Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattleksaker / Kattmynta & Matatabi

Kattmynteleksaker & Matatabi för katt

Kattmynta leksak katter & Matatabi för katt: Många kattleksaker är fyllda med kattmynta, liksom många gånger används kattmynta för att stimulera katten till att klösa på rätt ställe. Oavsett om du söker en kattleksak med kattmynta eller för att fylla på med kattmynta i en bortglömd kattleksak så hittar du kattmynta och leksaker från välkända varumärken så som Kong, Yeowww och Trixie i både spray och i bladform.

Läs mer om Kattmynta & Matatabileksaker för katt

Kort om Kattmynteleksaker för katt

Kattmynta och Matatabi är mycket populära och stimulerande växter för katter. Kattmynta har nog de flesta kattägare hört talas om idag. Kattmynta är en växt som är helt naturlig och något som katter reagerar starkt och positivt på. De flesta kattleksaker är försedda med kattmynta i någon form. Kattmynta kan även "fyllas på" i leksaker i både sprayform och i mald blad form. Vilket kan göra äldre och bortglömda kattleksaker roliga igen. 
Matatabi är det kanske inte lika många som känner till. Matatabi har en liknande effekt som kattmynta och är utmärkt att göra naturliga tuggpinnar av för katt. Dessa matatabileksaker och tuggpinnar för katt är både roliga att leka med för katten och bra för tandhygienen. Vad är kattmynta?

Kattmynta / Catnip är en växt som tillhör nepetasläktet och kommer ursprungligen från södra och östra Euroa, Mellanöstern, Centralasien och delar av Kina. Namnet kattmynta kommer från den intensiva effekt som växten har på de flesta katter.  Det är denna växt som används för torkning samt mals ner för anvädning till kattmyntespray eller kattleksaker med kattmynta. 

 

Vad är Matatabi?

Matatabi ocskå en växt, ofta kallad Cat powder eller Silvervin. Ursprungligen kommer Matatabi från bergiga områden i Japan, Kina och Korea. Silvervin är en lövväxt som kan bli 5 till 6 meter hög. Matatabi/Silvervin har avänds i matlagning i många generationer och relativt ny upptäckt att katter också föredrar denna växt. Matatabi eller Cat powder är känd för att framkälla ett euforiskt tillstånd hos katter. Reaktionen är likt den hos kattmynta men om än kanske mer intensiv än kattmynta. Matatabi är därför ett mycket populärt alternativ till kattmynta. Föreningarna som finns i matatabi är även kända för att ge katten en skyddande effekt mot myggor genom gnuggande av pälsen mot Matatabi.

 

Vanliga frågor om Kattmynta & Matatabi för katt

Kan katter få för mycket kattmynta? Alla individer reagerar olika på kattmynta och ca 50% av alla tamkatter i Sverige reagerar positivt på kattmynta. Vissa katter kan bli stressade eller överstimulerade av kattmynta. Om du ger din katt kattmynta för ofta så kan det bli vanebildande. Kattmyntas effekt är övergående och inte bestående på något sätt. Men använd kattmynta i mindre doser till att börja med.

Är det farligt om katten äter kattmynta? Kattmynta är inte farligt för katten att äta. Däremot är kattmynta inte lämplig om den överkonsumeras av katten då katter kan bli beroende av kattmynta.

Kattmynta i spray?

För dig som tycker kattmynta eller Catnip i torkad och mald form är jobbigt att hantera så rekommenderar vi kattmyntespray istället. Många gånger lika potent som mald torkad kattmynta.Använda kattmynta som lugnande?

Kattmynta kan även användas i lugnande syfte för katter. Dock är det högst individuellt hur katterna reagerar på kattmynta så prova därför innan du använder det i lugnande syfte.

Behöver du hjälp att köpa kattmynta eller matatabi till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken typ av kattmynta, matatabi eller kattmynteleksak du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en rolig, underhållande leksak. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta ett bra urval av kattleksaker med kattmynta och matatabi för katt, köp billigt online eller i butik.