Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundgodis & Tugg / Tuggben

Tuggben hund - Tuggpinne, Tuggring & hundtugg

Tuggben, Tuggpinnar & Hundtugg: Att ta hand om tänderna på hunden är mycket viktigt. Många hundar får med tiden tandsten och det är viktigt att förebygga uppkomsten av plack och tandsten liksom att erbjuda en hälsosam sysselsättning för valpar och vuxna hundar. Tuggben fyller helt enkelt en viktig roll för hundens tandhälsa. Hos oss hittar du noggrant utvalda stora tuggben och tuggpinnar från välkända varumärken så som 2Pets, Four Friends, Farmfood, Dogman, Rauh, Treateaters och vårat helt egna märke "Simbi's". Givetvis är vi mycket måna om att innehållet ska vara naturligt och fritt från konstiga tillsatser. Vi säljer endast giftfria tuggben hund samt att alla Tuggben vi säljer är alltid veterinärbesiktigade och kontrollerade. Köp online eller i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Stockholm - Nacka. Välkommen in!

Läs mer om tuggben för hund

Kort om Tuggben hund

Det finns många olika sorter av tuggben och det är bra att variera mellan olika tugg. Både i form och hårdhet. Hundar tuggar på olika sätt på olika tuggben. Vita tuggben är kokta och mildare för magen och passar bra till hundar med känslig mage. Älghudstugg är betydligt segare än traditionella tuggben och räcker längre.

Om hunden har svårt att komma igång atrt tugga på ett ben kan man ställa benets ena ände i ett glas med vatten 10 minuter. Då blir det mjukare och "godare" att tugga på.

 

Varför ska man ge tuggben hund?

Hundtugg och tuggben fyller en viktig funktion för din hund. Många hundar lider av tandsten, inflammationer i tandköttet och tandlossning. Många problem kan förebyggas genom tandborstning på din hund, men handet på hjärtat, hur ofta borstar du din hunds tänder? Varför då inte ge din hund tuggben regelbundet eller dagligen? Hundar älskar att bita och tugga på saker. Det är nästan lika naturligt för din hund att tugga som att vifta på svansen. Varför inte nyttja detta beteende och ge din hund tuggben eller dentaltugg som även förbättrar hundens tandhälsa? Nedan går vi igenom vanliga frågor vi får om tuggben för hund och valptugg.

Varför är tuggben & tuggpinne hund så viktiga?

Precis som för oss människor är hundens tänder livsviktiga för deras överlevnad. Skillnaden mellan oss människor och hundar är att vi inte alltid är så duktiga på att borsta hundens tänder och förhoppningsvis bättre på att borsta våra egna. 
Där kommer tuggbenen i bilden, tuggben ger hundar en mekanisk tandborstning och motverkar dålig andedräkt samt förebygger uppkomsten av tandsten, tandköttsinflammationer och dålig andedräkt. Tuggben hjälper helt enkelt din hund att hålla friskare och renare tänder. Tuggben fungerar även utmärkt som belöningar och är dessutom avstressande för både valpar och vuxna hundar.

Hund Svalt tuggben - vad gör jag?

Även om du har din hund under full uppsikt vid tuggandet så händer det ibland att hunden sväljer ett helt tuggben eller delar av ett stort tuggben. I de flesta fall går det bra för hunden eller valpen när den svalt ett tuggben men ha uppsikt över hunden och se till att den har tillgång till färskt vatten.
Är du orolig eller märker att hunden beteer sig annorlunda så bör du ringa en veterinär. Oftast går det som sagt bra och hunden blir i värsta fall lite lös i magen. För förhindra att hunden riskerar att svälja tuggben eller tuggpinnar så rekommenderar vi att du tar bort tuggbenet om det bara återstår en liten bit, då är det bättre att ge ett nytt tuggben. 

 

Att tänka på när du köper tuggben till hunden

Giftfria tuggben hund - Tuggben hund farligt?

Vi säljer endast tuggben och tuggpinnar som är noggrant kontrollerade av svenska leverantörer. Alla tuggben vi säljer är garanterat fria från gifter. Alla råvaror kan spåras och kontrolleras under hela tillverkningsprocessen hos alla våra leverantörer. Alla tuggben som är importerade till sverige är dessutom veterinärsbesiktigade och kontrollerade både vid export från skickande land samt innan införandet i Sverige. 
Det är tyvärr många som tror att råhudstugg innehåller gifter eller rester från gifter eller kemikalier från läderproduktion till kläder, väskor m.m. Detta är ett felaktigt påstående, alla råhudstugg vi säljer är innerhud som separeras från skinnet innan eventuell process påbörjas för lädertillverkning. Därför kan du vara säker på att tuggben du köper hos oss alltid är fria från gifter. Men som med mycket annat här i livet så bör även tuggben och tuggpinne hund ges i lagom mängd.

Hur många tuggben per dag?

Det är svårt att rekommendera ett specifikt antal tuggben per dag, dels beror det givetvis på storlek på hunden och tuggbenen liksom viken typ av hundtugg du erbjuder hunden. Men det är med fördel du kan ge en eller ett par tuggpinnar per dag för hundens tänder. Tuggpinnarna ger en god mekanisk och naturlig tandborstning. Oavsett så tror vi att du har en bra känsla för hur mycket och hur många som är lämpliga för din hund per dag. 

Tuggben hund innehåll - Vad innehåller tuggben hund?

Traditionellt är hundtugg tillverkade av nöthud och grishud. Hundtuggen är tillverkade av innerhuden som varsamt tvättas, torkas och rullas eller pressas. De vita hundtuggen är generellt kokade - varpå de "tappar" sin naturliga färg medan bruna tuggben ofta bara är rengjorda och torkade. På senare år har alterantiva källor till hundtuggen så som älghud blivit mer och mer populära då älghuden ofta är betydligt segare och räcker längre än traditionella råhudstugg. Ofta är dessutom tuggben hund älg tillverkade med lokala ingredienser. Även smaksatta tuggben har blivit mer populära där råhuden lindas in med filéer från anka, lamm eller kyckling för att öka smakligheten. Även hundtugg tillverkade av helt vegetabilier så som Whimzees har blivit mer och mer populära senare tid då de innehåller få kalorier och är uppskattad av de flesta hundarna.

 • Tuggben älghud - Tuggben för hund tillverkad av älghud är idag ett mycket populärt val av tuggben. Älghuden håller generellt längre än råhudstugg från nöt och är också ett bra val om du har en känslig eller allergisk hund.
  Älgtuggen anses vara hypoallergena. Hos oss hittar du älgtugg från Finska Rauh samt Ozami. Älgtuggen är även väldigt populära tuggben för valpar och finns i flera storlekar från klassiska älgchips upp till större tuggrullar för stora hundar.

 • Nöthud & Kohudstugg - Nöthud är idag den vanligaste råvaran i produktion av tuggben för hund. Råhudstugg i nöt och kohud finns både i vita (kokta) varianter samt naturella (bruna) varianter. Alla tugg vi säljer är självklart veterinärbesiktigade och noggrant kontrollerade oavsett ursprung.

 • Tuggben grishud - Vissa föredrar att ge sina hundar grishud istället råhud från nöt eller älg. Grishuden är en utmärkt råvara till tuggben för hund och kan vara lämplig att använda till hundar som är känsliga mot nöt- och kohud. Grishuden är dock generellt fetare är nöthuden, vilket innebär fler kalorier.

 • Nylonben hund - Nylonben för hund är ett bra alternativ för hundar som är allergiska eller känsliga. Nylontuggbenen rengör effektivt tänder och motverkar tandstend samt är helt ofarliga. Benet innehåller inga animaliska protein och fungerar även till valpar. Vissa är smaksatta med vanilj. Nylonbenen håller generellt mycket längre än vanliga råhudstuggben.

 

Tuggben för hund med känslig mage

När det kommer till tuggben och hundtugg för hundar med känslig mage så kan det vara knepigt att hitta något som fungerar. Om du vet att hunden är känslig mot nöthud så kan ett bra alternativ vara älghud som oftast fungerar bra till hundar med känslig mage. Andra alternativ kan vara tuggpinnar av vinyl och tuggben tillverkade av vegetabilier så som Whimzees. En överkonsumtion av tuggben kan orsaka lös avföring hos hund.

Tuggben hund till allergiska hundar?

Tuggben för allergiska hundar finns det mänger av. Så länge du vet vad hunden är allergisk mot så är det inte speciellt svårt att hitta ett allergivänligt tuggben eller dentaltugg till din hund. Misstänker du en viss proteinallergi så kan tuggben eller dentaltugg tillverkat på älghud eller vegetabiliska tugg vara att föredra. Däremot kan det vara en god ide att avvakta om du är mitt uppe i en allergiutredning med att ge något nytt tuggben även om det är hypoallergent tills dess att allergiutredningen är slutförd.
I vårt sortiment hittar du tuggben från nöt, älg, lamm, kanin, med mera. 

Olika varianter av tuggben för hund

Tuggpinne hund och tuggben finns i en mängd olika varianter och former, nedan går vi igenom populära val av tuggben.

 • Tuggpinne hund - klassiska tuggpinnar för hund finns i en mängd olika utföranden och som hundben storpack. Tuggpinnarna finns i flera olika storlekar passande stora som små hundar. Tuggpinnar är generellt tillverkade av naturlig råhud från nöt och gris. Vita tuggpinnar är tillverkad av kokt råhud och blir därför lite segare samt något mildare för hundens mage. Tuggpinnar passar ofta mindre hundar eller valpar.

 • Tuggknut hund -  Tuggknutarna är kanske de mest klassiska hundtuggen genom tiderna. Tillverkade i råhud och finns i storlekar passande de flesta hundar.

 • Tuggben hund älg - Kanske de mest populära tuggbenen för hund idag, älghuden är segare, ofta lokalt producerad och även om den är dyrare per tuggben så håller de nästan alltid längre. Har du en hund som glufsar i sig tuggben fort så rekommenderar vi att du provar tuggben till hund av älghud. Rauh tuggben är en av våra storsäljare inom älghudstugg liksom Ozami älgtugg.

 • Tuggpinnar hund storpack - Tuggpinnar i storpack för hund erbjuds i flera olika storlekar. Allt från pressade tuggpinnar till små malda tuggpinnar liksom tuggpinnar hund storpack med smaksättning.

 • Pressade tuggben - De presasde tuggbenen för hund är hårt pressade nöthudsben som ofta håller riktigt länge, det tar tid för hunden att mjuka upp de pressade tuggbenen samt finns i anpassade storlekar för stora som små hundar.

 • Tuggringar - Pressade tuggringar är många hundars favorit, tuggringarna för hund erbjuder ett hundtugg som är lätt för hunden att greppa med tassar liksom en tuggutmaning. Tuggringar är ofta tillverkade av nöthud och finns både som naturella och vita.

 • Dentaltugg - Dentaltuggen är en specifik kategori hundtugg som ofta har någon tillsats som hjälper till att lukra upp tandsten och plack. Ett klassiskt exempel på Dentaltug är Dentastix. Alla Dentaltugg och Dentastix hittar du här.

 • Tuggben nylon hund & nylonben med smak - Dessa hundben är superbra för hundar som är allergiska och bidrar till en bättre mun- och tandhälsa. Ofta med smak av vanilj samt finns i flera storlekar.

 

Bästa tuggben till hund - tuggben hund bäst i test - enligt kontorshundarna

Smaken är som baken, eller hur var det nu? Vad våra kontorshundar uppskattar för hundtugg är väldigt olika. Dock är Ozami älgsticks samt Ozami tuggrulle av älg högt upp på listan hos våra kontorshundar. När det kommer till vanliga nöthudstugg så är de pressade tuggpinnarna uppskattade och hållbara. 

 

 

Vanliga frågor om tuggben för hund

Varför är tuggben och tuggpinnar viktiga? Precis som för oss människor är hundens tänder livsviktiga för deras överlevnad. Skillnaden mellan oss människor och hundar är att vi inte alltid är så duktiga på att borsta hundens tänder och förhoppningsvis bättre på att borsta våra egna.

Där kommer tuggbenen i bilden, tuggben ger hundar en mekanisk tandborstning och motverkar dålig andedräkt samt förebygger uppkomsten av tandsten, tandköttsinflammationer och dålig andedräkt. Tuggben hjälper helt enkelt din hund att hålla friskare och renare tänder. Tuggben fungerar även utmärkt som belöningar och är dessutom avstressande för både valpar och vuxna hundar.
Giftfria tuggben till hund? Alla tuggben vi säljer är garanterat fria från gifter. Alla råvaror kan spåras och kontrolleras under hela tillverkningsprocessen hos alla våra leverantörer. Alla tuggben som är importerade till sverige är dessutom veterinärsbesiktigade och kontrollerade både vid export från skickande land samt innan införandet i Sverige. 

Det många som tror att råhudstugg innehåller gifter eller rester från gifter eller kemikalier från läderproduktion till kläder, väskor m.m. Detta är ett felaktigt påstående, alla råhudstugg vi säljer är innerhud som separeras från skinnet innan eventuell process påbörjas för lädertillverkning. Därför kan du vara säker på att tuggben du köper hos oss alltid är fria från gifter.

Tuggben för valpar (Valptugg) I stort sett fungerar alla tuggben lika bra till vuxna hundar som till valpar. Det du dock ska tänka på vid val av tuggben till valpar är att välja ett tuggben i en lagom storlek och framförallt inte för litet.

Risken som finns när valpen tuggar på för små ben är att valpen försöker svälja tuggbenet helt eller rester av tuggbenet och då sätter i halsen. Övervaka därför alltid både vuxna hundar och valpar när du ger dem tuggben. En annan god idé är att välja ett tuggben som är något mildare för magen och att inte ge valpen för mycket åt gången då det kan påverka valpens mage. Så låt därför inte valptugget ligga framme hela tiden utan ta bort efter en stunds tuggande och ta fram det lite senare eller dagen efter igen.


Min hund har svalt ett tuggben? Även om du har din hund under full uppsikt vid tuggandet så händer det ibland att hunden sväljer ett helt tuggben eller delar av ett stort tuggben. I de flesta fall går det bra för hunden eller valpen när den svalt ett tuggben men ha uppsikt över hunden och se till att den har tillgång till färskt vatten.

Är du väldigt orolig eller märker att hunden beteer sig annorlunda så bör du ringa en veterinär. Oftast går det som sagt bra och blir i värsta fall lite lös i magen.  

Tuggben till allergiska hundar? Tuggben för allergiska hundar finns det mänger av. Så länge du vet vad hunden är allergisk mot så är det inte speciellt svårt att hitta ett allergivänligt tuggben eller dentaltugg till din hund.

Misstänker du en viss proteinallergi så kan tuggben eller dentaltugg tillverkat på älghud eller vegetabiliska tugg vara att föredra. Däremot kan det vara en god ide att avvakta om du är mitt uppe i en allergiutredning med att ge något nytt tuggben även om det är hypoallergent tills dess att allergiutredningen är slutförd.

I vårt sortiment hittar du tuggben från nöt, älg, lamm, kanin, med mera. 


Bästa tuggbenet?
Vilket tuggben som är det bästa tuggbenet är en fråga som vi ofta får. Vad som är det bästa tuggbenet beror helt på din hund storlek, ras, eventuella känsligheter eller allergier. Även hundens ålder bör tas hänsyn till då valpars tänder är något känsligare i början liksom en äldre hunds tänder kan vara något ömtåligare och då kan ett mjukare tuggben eller mjukare dentaltugg vara att föredra.

Har du en väldigt kräsen hund som inte gillar att tugga på råhudstugg kan tuggben med älg eller smaksatta med kycklingfilé eller något annat smaksigt vara ett alternativ?
  


Olika typer av tuggben?
Det finns en mängd olika tuggben, nedan kan du läsa mer om populära sorter av tuggben och deras egenskaper.

- Tuggpinnar

Tuggpinnar är generellt tillverkade av naturlig råhud från nöt och gris. Vita tuggpinnar är tillverkad av kokt råhud och blir därför lite segare samt något mildare för hundens mage. Tuggpinnar passar mindre hundar eller valpar.

- Tuggknutar

Tuggknutar är oftast tillverkade av råhud liksom tuggpinnar och finns både i naturella varianter liksom kokt (vita) råhud samt i flera olika storlekar passandes de flesta hundar. Det man kan tänka på gällande tuggknutar (liksom alla hundtugg) är att ta bort tuggknuten om det är risk för att hunden försöker resterna hela.

- Vita tuggben

Vita råhudstuggben för hundar är genrellt tillverkade av råhud från nöt och är kokta, därav den blekta färgen. De vita kokta råhudstuggen är oftast segare, vilket ger hunden en längre sysselsättning och mildare för hundens mage. Vet du att du har en hund med känslig mage, eller en valp för den delen kan de vita kokta råhudstuggen vara att föredra. De vita tuggbenen finns både i rullade och pressade varianter samt både i pinnar, ben och stänger.

- Naturella tuggben

Vad vi kallar naturella tuggben är torkad råhud från nöt, lamm, kanin, älg gris som är tuggben för hundar och valpar som tillverkade av olika inre råhudar utan att vara kokta.  

- Tuggben i storpack

Söker du hundtugg i storpack, har du hittat rätt. I vårt sortiment hittar du massor med tuggben i storpack.

- Pressat tuggben

Pressade tuggben är tuggben för hund tillverkad av råhud (oftast från nöt). De pressade tuggbenen håller oftast längre än vanliga tuggben för hund. De pressade tuggen finns både i vit (kokt) råhud och i naturell torkad råhud.  

- Tuggring

Tuggringar för hund är ett populärt val av hundtugg, dels ger tuggringarna hunden generellt en längre sysselsättning och är roliga för dig och hunden att leka med tillsammans. 

- Dentalstix

För många är hundtugg synonymt med dentalstix. Dentalstix för hund finns i flera olika märken så som Pedigree dentalstix, Dogman Dentalstix, Whimzees dentalstix. Dentalstixen är populärt val av hundtugg. Kika gärna mer på våra dentalstix & dentaltugg ben under kategorin dentaltugg för hund.
Vad innehåller tuggben till hund? Traditionellt är hundtugg tillverkade av nöthud och grishud. Hundtuggen är tillverkade av innerhuden som varsamt tvättas, torkas och rullas eller pressas. De vita hundtuggen är generellt kokade - varpå de "tappar" sin naturliga färg medan bruna tuggben ofta bara är rengjorda och torkade. På senare år har alterantiva källor till hundtuggen så som älghud blivit mer och mer populära då älghuden ofta är betydligt segare och räcker längre än traditionella råhudstugg. Ofta är dessutom tuggben hund älg tillverkade med lokala ingredienser. Även smaksatta tuggben har blivit mer populära där råhuden lindas in med filéer från anka, lamm eller kyckling för att öka smakligheten. Även hundtugg tillverkade av helt vegetabilier så som Whimzees har blivit mer och mer populära senare tid då de innehåller få kalorier och är uppskattad av de flesta hundarna.

- ÄLGHUD

Tuggben för hund tillverkad av älghud är idag ett mycket populärt val av tuggben. Älghuden håller generellt längre än råhudstugg från nöt och är också ett bra val om du har en känslig eller allergisk hund.

Älgtuggen anses vara hypoallergena. Hos oss hittar du älgtugg från Finska Rauh samt Ozami. Älgtuggen är även väldigt populära tuggben för valpar och finns i flera storlekar från klassiska älgchips upp till större tuggrullar för stora hundar.


- NÖT & KOHUDSTUGGBEN

Nöthud är idag den vanligaste råvaran i produktion av tuggben för hund. Råhudstugg i nöt och kohud finns både i vita (kokta) varianter samt naturella (bruna) varianter. 


- GRISHUD

Vissa föredrar att ge sina hundar grishud istället råhud från nöt eller älg. Grishuden är en utmärkt råvara till tuggben för hund och kan vara lämplig att använda till hundar som är känsliga mot nöt- och kohud. Grishuden är dock generellt fetare är nöthuden.

- NYLONBEN

Nylonben för hund är ett bra alternativ för hundar som är allergiska eller känsliga. Nylontuggbenen rengör effektivt tänder och motverkar tandstend samt är helt ofarliga. Benet innehåller inga animaliska protein och fungerar även till valpar. Vissa är smaksatta med vanilj. Nylonbenen håller generellt mycket längre än vanliga råhudstuggben.


Hur ofta ge tuggben till hund? Det är svårt att rekommendera ett specifikt antal tuggben per dag, dels beror det givetvis på storlek på hunden och tuggbenen liksom viken typ av hundtugg du erbjuder hunden. Men det är med fördel du kan ge en eller ett par tuggpinnar per dag för hundens tänder. Tuggpinnarna ger en god mekanisk och naturlig tandborstning. Oavsett så tror vi att du har en bra känsla för hur mycket och hur många som är lämpliga för din hund per dag. 

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA TUGGBEN & TUGGPINNAR TILL DIN HUND?

Vet du inte vilken typ av tuggben eller smak som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta smaskiga, hälsofrämjande och sysselsättande tuggben för er. I vårt sortiment hittar du välkända varumärken både online och i butik. Alla tuggben är givetvis noggrant utvalda, kontrollerade och giftfria. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, billig och prisvärda hundtugg i storpack både Online med fri hemleverans och i Butik.

1 2  59 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
Ozami Älgsticks
Ozami 22 kr
Slut
RAUH Älgtugg
RAUH från 75 kr
Slut

MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Tuggrulle Pressad Naturell 10-Pack
Simbi's 149 kr
Slut
Ozami Tuggrulle Älg
Ozami 59 kr
Slut
Whimzees Puppy
Whimzees 69 kr
Slut

MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Tuggrulle Pressad Vit 10-Pack
Simbi's 149 kr
Slut
RAUH Älgchips 15 cm
RAUH 39 kr
Slut
MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Retrievertugg Kycklinglindad 20-Pack
Simbi's 149 kr
Slut
MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Tuggpinne Naturell 500 gr
Simbi's 149 kr
Slut

2pets Tuggtwister lamm
2pets från 49 kr
Slut

RAUH Belly Bone
RAUH från 69 kr
Slut
PetNation Tugg-retriever Ren
PetNation från 39 kr
Slut

MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Retrievertugg Tunn 20-Pack
Simbi's 149 kr
Slut
MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Tuggpinne Kycklinglindad 350 g
Simbi's 149 kr
Slut
RAUH Skinksemla S
RAUH 59 kr
Slut

MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Retrievertugg Stor 5-Pack
Simbi's 149 kr
Slut
MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Simbi's Retrievertugg Kycklinglindad 4-P
Simbi's 149 kr
Slut

TreatEaters Pressat Ben
TreatEaters från 89 kr
Slut

1 2