Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Matplats / Foderförvaring

Fodertunna hund & hundmat förvaring

Fodertunna hund & hundmats förvaring: Söker du ett praktisk och smart sätt att förvara hundmat eller förvaring för torrfodret och hundmaten som håller hundens mat fräsch och fri från oinbjudna gäster? Foderförvaring hund oavsett om det är praktiska fodertunnor till hund eller för att slippa ohyra i maten hittar du hos oss. Givets är alla produkter noggrant utvalda från välkända varumärken vi själva använder. Köp Fodertunna till hund online eller i butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt Välkommen in!

 

Kort om fodertunna hund & hundmatförvaring

En bra foderförvaringslösning skyddar hundmaten mot att få oinbjudna gäster, insekter och för att bli härsken. En bra fodertunna för hund erbjuder en lufttät förvaring som är enkel att använda och lätt att hålla rent.

 

Varför ska man använda en fodertunna hund eller hundmat förvaring?

Har du en gång fått mögel eller insekter i hundfodret så vet du precis varför det är så viktigt att förvara hundmaten på ett bra sätt. En bra hundmat förvaring säkerställer inte bara att hundmaten håller sig fräsch längre, utan också att den blir lättare att hantera och inte blir möglig eller härsken. Men tänk på att när du köper en hundmat förvaring så rekommenderar vi att den är luftät, insektssäker och gärna transparent - så du enkelt kan se hur mycket torrfoder det finns kvar i fodertunnan för hund.

 

 

Hur ska man förvara hundmat?

Hur man bäst förvarar hundmaten beror ju så klart på vilken typ av hundmat det är. Nedan går vi igenom rekommenderade sätt att förvara hundmat av respektive typ av hundmat.

  • Torrfoder förvaring - Hur du förvarar torrfoder är kanske självklart? Många torrfoder levereras i bra och säkra förpackningar med Zip-lås m.m. Det är så klart bra att använda fodersäcken som förvaring men den är inte helt säker mot mögel, insekter och ohyra så som möss som gärna gnager sig igenom hundmatpåsen. En bra fodertunna hund säkerställer att torrfodret (oavsett om du använder förpackningen tillsammans med fodertunnan eller inte) håller sig fräscht längre, fritt från mögel och insekter samt riskerar inte att dra till sig möss eller andra små gnagare. En av det mest positiva med att förvara torrfodret i en lufttät foderförvaring hund är att den även håller smaken och lukten längre. Lukten på hundmaten är något som ofta påverkar om hunden föredrar en mat framför en annan. 

  • Färksfoder förvaring - att förvara färskfoder någon annanstans än i frysen längre än något dygn brukar vara en mindre bra idé. Däremot rekommenderar vi att du använder fryspåsar eller lufttät förvaring för att minska frysskador.

  • Våtfoder förvaring - Öppnat våtfoder ska alltid förvaras i kylskåp med någon form av förslutning för att minska risken för mögel. Burklock till blötmaten är ett enkelt sätt att hålla blötmaten fräsch så länge som möjligt i kylen.

 

Vad kan hända om man inte förvarar hundmaten på rätt sätt?

Vanligaste orsaken till att hundfoder eller torrfoder blir förstört är på grund av att skadeinsekter tar sig in i förpackningen i förvaringen hemma. Nedan listar vi vanligt förekommande orsaker till att hundmaten blir förstörd vid inkorrekt förvaring.

  • Mögel -  Mögel är något vi givetvis inte vill att våra hundar ska få i sig, tyvärr är det inte ovanligt att hundmaten förvaras fel och därför kommer fukt ner i påsen och orsakar så småningom mögelskador.

  • Insekter & larver - En annan vanlig orsak till att många använder sig av en bra hundmat förvaring är för att undvika att insekter och larver letar sig ner i torrfodret. Det är sällan insekter eller larver är skadliga för hunden men något vi hundägare gärna undviker - då det lätt kan sprida sig till andra ställen i hemmet.

  • Härsket - Framförallt torrfoder kan bli härsket om det står i direkt solljus eller i för hög värme. Det brukar resultera i att fettet i foderkulorna kryper fram och att näringsinnehållet förändras i hundmaten.

  • Sämre näringsinnehåll - Det deklarerade näringsinnehållet i foderpåsarna är garanterade till ett utgångsdatum eller bäst före datum. Detta bäst före datum gäller under förutsättningarna att hundmaten förvaras på ett korrekt sätt. Förvaras det fel så riskerar näringsinnehållet att sjunka och försämras.

 

 

Är du osäker på vilken typ av hundmat förvaring eller torrfoder förvaring du ska köpa eller vilken som passar dig?

Vet du inte vilken typ av fodertunna hund eller hur du ska förvara hundmaten? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en passande fodertunna utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du noggrant utvalda hundmat förvaring eller snygg förvaring hundmat och torrfoder förvaring. Köp fodertunna enkelt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter - Varmt välkommen in!