt.

Torrfoder till Vuxen katt

Vuxna katter har ett mindre näringsbehov än kattungarna då de inte längre växer på höjden eller muskelmässigt. Trots det är det viktigt att ge den vuxna katten rätt förutsättningar för att göra det katten gör bäst - jagar och busar. Utfodrar du med ett premiumtorrfoder så minskar du även risken för oförutsedda veterinärkostnader liksom ger bra förutsättningar för ett friskt och hälsosamt liv. Större katter kan i vuxen ålder vara i behov av led- och broskstärkande ämnen så så glukosamin för att ge de bästa förutsättningarna för kattens leder.

Torrfoder till senior katt

När du väljer ett torrfoder till den seniora katten så brukar de normalt innehålla något lägre energinivåer, framförallt till den "yngre" senioren. Då den äldre katten ofta rör sig mindre och har ett lägre energibehov. Däremot kan vissa vitaminer och mineraler behövas i större mängder för en fortsatt vital kropp. När den seniora katten blir äldre kan matsmältningssystemet bli sämre på att ta upp närings från torrfodret och då vara i behov av kraftigare och mer energirik kattmat torrfoder. 

 

 

Kattmat torrfoder vid specifika behov & individanpassat

Även om du köper en åldersanpassad torrfoder till katten så är det inte sällan det finns andra individuella behov att ta hänsyn till när du köper torrfoder till katt. Nedan går vi igenom vanligt förekommande behov och vad du bör tänka på när du väljer torrfoder vid specifika behov.

 

Torrfoder för känslig mage

Ibland så kan katterna ha en känslig mage där de blir lösa eller hårda i avföringen bereonde på vilket torrfoder du utfodrar katten med. Givetvis finns det flera torrfoder för katt som är anpassade för katter med känslig mage. I filtrena nedan kan du enkelt sortera ut kattmat torrfoder som är anpassad för just detta. Dessa kattmat torrfoder är ofta försedda med hälsofrämjande örter, vitaminer och näringsämnen som minskar belastningen på kattens mage liksom ger de goda bakterierna i kattens mage de bästa förutsättningarna för att hålla mage och tarm i riktigt bra balans. Även valet av den animaliska proteinkällan påverkar matsmältningen.

Torrfoder katt för hud & päls

Kattraser med lång päls kan ibland vara i behov av ett torrfoder anpassat för just detta. Kattmat torrfoder för känslig hud och päls är ofta baserade på fisk för att fisken innehåller många bra fettsyror som påverkar hud- och pälskvalitet. Katter som har problem att hålla vikten bör vara försiktiga med torrfoder som dessa.

Torrfoder katt mot hårbollar

Ibland behöver katten hjälp med att hantera sina hårbollar - tecken på att katten kan behöva hjälp är att katten spyr upp hårbollar frekvent eller mer än tidigare. Kattmat torrfoder anpassade för dessa behov är ofta fiberrika och hjälper katten att bearbeta detta och gör att hårdbollarna passerar genom mage och tarm obehindrat.

Torrfoder katt för kastrerade & steriliserade katter

Idag är merparten av våra sällskapskatter ofta kastrerade eller steriliserade. Detta resulterar i att kattens näringsbehov förändras markant. Även om du inte märker detta direkt efter eller vid kastrationen så minskar näringsbehovet ofta med 20-40% beroende på individen. Det är då viktigt att utfodra katten med ett torrfoder som tar hänsyn till detta. Njurstenar är tyvärr också något som inte är helt ovanligt för katter och något som kan förekomma mer frekvent hos katter som är kastrerade. Därför är många torrfoder kattmat anpassade för att minska risken för just detta.

Kattmat torrfoder för känsliga katter & allergier

Även våra katter kan besväras av allergiproblem, ibland på grund av yttre faktrorer och ibland av deras kost. Om du misstänker att din katt är allergisk mot något i nuvarande torrfoder så är det en god idé att först och främst prova ett torrfoder till katt som är anpassat för känsliga individer, hypoallergent eller monoproteintorrfoder. 

Rasanpassat torrfoder för katt

Många kattraser har individuella behov när det kommer till näringsintag och vanligt förekommande sjukdomar och problem. Rasanpassade torrfoder för katt är skräddarsydda med vitaminer, mineraler och näringsämnen för att ge de absolut bästa förutsättningarna. Många rasanpassade torrfoder för katt lämpar sig även bra till andra raser med likvärdiga näringsbehov.

 

 

Bästa torrfoder katt - enligt kontorskatterna

När kontorskatterna får bestämma så uppskattas smaken av Royal Canin torrfoder för katt liksom Hills torrfoder katt med torrfoder anpassade för kastrerade katter som ger bra avföring och fin päls. När det kommer till spannmålsfria alternativ så står Core kattmat och Acana kattmat högt i kurs både när det kommer till smak, hur katterna mår samt innehåll. När du köper kattmat torrfoder så är det viktigt att du väljer ett torrfoder som passar din katts behov i slutändan.

 

 

 

Vanliga frågor om torrfoder för katt

Katten äter inte Torrfoder, vad är fel? Katter är bestämda djur och det är inte alltid de äter vad som serveras. Om katten inte äter gäller det att vara bestämd. Ofta är det svårt att se katten "svälta" och vi serverar den gärna vad den vill ha. Katter matvägrar inte av elakhet, det finns alltid en bakomliggande orsak.

Kattmaten doftar inte tillräckligt

Torrfoder, jämfört med färsk- och blötfoder, doftar ofta mindre vilket gör det mindre aptitligt för katten. Olika märken har också olika doft och smak vilket gör att det kan ta ett tag att hitta rätt torrfoder för just din katt. Liksom om du köper en för stor förpackning av torrfoder för din katt: Torrfodret tappar tyvärr aromen succesivt efter att du öppnar förpackningen för första gången, därför är det viktigt att inte köpa för stora förpackningar och att förvara torrfodret svalt, mörkt och i lufttäta behållare även om torrfoderförpackningen har ett zip-lås.


Katten kan ha munsbesvär

Hårt torrfoder kan smärta i munnen när katten äter vid tandsjukdomar eller andra besvär i kattens munhåla. Låt en veterinär kontrollera kattens tänder för att utesluta mun- och tandsjukdomar. 


Katten vet att den får annan mat

Katter är intelligenta djur och om den har vant sig vid att få annan mat än torrfoder om den är lite jobbig så kommer den att fortsätta med det. Om du har uteslutit andra besvär gäller det att vara bestämt. Ställ fram kattens torrfoder samma tid varje dag och ta sedan bort det för att markera. Ingen katt svälter sig själv med avsikt. 


Varför lägger katten torrfoder i vattenskålen? Det är inte ovanligt att katten lägger sitt torrfoder i vattenskålen. Vattnet löser upp bitarna och frigör mer doft vilket är mer aptitligt. Katten får dessutom i sig mera vätska vilket alltid är en fördel. Det kan vara bra att undersöka så inte katten har några tand- eller munbesvär som gör det smärtsamt för den att äta hård mat. Annars är det ingen fara med att den blöter upp maten.Hur mycket torrfoder ska min katt äta per dag? Mängden torrfoder din katt skall äta per dygn varierar stort mellan olika märken. Generell regel är att desto billigare ett torrfoder för katt är desto sämre ingredienser har det. Vilket ofta resulterar i att katten behöver äta en större mängd torrfoder för att få i sig rätt mängd näring per dygn. De torrfoder för katt vi säljer erbjuder alltid en utfodringstabell som är ett riktmärke på hur mycket din katt skall äta. Dock bör mängden torrfoder anpassas efter ålder, hur aktiv din katt är och eventuella sjukdomar.Billigt torrfoder till katt? Många söker efter billiga torrfoder till katt. Att köpa ett billigt torrfoder till katt blir oftast inte billigast i längden. Generellt så innehåller billigare torrfoder mindre bra ingredienser vilket resulterar i att katten behöver äta två till fem gånger så mycket torrfoder per dag - som bara går rakt igenom till kattlåda. Likaså ökar riskerna för större veterinärkostnader senare i kattens liv. Därför är det billigare i längden att köpa ett högkvalitativt torrfoder för din katt även innan hälsoproblem uppstår.Varför lägger katten torrfodret i vattenskålen?

Det är inte ovanligt att katten lägger sitt torrfoder i vattenskålen. Vattnet löser upp bitarna och frigör mer doft vilket är mer aptitligt. Katten får dessutom i sig mera vätska vilket alltid är en fördel.

Det kan vara bra att undersöka så inte katten har några tand- eller munbesvär som gör det smärtsamt för den att äta hård mat. Annars är det ingen fara med att den blöter upp maten. 


Varför spannmålsfritt torrfoder till katten? Katter är karnivorer, det vill säga köttätare. Därför bör kattens kost bestå till störst eller endast av kött och köttråvaror. Därför är det en god idé att utfodra din katt med ett spannmålsfritt torrfoder även om små mängder spannmål kan vara helt okej. Eftersom att just termen "spannmålsfritt" har blivit populär så har även många varumärken i dagligvaruhandeln anammat detta. Bara för att ett torrfoder till katten är spannmålsfritt betyder det inte per automatik att det är ett bra torrfoder. Det finns några fallgropar.


Baljväxter

Många spannmålsfria torrfoder för katt innehåller istället baljväxter. Baljväxter är ett gruppnamn på växter så som ärtor, kikärtor, kidneybönor, sojabkönor, mungbönor, linser med flera. Baljväxter innehåller ofta mycket protein men det finns också risker med överkonsumtion av dessa för både hundar och katter. Välj därför ett torrfoder med så stor del animaliskt protein som möjligt.


Vilket är det bästa torrfodret för katten? En vanlig fråga vi får är också: Vilket är det bästa torrfodret för katt? En fråga som inte har ett enda enkelt svar. Vad som är det bästa torrfodret för din katt beror på din katts ålder, aktivitetsnivå, eventuella känsligheter mot kost eller råvaror och hälsotillstånd. Att köpa torrfoder till din katt efter att ha läst "bäst i test" är absolut ingen garanti för att just din katt kommer att må bäst av detta torrfoder. Är du osäker på vad som passar din katt så är du varmt välkomen att höra av dig till oss!


Att köpa torrfoder online till katt? Att köpa kattmat torrfoder online är inte alltid så lätt, frågorna kan vara många om vad du ska tänka på vid valet av torrfoder till din katt. Vi hoppas att ovanstående svar ger dig guidning i valet av torrfoder katt. Saknar du något svar så är du givetvis varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi lovar att inte bitas!


BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA TORRFODER TILL DIN KATT ONLINE?


Vet du inte vilket märke av torrfoder du skall välja till din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta det bästa torrfodret för dig och din katt. Vi erbjuder de flesta varumäken både online och i butik, varav många av varumärkena som Hills torrfoder för katt och Acana torrfoder har fått goda omdömen i tester. Föredrar du svensktillverkade torrfoder till katten så hittar du även Bozita Torrfoder hos oss. Letar du efter storsäljare så som Royal Canin Torrfoder billigt så har vi givetvis detta också. Vi hjälper dig helt enkelt att hitta det bästa kattfodret för din katt och kattunge. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, billig och prisvärt torrfoder till katten både Online med fri hemleverans och i Butik.

1 2 3 4  97 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
Bozita Kitten Chicken
Bozita från 65 kr

KAMPANJ
Orijen Cat & Kitten
Orijen från 89 kr
Slut

Acana Cat Indoor Entrée
Acana från 69 kr
Slut
Acana Cat Homestead Harvest
Acana från 69 kr
Slut

Brit Premium Cat Kitten
Brit Premium från 55 kr
Slut
Core Cat Kitten Salmon & Turkey
Core från 55 kr
Slut

1 2 3 4