Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundmat / Våtfoder

Blötfoder, Blötmat & Våtfoder hund

Våtfoder hund & Blötmat hund: Att komplettera hundmat med blötfoder är ofta uppskattat av många hundar. Våtfoder för hund kan användas både som helfoder och komplement. Blötfoder för hund finns i en mängd olika varianter, smaker och kvalitéer. Vi har valt ut vad vi anser är guldkornen av alla våtfoder för hund på marknaden. Därför hittar du endast noggrant utvalda produkter från välkända varumärken så som Bozita Våtfoder hund & hills våtfoder hund. Nedan kan du enkelt sortera ut efter specifika behov så som för steriliserade hundar, light, känslig mage eller efter proteinkälla och smak på våtfoder liksom svenskt våtfoder för hund. Köp blötfoder hund online med fri frakt eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm - Varmt välkommen in! 

Läs mer om Blötfoder & våtfoder för hund

Kort om Våtfoder hund

Våtfoder finns både som helfoder och kompletteringsfoder. Många använder blötfoder hund som belöning, komplettering eller som topping på den vanliga hundmaten för att göra den lite roligare.  Det är viktigt för hunds tänder att få utsättas för lite påfrestningar, dvs en hund behöver tugga och använda sina tänder och käkar. Använder du ett blötfoder som helfoder, se till att regelbundet ge din hund tuggben och leksaker så behåller hunden både tändernas styrka och minskar uppbyggnaden av tandsten och plack. Använd gärna tand en hundtandborste dagligen för att minska risken för tandhygieniska problem.

Fördelar med blötfoder för hund

  • Gör att hunden får i sig vätska.
  • Mjuk konsistens som underlättar för hundar med munbesvär.
  • Doftar mer och kan därmed vara mer tilltalande för den kräsna hunden.
  • Portionsförpackningar gör det lätt att dosera mängden.
  • Snabbare mättnadskänsla.

 

Olika varianter på blötmat för våtfoder hund

Köttkorv för hund

Köttkorvar för hund har blivit ett populärt val när det kommer till våtfoder för hund. Oftast med ett utmärkt bra innehåll, låg andel spannmål eller helt spannmålsfria samt att de inte behöver kylas eller frysas innan du öppnar dem gör de enkla att hantera och utfodra hunden med. Vi erbjuder köttkorvar från Brit Premium, Profine och Four Friends. Konsistensen är som en paté.

 

Multipack - Våtfoder storpack

Hos oss kan du givetvis köpa blötmat för hund i storpack, liksom multipack med flera portionsförpackningar eller välj fritt och nyttja vår Pick 'n mix-rabatt som ger dig ett bättre pris när du köper mer än tolv valfria våtfoder för hund.

 

Svenskt våtfoder för hund

Givetvis erbjuder vi svenska våtfoder för hund - ett populärt val som tillverkas i Sverige är Bozita som både finns i burk med paté liksom populära och miljövänliga alternativet Boizta Tetra våtfoder för hund.

 

Bästa våtfoder hund - våtfoder hund bäst i test

Att välja det bästa våtfodret för din hund

Vi får ofta frågan om vilket våtfoder som är det bästa eller vilket som är ett bra blötfoder för hund. En fråga som inte på något sätt kan generera ett kort svar. Skulle du få ett kort svar när du ställer denna fråga så får du troligen inte ett ärligt svar eller ett bra svar.

För att reda ut vilket våtfoder som är det bästa för dig och din hund så behöver vi ställa en del frågor. Utefter svaren på dessa frågor nedan så tror vi att du på egen hand kan komma fram till vilket våtfoder som är det bästa för dig och din hund. Har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss, så hjälper vi självklart till!

 

ATT FUNDERA PÅ VID VAL AV Våtfoder FÖR HUND

Ålder på din hund
Hur gammal din hund har stor betydelse vid val av blötmat, har du en valp bör du först och främst utgå från din valps behov som skiljer sig från vuxna och seniora hundar och därför välja ett blötfoder som är anpassat efter valpars behov. 


Storlek & Vikt på hunden (vuxenvikt)
Hundens vuxenvikt har stor betydelse vid val av våtfoder. Små hundar har helt andra näringsbehov och ofta högre ämnesomsättning än medelstora och stora hundar. Liksom att små hundar generellt når vuxen ålder snabbare än en större ras. T.ex. en Yorkshire Terrier valp räknas generellt som vuxen redan vid 10 månaders ålder medan en Grand danois inte räknas som vuxen före 24 månaders ålder. De flesta våtfoder har dessutom anpassat bitstorleken och energitätheten för att passa behoven på en viss storlek av hund.


Våtfoder vid känslig mage, allergier & andra känsligheter? 
Har din hund eller valp några kända allergier eller känslig mot någon specifik ingrediens eller protein? I så fall ska du ta hänsyn till detta vid valet av våtfoder och i största möjliga mån utesluta detta ur hundens diet. Hos oss hittar du ett stort urval av våtfoder för hund med olika proteinkällor, kycklingfria eller monoproteiner.

Speciella behov - individanpassat våtfoder?
Har du en hårt arbetande hund eller en hund som är kastrerad, steriliserad eller tenderar till övervikt. Oavsett behov så ska detta också tas hänsyn till vid valet av  blötfoder till hunden. En hårt arbetande hund har helt andra näringsbehov kontra en hund med tendens till övervikt eller en äldre hund som kanske är mindre rörlig.


Svensktillverkade våtfoder för hund 
Är det viktigt för dig att blötmaten du väljer är Svensktillverkat, så har vi ett par alternativ att erbjuda så har vi framförallt Bozita våtfoder hund att erbjuda. Med flera olika varianter att välja på liksom spannmålsfria alternativ. Dessa våtfoder för hund är tillverkade i Sverige med så mycket som möjligt av ingredienserna från svenska källor.


Spannmålsfritt våtfoder för hund?
Är det viktigt för dig att våtfodret är spannmålsfritt? Många frågar idag efter spannmålsfria alternativ, vilket det finns en uppsjö av. När det kommer till valet av ett spannmålsfria våtfoder bör du även fundera på vad maten innehåller istället som källa till kolhydraterna. Mer om just spannmålsfria Våtfoder kan du läsa under spannmålsfritt våtfoder.

 

Vanliga frågor om Blötfoder för hund:

Våtfoder hund hur mycket ska jag ge? När det kommer till mängden våtfoder som rekommenderas för din hund så beror det på vilket våtfoder du väljer att utfodra med, dels hur mycket din hund väger, liksom ålder och hur aktiva ni är. Generella utgångspunkten bör vara fodergivan som står angiven på förpackningen. Tänk dock på att denna inte tar hänsin till individen utan bör därför ses som en grov uppskattning på vad din hund behöver äta per dygn.

Vi rekommenderar att du börjar med att utgå från angiven fodergiva för valt blötfoder till hunden och märker du sedan att hunden är för smal eller lätt går upp i vikt så justerar du mängden per dag utefter detta. Tänk också på att mängden våtfoder som rekommenderas enligt tillverkarna baseras på att hunden endast äter detta, inget godis, inga tugg m.m. Allt dessa är något du också behöver justera mängden torrfoder du ger per dag för.


Spannmålsfri blötmat för hund? Det finns idag ingen entydig forskning som säger att det är bättre eller sämre med spannmålsfri våtfoder för hund. Det finns däremot många foder som saluförs som spannmålsfritt men där kolhydratkällan har ersatts av något annat, ibland bättre, ibland sämre. Är hunden känslig mot spannmål är det självklart bra att välja foder med mindre mängd eller olika typer av spannmål. Detta foder brukar kallas hypoallergent eftersom det har mindre ämnen hunden kan bli/vara överkänslig mot. Fördelen med spannmål är att det ger en bra mättnadskänsla och innehåller nyttiga vitaminer och bra kostfibrer som håller magen igång.Är du osäker på vilket blötfoder eller våtfoder som passar din hund?

Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta den bästa och mest välsmakande blötmaten för din valp och hund oavsett behov. Vi erbjuder de flesta varumäken både online och i butik, varav många av varumärkena som Hills blötmat och Brit blötmat som dessutom har fått goda omdömen i tester. Föredrar du svensktillverkade blötfoder så hittar du även Bozita blötmat hos oss. Letar du efter storsäljare så som Carnilove blötmat för hund billigt så erbjuder vi detta också. Vi hjälper dig helt enkelt att hitta den bästa blötmaten för din hund och valp. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Hos oss kan du köpa bra, billig och prisvärtt blötfoder både Online och i Butik.

1 2  61 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Adult Mono Protein Duck Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Cat Adult Multi Chicken/Turkey/Duck
Monster 19 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Adult Mono Protein Lamb Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Adult Mono Protein Chicken Burk
Monster 35 kr
Slut

PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Puppy Beef Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Puppy Chicken Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Adult Mono Protein Turkey Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Multi Protein Beef/ Chicken/ Lamb Burk
Monster 35 kr
Slut

PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Multi Beef/ Chicken/ Game Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Pouch Carp with Black Carrot Paté
Carnilove från 34 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Pouch Wild Boar with Rosehips Paté
Carnilove från 34 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Pouch Quail with Yellow Carrot Paté
Carnilove från 34 kr

PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Pouch Venison with Strawberry Leaves Paté
Carnilove från 34 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Pouch Buffalo with Rose Blossom Paté
Carnilove från 34 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog 95 Lamb & Pumpkin Burk
Core 45 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog Puppy Burk
Core 45 kr

PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Hill's Sience Plan Puppy Chicken Våtfoder Burk
Hill's Sience Plan 29 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog 95 Beef & Broccoli Burk
Core 45 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog Small/Medium Chicken/Duck
Core 22 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog 95 Turkey & Goat Burk
Core 45 kr

PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog Small/Medium Chicken/Turkey
Core 22 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog Small/Medium Chicken/Beef
Core 22 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog 95 Turkey & Kale Burk
Core 45 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Core Dog 95 Chicken & Duck Burk
Core 45 kr

PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Pouch Pheasant with Raspberry Leaves Paté
Carnilove från 34 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Puppy Salmon & Turkey Burk
Carnilove 34 kr
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Dynamite Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Adult Mono Protein Rabbit Burk
Monster 35 kr
Slut

PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Hill's Sience Plan Canine Adult Chicken Våtfoder Burk
Hill's Sience Plan 29 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Monster Dog Adult Mono Protein Beef Burk
Monster 35 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Dog Pouch Ostrich with Blackberries Paté
Carnilove 39,90 kr
Slut
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Brit Premium Köttkorv Chicken & Lamb
Brit Premium från 29,90 kr
Slut

1 2