Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Varumärken / Andis

Andis skär & hundtrimmer

Andis är en tillverkare av hårvårdsprodukter för både proffs och hemmaanvändare. Andis är ett av de mest kända märkena i sverige när det kommer till hundtrimm och trimmaskinen för hund, katt och smådjur. Andis används av våra egna hundfrisörer, både när det kommer till hundtrimmer och skär. Andis har i över 95 år utvecklat och tillverkat produkter för styling, klippning och pälsvård.

Läs mer om Andis

Kort om Andis

Andis delar din passion när det kommer till pälsvård och trimmaskiner. Sedan 1922 har Andis tillverkat verktyg för hår och pälsvård. Andis tillverkningen sker i Wisconsin USA där över 400 personer deltar i tillverkningen och innovationen av Andis produkter. 

Andis sortiment hos oss


Andis trimmaskiner och skär

Vårt sortiment av Andisprodukter är under ständig förändring och utveckling. Basen är dock Andis populära trimmaskiner som vi vet av egen erfarenhet att de håller hög kvalitet och är trimmaskiner du kan lita på. Andis tillverkar också skär till trimmaskiner och andis skär finns i alla populära längder och passar i stort sett alla trimmaskiner som använder sig av snap on kopplingar, oavsett märke.

 

Vanliga frågor om Andis

Vart tillverkas Andis? Alla Andis skär och trimmaskiner tillverkas i Wisconsin USA i deras egna fabrik.


Hur rengör jag skären på bästa sätt? Att ta hand om skären är a och o när det kommer till klipprestanda och hållbarhet. Skären bör oljas efter varje användning. Om du upplever att skäret "tuggar" eller går saktare, brukar detta vara ett tecken på att du behöver olja skäret.

Hur du rengör skäret:
1: Stäng av trimmaskinen och rengör från päls och hårrester.
2: Rengör och desinfektera skäret med lämplig rengöring. 
3: Olja in enligt Andis 5-punktssystem: 3 droppar olja över tänderna på skäret, 1 droppe per rail. Efter inoljning sätter du på trimmaskinen och låter den vara igång i ca 5-10 sekunder. Stäng sedan av och torka bort kvarvarande olja.


Hur förvarar jag skären på bästa sätt? Andis rekommenderar att du förvarar skären i en miljö med låg luftfuktighet för att undvika rost. Förvara gärna skären i en vadderad påse eller liknande. Skären är känsliga för att tappas och går lätt sönder eller blir sneda.


Vilken typ av olja ska jag använda till skären? Andis rekommenderar givetvis sin egen olja även om oljor gjorda för klippmaskiner generellt fungerar bra.


Hur ofta ska jag olja skären? Inoljning av skär bör ske efter varje användning. Om trimmaskinen blir slöare så är det ett tecken på att inoljning behövs.


Kan jag slipa skären? Självklart! I stort sett alla skär från Andis kan slipas. Lämna in dina skär för slipning hos en auktoriserad verkstad eller ring oss så hjälper vi dig.


Hur länge håller ett skär? Trimmaskinernas skärs hållbarhet beror mycket på hur länge, hur ofta och hur väl du tar hand om skären. Med ordentligt underhåll så håller skären generellt länge innan de behöver bytas ut eller slipas.


 

Behöver du hjälp att välja rätt trimmaskin eller skär till din hund eller katt?

Vet du inte vilket skär eller trimmaskin du behöver eller som passar din hund eller katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt maskin och skär utefter dina och din hunds behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Vi är stolta återförsäljare för Andis pälsvårdsverktyg, köp billigt online eller i butik.