Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Varumärken / Adaptil

Adaptil Halsband, Spray & Doftgivare

Adaptil Halsband & Adaptil Spray är utvecklade av CEVA Santé Animale som är ett globalt veterinärmedicinskt företag som fokuserar på forskning, utveckling och produktion av läkemedel och vacciner för sällskapsdjur, nötkreatur, får, svin och fjäderfä. Ceva är idag mest kända i Sverige för sina populära produkter Adaptil doftgivare, Adaptil Spray samt Adaptil halsband för hund. Köp Adaptil halsband och Adaptil spray enkelt online till bra pris eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Adaptil

Kort om Ceva Adaptil hund

Trots att CEVA har utvecklats till att ett globalt företag har de lyckats behålla den goda entreprenörsanda som så ofta kännetecknar små till medelstora företag. CEVA verkar tack vare alla veterinärer och djurägare som är deras kunder, och det är därför måna om att kunna erbjuda kvalitetsprodukter och bästa möjliga service åt dem.
Länken mellan människa och djur utgör en livsnödvändig del i våra liv och det tycker vi det skall återspeglas inom vetenskapen. Vi strävar efter att tillhandahålla produkter och tjänster som skyddar och förbättrar livskvaliteten för våra djur. Det ultimata för oss är när vi genom detta arbete också får en påverkan på människors välbefinnande. Ceva är kanske mest kända här i Sverige för Feliway och Adaptil.

 

Adaptils halsband & spray för våra hundar & valpar


Så fungerar Adaptil för hund:

Adaptil hund fungerar genom att använda sig av en kopia av hundens lugnande feromon, D.A.P. Feromoner är doftsubstanser som alla djur och människor utsöndrar för att kommunicera ordlöst med sina artfränder. Feromonerna påverkar beteendes hos andra individer av samma art. Denna "appeasing pheromone" föremdlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet. Adaptil återfinns i flera olika produkter så som spray, hundhalsband och doftgivare.

 

Adaptil hund i olika former

Adaptil Spray

Adaptil Transport Spray är en smidig och smart sprayflaska som används för att skapa trygghet för valpar och hundar. Adaptil transport är ett utmärkt verktyg och hjälp hos hundar som har destruktiva beteenden, rädd för smällare & fyrverkerier, överdrivet skälande, separationsångest, revirmarkerande, överdrivet slickande och vi anpassning till ett nytt hem eller inför veterinärbesök och transport. 

 

Adaptil Halsband - Calm on the go

Adaptil Calm On the Go Halsband är en smidig och smart halsband som  skapar trygghet för valpar och hundar. Adaptil halsband är ett utmärkt verktyg för hundar i alla åldrar som minskar stress nivåer och hjälp hos hundar som har destruktiva beteenden, rädd för smällare & fyrverkerier, överdrivet skälande, separationsångest, revirmarkerande, överdrivet slickande och vi anpassning till ett nytt hem eller inför veterinärbesök och transport. 

 

Adaptil Halsband Junior

Adaptil Junior Halsband är en smidig och smart halsband som  skapar trygghet för valpar. Adaptil Junior halsband är ett utmärkt verktyg för valpar under socialiseringsfasen, vilket ökar chanserna för att valpen ska utvecklas till en tillitsfull och välbalanserad hund. Adaptil Junior fungerar i ca 4 veckor och byts sedan ut. Halsbandet passar valpar upp till 37,5 cm i halsmått (ca 15 kg)

 

Adaptil Doftgivare

Adaptil Calm Home doftgivare är en doftgivare som används för att skapa trygghet för valpar och hundar. Adaptil är ett utmärkt verktyg och hjälp hos hundar som har destruktiva beteenden, rädd för smällare & fyrverkerier, överdrivet skälande, separationsångest, revirmarkerande, överdrivet slickande och vi anpassning till ett nytt hem. Doftgivaren inkluderar allt du behöver för att komma igång i 30 dagar.

 

Vanliga frågor om Adaptil för hund

Rekommenderar veterinärer Adaptil & Feliway? Ja många veterinärer och beteendeexperter för både hund och katt rekommenderar anvädning av adaptil och feliway vid behov.


Adaptil till katt? Nej adaptil kan inte användas till katt utan rekommenderas bara till hund. För katter rekommenderar vi endast användning av Feliway Classic och Feliway Friends.

Adaptil halsband biverkningar? Idag saknas det evidens för att biverkningar skulle förekomma när du använder Adaptil eller adaptil halsband. 
Hur fungerar Adaptil? Adaptil innehåller en syntetisk kopia av tikens naturliga feromon som avsöndras från juverområdet hos den digivande tiken. Detta feromon signalerar lugn och trygghet till valparna. Adaptil feromon påverkar valparna så att de vågar undersöka sin omgivning och ger hunden och valpar en grundtrygghet i mötet med nya och främmande föremål. Studier visar att Adaptil ger liknande effekt hos vuxna hundar.


När ska jag byta ut flaskan i doftgivaren? Adaptil flaskor skall bytas med ca 2-3 mm av vätskan kvar i botten. Bottensubstratet skall inte sugas upp av veken.


Hur många gånger jag kan återanvända diffusorn? Adaptil Doftgivare och diffusor kan återanvändas upp till 5 gånger sedan skall den bytas ut mot en ny doftgivare.

Hur vet jag att adaptil fungerar? Du kommer att märka en skillnad i valpen och hundens beteende, ibland kan effekten av doftgivaren dröja några dagar. Effekten är vetenskapligt dokumenterad hos både hundar och katter.


Hur ska doftgivare placeras? Adaptil doftgivare skall placeras i det rum hunden vistas i som mest och bör sitta i ett eluttag med ca 40-60 cm fritt runt om för bästa spridning. Undvik att placera bakom möbler m.m.

Vart kan jag hitta mer information om Adaptil? Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor. Mer information finns även på Adaptils hemsida.  Adaptil.se.

Vart kan jag hitta videos på Adaptil produkter? Adaptil videos hittar du här. 

 

Behöver du hjälp att välja rätt Lugnande feromoner till din hund och valp?

Vet du inte vilken typ av produkt du behöver eller som passar dig och din hund eller valp? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Adaptil, köp billigt online eller i butik.

Länk till Adaptil