Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattbädar & Igloos

Kattbäddar, Kattkojor, Kattigloos & Kattsängar

Kattbäddar, Kattigloo, Kattkoja och kattsängar: Katter & kattungar älskar att sova! Katter sover gärna mer än 16 timmar per dygn. Därför vill katten ha en skön plats att sova på! Katten vill gärna ha flera trevliga kattbäddar antingen öppna och högt belägna eller små krypin som kattigloos för ökad trygghet. Nedan hittar du ett trevligt urval av kattbäddar, kattdynor, kattigloos och filtar för katter. Hos oss hittar du kattbäddar och kattigloos från välkända varumärken som Trixie, Dogman, Ozami med flera.

Underkategorier: Kattbäddar - Kattdynor - Kattigloo & Tittut - Plädar & Filtar - Kylmatta

Läs mer om Kattbäddar, Kattkojor & Kattigloos

Kort om kattbäddar & Kattkojor

Att välja en kattbädd kan vara knepigt, dels vill vi köpa en kattbädd som katten tycker om att sova i liksom en kattbädd som passar in i våra hem. Katter är individer precis som oss människor och två olika katter kan ha två helt olika preferenser när det kommer till val av sovplats och kattbädd. Nedan går vi i igenom populära val av kattbäddar om kattens själv får välja.

Kattbädd om katten själv får välja

 

Placering av kattbädd - Vart katter gärna sover

Katter har gärna fler sovplatser i hemmet, därför är det bra att erbjuda katten flera sköna kattbäddar eller kattkojor att sova i. Katter är något av enstöringar och väljer gärna sovplats för att kunna sova avsiklt eller sover gärna på högt belägna platser dels för att de ger katten en trygghet liksom en riktigt bra utskikt och koll på sin omgivning. Trygghet är viktigt för katten när det kommer till val av sovplats och kattbädd. Om katten inte vill sova i kattbädden så kan det vara för att den är placerad på fel plats. Värme har också stor betydelse för vart katten väljer att sova, undvik därför att placera kattbäddar där det är kyligt och drar kallt.

 

Gillar alla katter kattbäddar?

Katter är individer och därför är det inte säkert att just dina katter föredrar att sova i en kattbädd eller kattkoja. Om katten undviker att sova i kattbädden du köpt så föreslår vi att du provar att flytta på den till en plats som katten gärna sover på annars. Alternativt så kan en mjuk och skön kattfilt att lägga i bädden göra susen.

 

Storlek på kattbädd

När det kommer till valet av storlek på kattbäddar så beror det på en rad olika faktorer. Dels hur din katt brukar sova (t.ex. om katten som ligger som en boll eller ligger på rygg och stretar ut med alla ben och tassar). Valet av storlek bör reflektera hur katten  föredrar att ligga i sin kattbädd. Vanligt misstag många gör vid köp av kattigloo & kattbäddar är att välja en alldeles för stor bädd, vilket i slutändan gör att katten föredrar att ligga i hörnan på soffan eller någon annan mysigare och trängre och tryggare plats. 

 

Värmande eller kylande kattbädd

Värmande kattbädd - Har du en katt som älskar mysiga och varma bäddar? Då är en värmande kattbädd något du bör kika på. Liksom om du bor du i ett kallt hus eller längre norrut så kan en värmande kattbädd vara att föredra.

Hur vet jag vilka bäddar som är varma då? Vissa kattbäddar har insytt keramiskt tyg som återreflekterar kattens kroppsvärme samtidigt som kylan från golv, mark eller annat kallt underlag reflekteras ner (som ett liggunderlag för oss människor). Dessa bäddar fungerar även utmärkt för äldre katter med stela leder eller sämre ledfunktion och kan göra under för detta. Utöver kattbäddar med keramiska tyg så brukar även vanliga pälsade eller luddiga bäddar vara mysiga och värma en hel del. Ett annat alternativ är att lägga ner i en mysig filt eller pläd i bädden som både värmer och gör bädden lättare att tvätta.

Kylande kattbädd & Kylmatta för katt - Kylmattor är något som vi som tur har inte har behov av allt för ofta i Sverige förutom. Säsongsvis så hittar du kylande kattbäddar i vårt sortiment. Ett mer praktiskt alternativ till kylande kattbäddar kan vara att lägga ner en kyldyna i bädden under årets varmare dagar och på så sätt uppnå samma svalkande effekt.

 

Vanliga frågor om Kattbäddar, Kattkojor & Kattigloo

Vilken storlek på kattbädd ska jag välja?
När det gäller storlek på kattbädd så beror valet av storlek mycket på hur och vart din katt föredrar att sova. Vi rekommenderar att du väljer en kattbädd som är lika bred/lång som katten mäter från nacke till svansfäste för att säkerställa att katten får plats. Många gör misstaget att köpa en kattbädd som är för stor. Vilket kan resultera i att katten föredrar att sova någon annanstans där det är trängre och mysigare.

Tvättråd för kattbäddar
Tvättråden för kattbäddar varierar stort, en grundregel om din kattbädd saknar tvättråd är att handtvätta den och sedan låta den lufttorka. 

Mer kvalitativa kattbäddar brukar oftast gå bra att tvätta antingen i maskin i 40°c eller ett mildare handtvättsprogram. Titta alltid efter tvättråden på din bädd. Många gånger räcker det med att torka av bädden med en våt trasa, damsuga eller roller för att ta bort katthår och ytsmuts.


Bästa placering av kattbäddar?
Den bästa placeringen av kattbädden är den placering där katten vill sova i kattbädden. Men ett par tips som kan vara värda att fundera på är om du har flera katter: Att erbjuda minst två sovplatser per katt. Placera helst kattbäddarna på platser där katterna normalt sover, är trygga på eller högt belägna.

 


Min katt sover för mycket?
Tycker du att din katt sover för mycket? Katters behov av sömn varierar från individ till individ men en vuxen katt brukar normalt sova 12-18 timmar och en kattunge sover ca 16-20 timmar per dygn. 

Är du orolig och tycker att din katts sömnbeteénde har förändrats och att katten sover mycket mer mot tidigare så kan det beror på sjukdomar, stress eller andra  faktorer. Är du orolig kan ett samtal till veterinären vara en bra start.


Vilken är den bästa Kattbädden?
Vilken kattbädd eller kattkoja som är den bästa för dig och din katt beror på form, smak, färg och tycke. Enligt oss finns det ingen kattbädd som är den bästa för alla katter, utan anpassa valet av bädd efter kattens storlek, ålder och behov och hitta sedan en design, färg och form du gillar.

Hundbädd till katter?
Givetvis går det utmärkt att använda hundbäddar även till katt. Välj och vraka bland alla hundbäddar här.

Olika typer av Kattbäddar?
Det finns en rad olika varianter på kattbäddar. Nedan går vi igenom några av de vanligaste formerna och typer av kattbäddar & kattkojor.

Rundbädd

Rundbäddarna är precis som de låter, kattbäddarsom är runda. Passar bäst till mindre katter och har ofta höga kanter som katten kan mysa ner sig i, som även finns i större storlekar för riktigt stora katter. En av våra mest populära rundbäddar för katt är Trixie Harvey långhårig rundbädd.

Fyrkant- & rektangulärbäddar

Fyrkant- rektangulärbäddarna är nog vad de flesta ser framför sig när man pratar om b äddar. Rektangulärbäddarna finns i en mängd olika varianter, färger och typer. Rektangulärbäddarna passar i stort sett alla katter.

Kattdynor & madrasser

Kattdynor & madrasser lämpar sig utmärkt till kattburen eller i bilen. Madrasserna finns även i smutsavvisande varianter liksom värmande dynor som lämpar sig bra till äldre och stela katter. Dynor & madrasser för katt hittar du här.

Soffa till katten

Har du en katt som bara älskar att ligga i soffan? Då kanske det är dags att katten får en helt egen kattsoffa att sova i? Kattsoffor finns i flera varianter och färger. Vårt sortiment med kattsoffor varierar beroende på tillgång. 

Kattigloo, kattitut eller kattbädd med tak

Många katter är betydligt tryggare med att sova i en bädd, bur eller något annat med tak ovanför sig. I vårt sortiment finner du flera varianter av kattbäddar med tak och kattigloo. Du hittar alla kattigloos här.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA UT EN Kattbädd, Kattigloo eller kattkoja till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilket typ av kattbädd, kattigloo eller kattkoja du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en passande bädd till dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta snygga, smarta, smidiga och sköna kattbäddar! Hos oss kan du köpa bra, tvättbara och snygga kattbäddar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

1 2 3  72 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2 3