Stäng
Snabb leverans 25 års erfarenhet Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundfoder / Torrfoder / Orijen Hundfoder

Orijen Hundfoder

Orijen hundfoder är ett av Champion pet foods varumärken. Deras målsättning med Orijen hundfoder är klar och tydlig: De tillverkar biologiskt korrekt hundfoder av färska lokala råvaror. 

Orijens hundfoderingredienser är annorlunda. Orijen torrfoders för hund innehåll fokuserar på lokala råvaror som är hållbart uppfödda och godkända som livsmedel även för human konsumtion. Orijen hundfoder får dagliga leveranser av lokala producenter till deras fabriker som de även kallar kök.

Läs mer om Orijens spannmålsfria hundfoder...

Orijens hundfoder har ett unikt koncept som kallas "Whole Prey", som är en utveckling av deras biologiskt korrekta koncept. En blandning av näringsrikt kött, organ, brosk och märg i rätt mängder som speglar hundars naturliga kost.

Orijen hundfoder innehåller en kötthalt om 70-85%, utvalda inälvor 10-15% och ätbara ben 5-10%. 

Endast ett tillskott På Orijen hundfoder tillsätter man endast ett syntetiskt tillskott och det är Zink. Orijen näringsrika innehåll av färskt kött, organ och brosk i höga halter tillsammans med färsk hel fisk och hela ägg ger en naturlig källa till så gott som alla näringsämnen en hund behöver. Därför har Orijen hundfoder endast tillsatt Zink i sina hundfoder. 

Biologiskt korrekt Hundar har utvecklats till jägare, precis som sina vilda förfäder och kusiner är deras matsmältningssystem, käkar och tänder anpassade till en köttrik kost med många färska och varierade typer av kött. Biologiskt korrekt foder speglar den naturliga kosten och besvarar tre köttrelaterade frågor. 

Hur mycket kött?
Alla Orijen hundfoder innehåller 70-85% kött.

Hur mycket färskt kött?
Alla Orijen hundfoder innehåller 2/3 färskt eller rått köt och 1/3 varsamt torkat kött.

Hur många sorters färskt kött?
Orijen hundfoder innehåller alltid fem olika typer av kött enligt Oriens Wholepreykoncept.

Begränsad andel kolhydrater Hundar har inget näringsmässigt behov av kolhydrater. Trots det innehåller många foder fortfarande stora mängder högglykemiska kolhydrater så som potatis, tapioka. Dessa ingredienser nämns ofta som en orsak till fetma och diabetes hos hund. Därför innehåller Orijen hundfoder begränsad mängd och noggrant utvalda källor till kolhydrater.

 

Har du frågor kring Orijen hundfoder eller svårt att välja vilket hundfoder du ska använda till just din hund, är du välkommen att ringa eller kika in i vår butik i Stockholm, Sickla köpkvarter.