Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Munkorgar

Skyddskorg & Munkorg hund

Munkorg hund: En bra munkorg kan många gånger göra det enklare att klippa klorna liksom säkerställa att hunden inte får i sig något giftig på promenaden. I Sverige är det inte lag på att ha en munkorg på sin hund när man vistas på allmänna platser. Men munkorgen fyller så många andra syften än att skydda mot oavsiktliga bett. Letar du efter en munkorg till din hund? Då har du hittat rätt. Nedan kan du läsa mer om olika typer av munkorgar och vad de passar till för tillfällen. Hos oss hittar du noggrant utvalda munkorgar för hundar från Chihuahuaor till munkorgar för schäfer från välkända varumärken så som Trixie & Gibbon. Köp Munkorg till hund enkelt och smidig online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Munkorgar till hund

Kort om munkorg för hund

Munkorg är en anordning som används för att förhindra hundar från att bita generellt. Munkorgen kan används som säkerhetsutrustning vid t.ex. veterinärbesök, pälsvård, kloklippning eller att förhindra att skadade hundar gnager eller biter vid drabbat område. Det finns munkorgar för olika ändamål. Mer om dessa kan du läsa nedan. En hund måste dock alltid kunna öppna munnen för att reglera sin kroppstemperatur med tungan annars kan den i värsta fall avlida av överhettning.

Munkorgar kan kräva tillvänjning då många hundar upplever det obehagligt. Är din hund inte van vid att använda en munkorg kan det med fördel vara bra att vänja in den sakta genom att använda munkorg korta stunder för att sedan utöka till längre perioder. För att munkorgen ska vara så behaglig som möjligt för hunden att bära bör du prova ut en storlek och modell på munkorg som passar din hund ordentligt.  Munkorgar kan även användas för att träna och testa skyddshundar samt tjänstehundar. Dessa munkorgar skiljer sig dock markant från "vanliga" munkorgar för hund.

Munkorg hund regler - vad gäller?

Gällande användning av munkorg för hund så finns det regler. Alla regler kring djur kan läsas i sin helhet på jordbruksverkets hemsida. Men för munkorg på hund gäller följande: Du får endast använda munkorg på din hund tillfälligt. Det måste även finnas ett särskilt behopv av att använda munkorg på hunden och du måste hunden under uppsikt hela tiden. Om det behöv ska hunden kunna sänka sin kroppstemperatur genom att hässja. Med att hässja menar jordbruksverket att hunden skall kunna andas med öppen mun med en snabb andningsfrekvens om ca 200-400 andetag per minut. Något hundar kan göra för att svalka korppen eftersom de inte svettas som oss människor.

 

Att vänja hunden vid munkorg

Att vänja hunden i god tid före du behöver använda munkorgen. Börja med att hunden försiktigt får undersöka munkorgen på egen hand. Lägg gärna sedan hundgodis i munkorgen som hunden får äta upp. Låt sedan hunden bekanta sig med munkorgen ett par gånger innan du försöker sätta på den. Det är väldigt viktigt att du ser till att hunden associerar munkorgen med något positivt eller neutralt. 

Om hunden har svårt att vänja sig vid munkorg så kan ovanstående upprepas tills dess att hunden accepterar att bära munkorg. Använd gärna hundgodis som motivation för detta.  

 

Att tänka på när du köper en munkorg till hunden

Munkorgar finns i olika varianter för olika ändamål. En munkorg anpassad för att hunden inte skall äta något giftigt fungerar annorlunda mot en munkorg som är anpassad för att underlätta veterinärbesöket eller vid kloklippningen. 

 

Hur ska munkorgen sitta?

Hur skyddskorgen ska sitta beror till störst del på modellen du köper. Merparten av skyddskorgarna kan justeras i längd och ska knäppas bakom hundens öron utan att sitta för tight, något finger mellan remmen och hunden brukar vara ett bra riktmått. Se dock till att hunden inte kan få av sig munkorgen innan.

 

Munkorg till hund som äter allt?

Har du en hund som äter allt? Vissa hundar tenderar till att vilja äta allt hunden kommer över på marken under promenaden. Vill då skydda din hund från att få i sig skadliga eller kanske till och med giftiga saker eller plast? Då kan en munkorg mot förgiftning vara att föredra.

Dessa munkorgar är tillverkade på ett sätt som tillåter hunden att kunna öppna munnen utan att få möjligheten att äta eller få i sig skadliga saker som kan finnas under promenaden. Dessa munkorgar är ofta mjuka och behagliga för hunden att bära även om det kan behövas en del tillvänjning för hunden att bli helt bekväm i detta. Dessa munkorgar finns i flera storlekar och prova noggrant ut storleken så hunden inte kan få av munkorgen själv.

 

Mjuk munkorg till hund

I de flesta fall fungerar en mjuk munkorg alldeles utmärkt. Framförallt för hundar som tenderar till att vilja äta allt roligt som finns på marken längs promenaden. En mjuk munkorg kan ofta anpassas till att sitta riktigt bra vare sig du har en stor eller liten hund.

 

Munkorg valp

Munkorg kan vara bra att vänja hunden vid tidigt om du är rädd för att ev. bli biten underkloklippning eller om valpen får i sig eller äter skadliga eller giftiga saker. Tänk på att vänja valpen vid att använda munkorg korta perioder till att börja med. Anpassa valet av munkorg utefter behov.

 

Munkorg till liten hund

Munkorgar finns i storlekar passandes de flesta hundar, även små hundar så som Chihuahuaor och fransk bulldog. Vi hjälper dig gärna att prova ut en munkorg för liten hund. De flesta av de munkorgar vi säljer passar utmärkt även till små hundar.

 

Munkorg till stor hund

Att hitta en passande munkorg till stora hundar så som rottweiler, greyhound eller amstaff är oftast lättare än till små hundar. Hos oss hittar du munkorgar för stora hundar med bra passform.

 

Behöver du hjälp att prova ut en munkorg för din hund?

Vet du inte vilken munkorg för hund som passar dig och din hund? Lugn, vi hjälper dig! Du är varmt välkommen att höra av dig till oss men vi gillar också besök, så varför inte titta in i vår butik i Stockholm, Sickla? Hos oss kan du köpa munkorg till din hund, prisvärt både online & i butik. Varmt välkommen in!