Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Reflex & Blink / Hundreflex

Hundreflex, Reflexväst & reflexhalsband för hund

Hundreflexer är en billig försäkring! Vi rekommenderar alla att använda reflex till hunden. Se alltid till att synas i mörket. Tänk på att reflexer åldras och bör bytas ut efter ett antal tvättar eller efter ett par år. Till den långhåriga hunden passar jakthalsbanden med reflex och även reflexvästen för pälshund. Hos oss hittar du reflexer för hundar i form av reflexhalsband, reflexselar, reflextäcken, Reflex scarfar och reflexvästar från välkända varumärken så som Dogman, Non-Stop Dog Wear, Alac, Hurtta med flera! Köp hundreflex online eller besök vår fysiska butik och prova ut en passande reflexväst hund i Sickla Köpkvarter - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Hundreflexer

Kort om Hundreflexer

Reflexer för hundar finns i alla möjliga former, storlekar och färger. I dagens prylar för hund är många gånger reflexer redan insydda i sömmar, kläder, selar, koppel och halsband. Dessa reflexer blir ofta smutsiga och tappar effekt med tiden. Därför kan det vara en god idé att ha ett separat reflextäcke, reflexväst eller reflexhalsband som ni kan använda de mörka dagarna på året. Reflexer åldras även och behöver bytas ut med jämna mellanrum.

 

Varför är hundreflex & reflexväst hund så viktigt?

"Syns man inte, så finns man inte..." är ett känt citat som säkerligen de flesta känner till. När det kommer till att synas ute i trafiken, på gångvägen, cykelbanan eller i skogen så är det mycket viktigt att både du och din hund syns väl genom reflexer, blinkhalsband och hundlampor för att undvika olyckor.  Om du vistas i områden där du har möjligheten att ha hunden lös eller att områdes- och gatubelysning saknas så räcker det inte med att bara använda en reflex rekommenderar vi att du kompletterar hundreflexen men lampa till hundhalsbandet eller ett hundhalsband med led-ljus. Hundlamporna och LED halsband för hund finns i en mängd olika varianter, färger och egenskaper. 

 

Att tänka på när du köper en hundreflex

Precis som med mycket annat så finns det en del saker att fundera på innan du väljer vilken typ av reflexväst hund som passar er bäst. Nedan går vi igenom vilka alternativ på reflexer som finns samt funktioner och egenskaper som är bra att tänka på innan du köper en reflexväst till hunden eller reflexhalsband. 

Olika varianter på hundreflexer

  • Reflexväst hund Reflexvästar för hund är utmärkt att använda dagar när det inte regnar, är för kallt och du smidigt och enkelt vill att din hund ska synas ordentligt på promenaden. Reflexvästarna finns i flera olika färger och kvaliteer från varumärken så som Dogman, Trixie och Non-Stop Dog Wear. Reflexvästarna för hund knäpps enkelt fast med kardborre eller snabbspännen. Reflexvästarna är utmärkta att använda på hundar med mycket päls där halsband riskerar att försvinna in i den långa pälsen.

  • Reflexhalsband hund - Reflexhalsband för hund likt reflexvästar är mycket enkla att använda, finns i flera färger, storlekar och både med resårband samt snabbspännen. Reflexhalsbanden används med fördel på korthåriga hundar eller vid användning på långhåriga hundar lämpar sig reflexhalsbanden med flärpar bäst. Söker du hundhalsband med reflextrådar så kan du enkelt sortera ut detta under kategorin hundhalsband. Vi rekommenderar dock att du använder ett separat reflexhalsband till hunden.

  • Reflexscarf hund - Reflexscarfen för hundar är ett något roligare alternativ till reflexvästar och halsband. Reflexscarfen passar också bra på långhåriga hundar då den lägger sig utanpå pälsen och alltid syns väl. Reflexscarfarna finns i flera färger och är mycket enkla att hantera. Hos oss kan du köpa reflexscarf hund i både gul och grå reflex.

  • Reflextäcke hund - Hund reflextäcke - Reflextäcken finns både i tunnare varianter för varma hundar eller som regntäcken liksom varma vintertäcken med väl synliga reflexer där hela täcket är sytt av reflextyg. Dessa täcken gör att din hund syns i alla scenarion. 

  • Reflexkoppel hund - Även många koppel är idag sydda med väl synliga och effektiva reflextrådar som gör att kopplet syns. Tänk dock på att reflextrådarna tappar effekt när de blir smutsiga. Alla hundkoppel hittar du här och du kan enkelt sortera på vilka som har reflexer.

  • Reflexsele hund - Reflexselar för hundar, finns det idag en uppsjö av - merparten av de mest populära varumärkena erbjuder idag väl synliga reflexer eller insydda reflextrådar. Vi rekommenderar dock att du använder en separat hundreflex. Framförallt på långhåriga hundar där selen kan "försvinna" in i hundens päls och inte synas lika bra. Alla hundselar hittar du här. Du kan enkelt sortera ut reflexselar med insydda reflexer.


Ta hand om hundreflexerna

Alla reflexer har en livslängd och som med mycket annat så får man vad man betalar för generellt. När du köper dyrare reflexer eller produkter som använder dyrare reflexer så som 3M-reflexer, så brukar dessa hålla betydligt längre än billigare varianter. Oavsett vilken typ eller märke på hundreflex du köper så behöver du fortfarande sköta om dem och göra rent hundreflexerna med jämna mellanrum. Tvättråden varierar beroende på modell och variant men att bara torka av hundreflexen med en våt disktrasa kommer du långt med, när det kommer till att torka av ytsmuts som förämrar hundreflexens funktion.

Börjar hundreflexen bli sprucken och torr så är det god tid att byta ut den till en ny väl fungerande reflex.

 

Vanliga frågor om hundreflexer

Hur tar jag bäst hand om reflexerna? För att reflexerna skall hålla så länge som möjligt är det viktigt att du sköter om reflexhalsbanden & västarna. Följ de rekommenderade tvättråden och torka gärna av reflexerna mellan tvättningarna för bästa effekt.


 

Behöver du hjälp att välja rätt reflex till hund hund eller valp?

Vet du inte vilken typ av hundreflex du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt reflexer för dina behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en passande reflex till hund! Vi erbjuder ett stort urval av reflexvästar, reflexhalsband och reflexscarfar för alla hundar, köp billigt online eller i butik.