Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Koppel, Halsband & Sele / Kattkoppel

Kattkoppel, löplina & flexikoppel för katt

Kattkoppel: Att Köpa ett kattkoppel till katten är inte alltid en enkel uppgift. Det finns många aspekter att ta hänsyn gällande val av kattkoppel. Nedan så går vi igenom de vanligaste frågorna kring val av koppel till din katt. Tänk även på att du kan förfina ditt urval av kattkoppel genom att välja produkttyp nedan. Hos oss hittar du kattkoppel i läder, flexi, nylon, rundsytt, dubbel i olika storlekar, material och färger.

Underkategorier: Löplina & Spårlina - Rullkopel & Flexi

Läs mer om Kattkoppel

Kattkoppel i korthet

Att välja ett bra kattkoppel är som sagt ingen enkel uppgift. Oavsett om du skall gå på promenad med katten eller om ni ska ut och resa så är det en god idé att köpa ett bra kattkoppel! Nedan går vi igenom de vanligaste frågorna vi får relaterade till kattkoppel. Vi hoppas att detta kan göra ditt val enklare, har du fler frågor är du välkommen att höra av dig till oss!

Att tänka på vid köp av kattkoppel

Längd på kattkopplet

Kanske det viktigaste att ta hänsyn till när det kommer till att köpa ett koppel till katt är längden. De flesta kattkoppel som inkluderas i setten med både kattsele och koppel är inte längre än 120-140 cm, vilket sällan räcker långt till ett kattkoppel. Vi föredrar kattkoppel mellan 2 till 5 meters längd för att ge katten lite frihet när vi är ute.

Vikt på kattkoppel

Givetvis bör även kopplets bredd, storlek och tyngd på hake vara anpassat för katt och inte överdrivet stora. Koppel med stora hakar och vältilltagna bredder avsedda för större hundar lämpar sig mindre bra för katter.

 

Typ av kattkoppel

När du köper ett kattkoppel bör du även fundera på om det är en löplina för katt eller om ett långt kattkoppel lämpar sig bäst. Vi gillar flexikoppel för katt då de inte är för tunga och ger din katt en större frihet att röra sig utan att du släpper loss katten. Löplinor är också utmärkta att använda i trädgården liksom på kattpromenaden.

 

Vanliga frågor om kattkoppel

Flexikoppel eller ett fast koppel?
Att välja ett "fast" koppel eller flexikoppel till din katt handlar mycket om smaksak och hur du tänkt att använda kopplet. Fördelarna med ett flexikoppel för katt är att de går att anpassa i storlek, generellt har lätta hakar och ger din katt friheten att röra sig relativt fritt och obehindrat.

Hur koppeltränar jag min kattunge & katt?
Koppelträning katt: Att koppelträna en katt är inte helt olikt hundar, dock gäller det att ha lite mer tålamod och låta katten ta det i sin takt. Säkerställ att din katt är vaccinerad och gärna väntat ett tag efter att ha anlänt till sitt nya hem. 

Många gånger blir första promenaden med katten relativt kort. Försök att skapa en positiv upplevelse att både använda sele och koppel för första gången, undvik att dra eller pusha katten innan den är bekväm att ta sina första steg i kattkoppel. Belöna katten och försök att stärka kattens självförtroende.

Börja inomhus: Låt gärna katten bekanta sig med kopplet redan innan ni går ut. Börja med att både låta katten prova selen för sig och sedan när katten är bekväm med detta kopplar du på ett kattkoppel.

Tålamod med din katt: Hitta en lugn och ostörd plats för koppelträningen med katten, där det inte finns andra djur, bilar eller människor. Bli inte förvånad om katten står stilla en bra stund, men låt det ta tid och ha tålamod. Katten kommer så småningom bli nyfiken och börja nosa sig runt. Till slut tar nyfikenheten över och katten kommer då att känna sig trygg att fortsätta utforska sin omgivning i kattkopplet. Träna succesivt upp katten att gå i koppel och gör längre och längre promenader.

Belöna positivt beteende. Tänk på att vara uppmärksam på din katt i kopplet. Många glömmer eller missar att belöna katten vid önskat beteende, till en början så kan det vara en god idé att belöna med godis och verbalt, för att till slut endast behöva verbal belöning. 

Olika typer av kattkoppel?
Kattkoppel finns i alla möjliga olika modeller. Nedan går vi igenom många vanliga modeller av hundkoppel och vad dem passar bäst till.

Flexikopel & Rullkoppel för katt

Flexikoppel har funnits i många år och är populära hos många hund- och kattägare tack vare dess flexibilitet. Flexikopplet för katt finns från flera tillverkare men originalet Flexi är det mest populära. 

Flexikoppel finns i flera olika modeller och längder. Flexikoppel med lina finns i längder från 3 meter till 5 och 8 meter. Flexikoppel finns garanterat i en färg som passar dig. De mindre flexkopplena finns både i lina och med band samt i färger så som rosa, rött, blått och svart. Flexikoppel finns i anpassade storlekar beroende på kattens vikt. Eftersom att katter generellt inte drar i kopplet så lämpar sig de allra minsta flexikopplen bra till katt.

Tänk på att inte låta flexikopplet släpa på marken eller fastna i buskar och träd då detta ofta sliter ut kopplet i förtid och riskerar att gå av samt att bromsa linan i tid utan att dra flexikopplet i botten då detta riskerar att dra sönder fjädern som rullar in bandet eller linan. När du använder ditt flexikoppel tänk även på säkerheten och förutsätt inte att cyklister, mopeder eller motionärer ser den tunna linan som lät kan snubblas på. 

Löplinor & Spårlinor för katt

Vad är en löplina?
Löplina för katt är ett samlingsnamn på linor och vajrar som kan användas för att fästa kattens koppel på. Löplinorna är består ofta av plastklädda metallvajrar som spänns upp mellan två träd, krokar eller tjuderstolpar. Löplinan för katt ger en mycket stor frihet att upptäcka uteplatsen, trädgården eller din tomt utan att behöva hägna in. Tänk dock på att alltid ha uppsikt över katten när när du använder löplinor så katten inte fastnar eller olyckor händer. 

Vad är en spårlina?

Spårlinor används primärt vid träning av spårning av hund men fungerar även utmärkt som långkoppel till katter. 

Spårlinorna till katt finns i mängder av olika varianter och material. Spårlinor finns i vävda nylonlinor, flätade spårlinor och spårlinor som är kevlar eller förstärkta med andra slittåliga material, platta, runda osv. Spårlinor och löplinor finns i många olika längder, allt från 5 meter, 10 meter, 15 meter upp till 30 meter. Löplinor används framförallt när du vill att din katt skall kunna röra sig fritt och obehindrat från sitt koppel.

Vanliga material på kattkoppel
Läder
Koppel av läder kan vara en av de vanligaste materialvalen till hundkoppel och fungerar givetvis bra till katter också. Läderkoppel finns i en mängd olika färger och typer. Dock är det svårt att hitta längder över 220 cm då det är svårt att få ut längre läderbitar än så. Läderkoppel finns både som rundsydda läderkoppel och som platta läderkoppel. 

När du väljer ett kattkoppel i läder, tänk då på att ta hand om läderkopplet då läder är ett levande material. Läderkopplet kan sträcka sig en aning med tiden och användning. Fettar du in ditt läderkoppel så kommer du att ha ett läderkoppel som håller nästan hur länge som helst. Undvik att låta läderkopplet bli blött och torka om och om igen utan att vara infettat då detta riskerar att lädret torkar ut helt och kan börja spricka och i värsta fall gå av. 

Textil & nylonkoppel
Textil och nylonkoppel är kanske de absolut vanligaste materialvalen när det kommer till kattkoppel. Nylon är generellt ett hållbart material som dessutom är lätt att väva in reflexer i samt tåliga även i mindre bredder.

Populära kattkoppel Våra mest populära kattkoppel är kattkoppel 10 meter och löplina för katt liksom Flexikoppel katt och Dogman kattkoppel.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA ETT KATTKOPPEL eller löplina till din katt?

Vet du inte vilken typ av kattkoppel eller vilken längd du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett kattkoppel som passar dig, din katt och dina aktiviteter. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett koppel på plats! Hos oss kan du köpa bra, snygga kattkoppel, billigt och prisvärt både Online och i butik!

1 2 3  81 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2 3