Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Kragar & Rehab / Kragar & skyddskragar

Hundkrage, tratt till hund & krage till hund

Hundkrage & Tratt till hund: Ibland är olyckan framme och det kanske krävs en hundkrage eller tratt till hund för att hjälpa hunden att inte slicka på sår som ska läka eller efter en operation. Många associerar trattar, hundkragar & skyddskragar med något negativt och behindrande. Idag finns det dock flera smarta lösningar för att minska hundens påverkan av en krage. Beroende på vilken typ av skada eller operation så erbjuder vi olika typer av lösningar för dig och din hund. Hos oss kan du köpa hundkrage från välkända varumärken enkelt och smidig online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpvkarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Söker du istället: Body suit för hund eller efteroperationsdräkter så hitter du dessa här.

Läs mer om Hundkragar & Skyddskragar för hund

Kort om Hundkrage & Tratt till hund

Hundkragar är många gånger ett nödvändigt ont för att sår ska läka, irriterad hud få återhämta sig med mera. Om du vet att din hund kommer att behöva använda en krage inom kort så är det en god idé att vänja din hund redan innan för att underlätta.  Nedan kan du kortfattat läsa om de olika typerna av hundkragar som vi erbjuder.

 

Olika varianter  av hundkragar


Uppblåsbar hundkrage

Ett bra alternativ till de klassiska hundkragar är de populära uppblåsbara hundkragarna från bland annat Comfy collar och Trixie. Dessa kragar är lätta att blåsa upp och förvara. Uppblåsbara kragar skyddar framförallt mot att hunden skall nå sår eller hudirritationer nära huvudet då de inte hindrar hundens rörelse fullt lika mycket som en klassisk skyddskrage. 

Hundkrage i plast

De klassiska hundkragarna i plast är fortafande den mest populära lösningen för att förhindra att hunden kommer åt operationssår m.m. Vi rekommenderar i första hand att använda dig av skyddskragar för hund med en mjuk plyschkant som ofta är betydligt bekvämare för hunden att bära under längre perioder.

 

Hur använder man en krage till hund?

Beroende på vilken modell du väljer så fungerar de lite olika. Det generella du bör tänka på är att hunden inte skall kunna komma åt området som är operereat eller där såret sitter. Mjuka hundkragar skyddar ofta bra där området som hunden inte skall komma åt är relativt nära hundens huvud. Är det längre bak på hundens kropp rekommenderar vi en operationsdräkt eller en längre tratt till hund. De mjuka hundkragarna trär du enkelt på hundens huvud och "låser" sedan är du klar. Trattarna justerar du in med kardborreband och ser till att hunden inte kan backa ur.

 

Vanliga frågor om Hundkragar & Skyddskragar

Hur tight ska en hundkrage sitta? Hundkragen skall sitta så pass tight att den inte går att dra av över hundens huvud. Många hundar, framförallt om de inte är vana vid att använda en skyddskrage eller hundtratt försöker direkt få av sig den. Mer om hur du vänjer din hund att använda en hundkrage kan du läsa nedan.


Vad finns det för alternativ till tratt & hundkragar? Det finns egentligen inte så många alternativ till halskragar på hunden. Antingen använder du en klassisk halskrage eller tratt, alternativt en uppblåsbar hundkrage eller body suit.

Hur vänjer jag hunden med en hundkrage? Det är väldigt viktigt att du vänjer hunden vid en krage långsamt redan innan den måste användas. Det inte många hundar som accepterar att bära en hundkrage för första gången och det kan krävas en del invänjning för att hunden skall acceptera tratten.

Börja därför att använda kragen kortare stunder om 5-10 minuter åt gången och belöna gärna ofta och mycket.  Till slut kommer hunden säker inte ha något emot att ha på sig hundkragen.

 

Behöver du hjälp att välja rätt storlek eller typ av hundkrage till din hund eller valp?

Vet du inte vilken typ av hundkrage eller tratt du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du hundkragar med mjuk kant, uppblåsbara hundragar från välkända varumärken så som Trixie, Karlie och buster. Köp billigt online eller i butik.