Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundkläder / Hundtröjor

Hundtröjor - Stickade hundtröjor & hundtröja fleece

Hundtröja & Hoodies för hund: Hundtröjor passar framförallt kalla sommardagar eller vår och höst. Ofta är dom stickade med trevliga mönster. Hundtröjorna kan även med fördel användas under t.ex. en hundoverall liksom passar frusna hundar och små valpar. Hos oss hittar du noggrant utvalda hundtröjor från välkända varumärken så som Dogman, Hurtta, Trixie och Back on Track. Oavsett om du söker stickad hundtröja eller hundtröja med mönster så tror vi att du kommer att hitta något hos oss. Köp hundtröjor online med fri frakt eller prova ut en hundtröja i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Välkommen in!

Läs mer om hundtröjor 

Kort om hundtröjor

Vi tycker att funktion och kvalité är superviktigt när det kommer till hundtröjor för våra hundar. Därför har vi valt ut vad vi anser vara guldkornen på marknaden när det kommer till hundtröja stickade och hundtröja fleece till hund. Här hittar du även en snabbguide om vad du bör tänka på när du köper en hundtröja till din vovve. Som med det mesta i vårt sortiment så har våra kontorshundar provat ut i stort sett hela sortimentet av hundtröjor. Saknar du något i vårt sortiment av hundtröja fleece eller stickat, så är du varmt välkommen att höra av dig.

Att tänka på vid köp av tröja till hund

Ett par saker att ta hänsyn när det gäller valet av hundtröja till din hund är bland annat till vilken typ av tillfällen du tänkt att använda hundtröjan, hur varm den behöver vara och så klart storlek. Nedan går vi genom vanliga frågor vi får om hundtröjor.

Varför behöver hundar en hundtröja?

Förutom det mest självklara, att en hundtröja värmer på kyliga vår och höstdagar liksom skyddar mot solen kan hundtröjor också både vara en kul detalj och som festkläder för hund, liksom ett väldigt användbart plagg för små hundar som lätt fryser eller mellanlager på riktigt kalla dagar i kombination med ett vintertäcke

Hundtröjor - RÄTT KLÄDER TILL RÄTT TILLFÄLLE

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder? Beroende på när, hur och var du har tänkt att använda regntäcket så bör du anpassa valet av kläder efter detta. Olika raser, pälsar och temperaturer kräver olika lösningar. Det kan även vara en god idé att komplettera och använda flera olika hundkläder för olika dagar och behov eller lager på lager principen om du har en riktigt frusen hund.
 

Rätt storlek på hundtröja

Att välja rätt storlek är så klart även viktigt när det gäller hundtröja och stickade hundtröjor för hunden. Den absolut vanligaste frågan vi får kring hundtröja är kanske inte så förvånande - vilken storlek ska jag välja? Med all rätt, rätt storlek är viktigt även vid köp av hundtröjor. Tänk på att hundtröja stickad ofta töjer ut sig efter en tids användning. Är hunden ovan att använda en hundtröja så kan det ta lite tid innan hunden slappnar av. Hur du mäter din hund och exempel på storlekar till vanligt förekommande raser hittar du längre ner under vanliga frågor. 

  • Att tänka på vid köp hundtröja till liten hund
    Hundtröjor och hoodies är ofta anpassade till små hundar samt erbjuder mjuka och följsamma egenskaper som gör det enkelt för små hundar att röra sig fritt och obehindrat i. Tänk dock på att de stickade hundtröjorna gärna töjer sig lite vid användning. Att köpa hundtröja tax brukar sällan vara ett problem även om det kan vara riktigt knepigt att hitta kläder passandes till taxar. Tröjorna behöver inte täcka hela hunden, utan den viktigaste delen är bringan.


  • Att tänka på vid köp hundtröja fleece
    Hundtröjor i fleece är utmärkta mellanlager för riktigt kalla dagar, liksom utmärkt att använda för frusna hundar eller när kalla höst och vårkvällar. Fleecetröjor är ofta mjuka och bekväma för hunden att bära, tänk dock på att hundar med större bringa kan behöva en större storlek.

 

Vanliga frågor om hundtröjor till hund

Att välja rätt storlek på hundtröjor till hund? Att välja rätt storlek på hundtröjor är inte alltid så lätt. Säkerställ att storleken du väljer tillåter hunden att röra sig fritt och obehindrat. 

De flesta tillverkarna av hundtröjor anger mått i centimeter och då syftas det generellt på hundens ryggmått. Ryggmåttet mäts från hundens nedre början av nacken till svansroten. 

Mät din hund såhär:

1: Rygglängd: Rygglängden mäts från nedersta delen i hundens nacke ända bak till svansroten. Det är viktigt att hunden står rakt och neutralt när du mäter rygglängden så du får ett korrekt mått på ryggen.

2: Halsomkrets: Halsomkretsen mäter du enkelt runt halsen där den är som tjockast (närmast bröstet).

3: Bröstomkrets: Bröstomkretsen mäts runt bröstet precis bakom frambenen där bröstet på hunden är som bredast.

Några exempel på storlekar på olika raser:
Typ av hund Rygglängd Bröst Ras Exempel
Små hundar 20 cm 25-50 cm Chihuahua, Russkiy Toy 
Små hundar 25 cm 30-55 cm Chhuahua, Toy Pudel, Papillon
Små & mellanstora 30 cm 30-55 cm Jack Russel, Dvärgpincher
Små & mellanstora 35 cm 35-65 cm Borderterrier, Bichon, Dvärgschnauser
Mellanstora hundar 40 cm 45-75 cm Setland Sheepdog, Cocker
Mellanstora hundar 45 cm 45-80 cm Tollare, Pumi
Stora hundar 50 cm 50-90 cm Bordercollie, Irish Softcoated
Stora hundar 55 cm 55-96 cm Australian Shepherd, Welsh Springer
Stora hundar 60 cm 55-100 cm Labrador, Golden, Bearded Collie
Stora hundar 65 cm 55-100 cm Rottweiler, Risenschnauzer


Hur ska jag tvätta hundtröjor? Tvättråden kan skilja sig en del mellan olika märken men generellt gäller 40° i tvättmaskin. Är din overall försedd med kardborre rekommenderar vi att du stänger dessa för att skona mot onödigt slitage. Tröjorna bör lufttorkas. Vissa hundoveraller likt goretexkläder för humanbruk kan torktumling 15 minuter av torrt plagg återaktivera den vattenavvisande effekten. Säkerställ dock tvättråden den modell du väljer.BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA & PROVA UT EN HUNDTRÖJA ELLER FLEECETRÖJA TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilken typ av hundtröja eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en hundtröja som passar dig och din hund. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i Stockholm, Sickla så hjälper vi dig att prova ut en hundtröja! Hos oss kan du köpa bra, tåliga, snygga, hundtröjor för hundar & valpar, billigt och prisvärt både Online och i butik!