Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Reflex & Blink / Blinkhalsband & Lyktor

Hundlampor & LED halsband hund

Hundlampor & LED-halsband hund: Att du och din hund syns är a och o för att undvika olyckor oavsett om du promenerar i skogen, längs en mörk landsväg, på cykel & gångbanan eller i en mörk park. Att införskaffa en hundlampa eller LED hundhalsband till dig och hunden är en billig försäkring som minskar risken att du eller din hund råkar ut för en olycka. Nedan går vi igenom vanliga frågor vi får om hundlampor och blinkande halsband hund. Saknar du svar på någon fråga är du givetvis varmt välkommen att höra av dig till oss.

Läs vidare om LED Halsband för hund & hundlampor

Kort om LED halsband & hundlampor

Att välja blinkhalsband till hunden eller en hundlampa är inte alltid självklart och så enkelt. Det finns en hel del att tänka på vid valet av hundlampa och LED halsband till din hund. I denna guide hoppas vi att du får svar på de frågor du kan tänkas ha vid köp av en hundlampa eller hundhalsband med LED-lampor. Om du saknar svar eller har fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Att tänka på vid köp av Hundlampa & LED hundhalsband?


Att tänka på vid köp av hundlampor & LED halsband


Varför är synligheten så viktig?

"Syns man inte, så finns man inte..." är ett känt citat som säkerligen de flesta känner till. När det kommer till att synas ute i trafiken, på gångvägen, cykelbanan eller i skogen så är det mycket viktigt att både du och din hund syns väl genom reflexer, blinkhalsband och hundlampor för att undvika olyckor. 


Om du vistas i områden där du har möjligheten att ha hunden lös eller att områdes- och gatubelysning saknas så räcker det inte med att bara använda en reflex rekommenderar vi att du använder en lampa till hundhalsbandet eller ett hundhalsband med led-ljus. Hundlamporna och LED halsband för hund finns i en mängd olika varianter, färger och egenskaper. 

Batteritid

Batteritiden på hundlampan eller ledhalsbandet ska hålla hela promenaden och så vill vi gärna slippa att byta batteri eller ladda enheten varje dag. Orbiloc och Hurtta erbjuder båda två hundlampor med en batteritid upp till 250 timmar. Söker du ett LED-hundhalsband så erbjuder Trixies Silikonhundhalsband med LED upp till ca 4 timmars batteritid. 

LED Halsband Hund USB

Idag används USB vanligtvis för att ladda led halsbanden hund - effekt, snabbt och enkelt. USB-sladd medföljer oftast och ansluts enkelt till befintlig mobiltelefonladdare eller liknande pryl. Laddningen går ofta snabbt och enkelt liksom att du slipper byta batteri och spar på miljön!


Vikt 

Välj en hundlampa som är lagom i storlek och vikt för din hundras. Silikonhalsbanden med LED från Trixie väger under 100 g och passar därför även de allra minsta hundarna. Söker du en ultralätt hundlampa så väger Orbiloc in på ca 20 gram.


Storlek

Hundhalsbanden LED har utvecklats enormt senaste åren och de flesta varianter av LED-halsband för hund är numera genomtänkta och mycket justerbara när det kommer till storleken. Hundhalsbanden med LED är idag oftast tillverkade av Silikon eller nylon och kan klippas till en storlek som passar din hund väldigt enkelt. 

När det kommer till att välja rätt storlek på en hundlampa så är det bra att anpassa hundlampans storlek efter hundens storlek så att du inte väljer en hundlampa som tynger ner hundens hals, hamnar i vägen eller hindrar din hunds rörelser och på så sätt är för stor och klumpig. Valet av hundlampa beror också på vart du tänkt att hänga den, på selen, kopplet eller halsbandet?


Placering

Placera hundlampan så att du ser både lampan och hunden oavsett i vilken riktning hunden befinner sig i från dig. Använder du en hundsele så är en bra placering på hundens rygg, då lampan alltid syns. 

Hundlampor & Blinkhalsband för långhåriga hundar

Vid val av blinkhalsband och lampor för hundar och valpar med långhåriga pälsar så kan det vara en god idé att köpa ett bredare LED-halsband då dessa inte sjunker ner och göms i pälsen på samma sätt som ett bredare lyshalsband. Vi har flera färger och modeller av hundhalsband med LED tillverkade i bredare silikon, vilket gör att de inte sjunker in i den långa pälsen på samma sätt. Föredrar du att använda en lampa istället för blinkhalsband så rekommenderar vi att du placerar lampan på ryggen av hunden om du använder en sele eller i hundhalsbandet.

 

Vanliga frågor om Hundhalsband med LED & hundlampor


Givetvis får vi många återkommande frågor om hundhalsband LED och hundlampor. Nedan går vi igenom de vanligaste förekommande frågorna gällande blinkhalsband och blinklampor till hund.

Hur anpassar jag längden på LED-halsbandet till min hund? Längden på LED hundhalsbandet anpassas superenkelt så länge du har tillgång till en sax eller kniv. Mät hundens hals med ett måttband eller måtta upp LED-halsbandet runt hundens hals och gör en markering på vart du skall klippa och klipp sedan LEDhundhalsbandet. Svårare än så är det inte!

Hur återvinner jag Hundlampor & LED halsband till hunden? Allt som innehåller batterier, så som t.ex. LED-halsband och hundlampor ska återvinnas på en återvinningscentral. Hundlampor med utbytbara batterier, så tar du enkelt ut batteriet och återvinner dessa separat och hundlampan återvinns i elektroniksorteringen. Hundhalsbanden med LED har oftast inbyggda uppladdningsbara batterier som ej går att ta ut, då ska LED-halsbandet sorteras som elektronikåtervinning.

Hur länge räcker batterierna i hundlamporna och blinkhalsbanden? Hur länge batterierna håller beror på en rad olika faktorer. Dels vad det är för batteri (självklart kanske?) men också vilken temperatur och om halsbandet eller hundlampan blinkar eller lyser. Generellt så räcker batterierna i hundhalsbanden med LED i 1,5 till 4 timmar beroende på om du använder det i blinkande läge eller i fast sken. Hundlampornas batteritid räcker ofta upp till 100 timmar och i vissa fall även upp till 250 timmar, men normalt brukar det vara dags att byta batteri efter 60-70 timmar beroende på utomhustemperaturen. Vilka typer batterier respektive hundlampa använder sig av står under respektive artikel.

Hur laddar jag LED-halsbanden? Det är tyvärr inte alla hundhalsband med LED som går att ladda. Men de som vanligtvis går att ladda så medföljer endast en laddsladd och inte själva laddaren i sig. De flesta LED halsbanden för hund laddas via en kontakt som kallas Micro USB som är en mycket vanlig USB-anslutningssladd för mobiltelefoner, kameror och andra elektroniska prylar med uppladdningsbart batteri, andra änden består oftast av en USB typ A kontakt som kan anslutas direkt in i en mobilladdare, bärbar dator med mera. Hur lång tid laddningen tar beror helt på hur stort batteri och hur urladdat batteriet är. Generellt så slutar LED-hundhalsbandet ladda när det är fullt och kan därför inte överladdas. För att få det uppladdningsbara batteriet att hålla så länge som möjligt bör du undvika att ladda ur LED hundhalsbandet helt då batteriet får betydligt kortare livslängd och undvik att låta batteriet vara urladdat en längre tid.

Tål hundlamporna och ledhalsbanden vatten, regn och snö? De flesta hundlampor och hundhalsband med LED är idag vattentåliga. Vad menas med detta är det många som undrar. Vanligtvis så innebär det att hundlampan och hundhalsbandet med LED tål att bli blött, d.v.s. både regn, snö och slask men tål inte att ligga i vatten eller utsättas för rinnande vatten. Därför kan du lugnt använda de flesta hundlampor och hundhalsband med LED även när det regnar, snöar och är slask ute.

Varför LED istället för reflexer? Även om reflexer för hundar och oss människor är jätteviktigt så krävs det trots allt att reflexerna har något ljus runt omkring sig att reflektera, så som ljus från bilar, cyklar eller gatubelysning. Många av oss hundägare vistas på platser där annan miljöbelysning saknas, då är en hundlampa eller blinhalsband med LED att föredra. Bäst av allt är att kombinera dem båda. Har du möjligheten att låta din hund gå lös i skog och mark så är ett blinkhalsband eller lyshalsband superbra för att ha koll på vart din hund befinner sig hela tiden.

Varför köpa ett blinkhalsband & hundlampa med LED-teknik? LED som är en fortkortning för Light Emitting Diod, är en lysdiod som leder ström i en riktning. LED är mycket mer miljövänligt än andra alternativ då LED-lampor inte innehåller några skadliga ämnen så som bly och kvicksilver. LED-lampor är också mycket mer energieffektiva och ger därför ljus under en mycket längre tid än konventionella lampor och passar således utmärkt till produkter så som hundlampor och LED hundhalsband. LED-lampor fungerar även utmärkt i både kyla och hög temperatur.

Finns det hundlampor & LED-halsband för långhåriga hundar? När det kommer till hundlampor och LED hundhalsband så kan det vara svårare att hitta något som passar en långpälsad hund då många lampor och halsband försvinner in i pälsen och däför inte syns speciellt bra. Föredrar du en hundlampa så kan en bra placering vara på en hundsele på ryggen istället för att hänga hundlampan i hundhalsbandet. Vi har även hundhalsband med LED som är bredare och på så sätt inte försvinner in på samma sätt som de tunnare LED halsbanden gör i hundens päls.

LED halsband & hundlampor för valpar?
Självklart är det viktigt att även valpen syns i mörkret när ni är ute och promenerar! I stort sett alla hundlampor och hundhalsband med LED passar även valpar, tänk bara på att inte välja en för stor, tung och klumpig hundlampa till valpen.

Vilket är det bästa LED halsbandet för hund?
Att säga att ett enskilt LED-halsband är det bästa är väldigt svårt. Det beror helt enkelt på dina och din hunds behov och krav. Men vår testpanel med kontorshundarna föredrar hundhalsbanden med LED tillverkade av silikon. Dels för att de är så pass anpassningsbara och att de tål vatten samt är lätta att ladda upp.

Vilket är den bästa hundlampan?
Vilken som är den bästa hundlampan är precis som ovan, något som beror på hur, var och när du tänkt att använda hundlampan. Vår testpanel med kontorshundarna tycker Orbiloc fungerar riktigt bra i alla situationer. Orbiloc är en i stort sett krossäker hundlampa som finns i flera färger och kan sättas på koppel, halsband och selen. Orbiloc har en synlighet på upp till 800 m vilket gör den nästintill oslagbar när det kommer till synlighet i mörkret.

 

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA ELLER PROVA UT EN HUNDLAMPA ELLER LED HUNDHALSBAND TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilken typ, modell eller färg du ska välja på hundhalsband LED, blinkhalsband eller hundlampa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en ett blinkhalsband eller hundlampa som passar dig och din hund.
Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett LED halsband och hundlampa! Hos oss kan du köpa bra, tåliga, vattentåliga, snygga, coola och häftiga blinkhalsband & hundlampor för hundar & valpar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

1 2  33 artiklar Kampanjprodukter(7) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
Trixie Flash light ring USB Blå
Trixie från 159 kr
I lager
-20%
Orbiloc Orbiloc Dual Amber
Orbiloc 199 kr
I lager
Trixie Flash light ring USB Röd
Trixie från 159 kr
I lager

Trixie Flash light ring USB Grön
Trixie från 159 kr
I lager
-20%
Orbiloc Orbiloc Dual Turkos
Orbiloc 199 kr
I lager

-20%
Orbiloc Orbiloc Dual Rosa
Orbiloc 199 kr
I lager

-20%
Orbiloc Orbiloc Dual Grön
Orbiloc 199 kr
I lager

-20%
Orbiloc Orbiloc Dual Vit
Orbiloc 199 kr
I lager
Orbiloc Orbiloc Carabiner
Orbiloc 99 kr
I lager
Active Canis LED-band
Active Canis 59,90 kr
Slut

-20%
Orbiloc Orbiloc Dual Röd
Orbiloc 199 kr
I lager

-20%
Orbiloc Orbiloc Dual Blå
Orbiloc 199 kr
I lager
Orbiloc Orbiloc Clip Dual
Orbiloc 89 kr
I lager
Trixie Flash light band USB Limegrön
Trixie från 239 kr
I lager

Trixie Batteri LR412-P
Trixie 19 kr
I lager

1 2