Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Varumärken / Allergenius

Allergenius Hund- & Specialschampo

Allergenius är ett svenskt företag som aktivt forskar om allergier och på så sätt tagit fram unika produkter så som katt- och hundschampo som kan minska allergi. Allergenius är en del av Medi-Tec som bedriver forskning inom tre områden: diagnostik, prevention och behandling av pälsdjursallergi. Allergenius arbete går ut på att hitta nya vägar till att minska eller undvika allergier och på sikt bota dem helt. Allergenius schampon tillverkas i Sverige.

Läs mer om Allergenius

Kort om Allergenius

Det svenska företaget Allergenius är en del av Medi-Tec som bedriver forskning i huvudsak gällande pälsdjursallergier. Deras ambition är att bota pälsdjursallergier helt på sikt. Forskningen bedrivs till störst del på Karolinska Institutet. Medi-Tec försöker omvandla resultaten till produkter som bidrar till att våra hundar och katter blir så allergivänliga som möjligt. Alla produkter finns under varumärket Allergenius.

 

Allergenius produkter för hund & katt.


Allergenius Specialschampo & Balsam för hund

Mest kända är Allergenius idag för deras första produkt. Specialschampot för hund. Schampot har nu funnits på svenska marknaden i flera år och har visat sig minska allergi för många hundägare. Allergischampot har en unik sammansättning som också både vårdar och återfuktar hundens hud och päls. Allergenius finns även som balsam i både sprayform och mousseform som också effektivt minskar allergener från hundar.

 

Allergenius Specialschampo & Balsam för katt

Kort efter lanseringen av specialschampot för hund så hittade även ett specialschampo för katt ut på marknaden. Detta schampo fungerar likt det för hund, genom att minska mängden allergen hos katter. Allergenius Kattschampo har samma fina egenskaper som hundschampot. Kattschampot både återfuktar och vårdar kattens päls och är helt oparfymerat. Specialbalsamet kan också användas på katt.

 

Vanliga frågor om Allergenius

Vart tillverkas Allergenius schampo & balsam? Allergenius schampo och balsam för hund och katt tillverkas i Sverige.


Vilken aktiv substans har schampot? Allergenius specialschampo är framtagen med unika och noggrant utvalda ingredienser där alla substanser bidrar till en helhet som ger den önskade effekten. Det är alltså flera aktiva delar som ger resultatet.


Kan Allergenius schampo användas på valp? Allergenius schampo kan med fördel även användas på valpar. Schampot är milt för huden och pälsen, vilket gör att det kan användas ofta och även på valpar. Flera av ingedienserna bidrar både till en starkare hud och päls.


Finns Allergenius specialschampo för katt? Allergenius schampo och balsam kan användas även på katt. Idag finns även ett schampo specifikt framtaget för katt. Kattschampot minskar förekomsten av allergen och är lika skonsam som hundschampot. Däremot när katten slickas sin päls så återfår den stora delar av allergen från saliven. Hur allergivänlig katten blir beror då på hur ofta du tvättar den och hur mycket katten slickar.


Hur ofta kan och bör jag använda specialschampot på min hund? Hur ofta du kan och behöver tvätta hunden beror på i vilken kondition hundens hud och päls är i. Även om allergenerna försvinner eller minskar kraftigt vid tvätt av specialschampot så kommer allergenerna gradvis att komma tillbaka. Hur snabbt detta sker är olika för alla individer men mängden allergen i pälsen och på huden är ofta stor redan efter en vecka. 

För att hålla nere mängden allergen så rekommenderar Allergenius att tvätta hunden med schampot en gång per 1-2 veckor. I och med att specialschampot är milt och hudvårdande kan du i princip använda det hur mycket du vill. 


Hur fungerar Allergenius Specialschampo? Specialschampot för hund och katt är framtaget för att ta bort både hunden och kattens allergen som finns i hudflagor, mjäll och päls på djuret. Allergenerna är olika proteiner och de finns hos alla hundar och katter i olika mängd. Schampot har två mekanismer.

1: Allergenius Schampo fångar in och tvättar effektivt bort allergen och avlägsnar även andra hudirriterande ämnen som kan finnas i hudens ytskikt på ett milt och effektivt sätt.

2: Schampot innehåller flera olika hudvårdande ingredienser som bidrar till att motverka mot svamp, hudirritation samtidigt som det återfuktar pälsen. Hudbarriären stärks i och med detta och därför kan det fördröja innan allergenerna kommer tillbaka.


Behöver du hjälp att välja rätt schampo och balsam till din hund eller katt?

Vet du inte vilket schampo eller balsam som som passar din hund eller katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt schampo och balsam. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Vi är stolta återförsäljare för Allergenius, köp billigt online eller i butik.