Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Varumärken / Biabädden

Bia Bed & Biabädden Hund & Överdrag

Biabädden är ett Svenskt företag som tillverkar sköna hundsängar, överdrag och självklart Biabädden. Historian är att Bia von Fürstenfeldt var den dobermann som gav namn till Bia Bädden. I slutet av 60-talet tog familjen Asklöf över Bia efter att hon hade blivit illa behandlad av föregående ägare. Idag är Bia Bed världskända för de populära hundsängarna som tillverkas i Sverige.

Bia hundsängar

Läs mer om Biabädden & Biabed

Kort om Biabädden

Dåtidens alternativ för sovplats till hundar var bland annat stålkonstruerade sängar och pilkorgar, inget Bia trivdes särskilt bra i. Bengt Asklöf, som hade ett förflutet inom möbelbranschen, såg att hon ville ligga högt med huvudet och att stålrören skar in i halsen. Han konstruerade då en helt ny mjuk modell och Bia Bädden var född.

Den mjuka bädden blev omedelbart Bias absoluta favorit. Vid ett veterinärbesök fick Bia med sig sin bädd för hon skulle få stanna ett par nätter. Veterinären konstaterade snabbt att bädden var perfekt då den gav ett bekvämt och mjukt stöd för huvudet samtidigt som den var behaglig att ligga i.

Tack vare veterinärens positiva respons startade produktionen av Bia Bädden, i liten skala först där familjen tillsammans producerade 5 bäddar i veckan men efterfrågan växte och 1969 startade Bengt tillsammans med sin fru Iris den industriella tillverkningen av Bia Bädden.

Idag tillverkas Bia Bädden fortfarande i Valdemarsvik, av det familjeägda företagets tredje generation. Grundidén är densamma och Bia Bädden utvecklas ständigt vidare med moderna material och fler modeller.

Biabäddens sortiment av hundsängar & överdrag


Biabed hundsängar

Biabed är idag en av Sveriges kanske mest kända hundsängar som är mycket lättskötta, ergonomiska och tillverkade i Sverige. Produktutbudet har vuxit med åren och idag erbjuder Bia Bed Bia Original, Bia Outdoor, Bia Ortho, Bia Hörn, Bia madrass, Bia Design, Bia överdrag Cotton Cover, Bia överdrag Royal, Bia Överdrag Pilé, Bia lammskinn med mera. 

Bia Bed är framtagen för att ge ergonomiskt stöd åt små och stora hundar. Konstlädret är mycket lätt att underhålla och kan bytas ut vid behov.

 

Vanliga frågor om Bia Bed

Hur tvättar jag min Bia bädd? Biabädden är en mycket tålig hundsäng som ofta håller hela hundens liv men ibland kan de behöva tvättas. Nedan går vi igenom Tvättråden för Bias produkter.

Bia Original: Torkas av med svag tvållösning. Använd aldrig starka lösningsmedel.

Bia Piléöverdrag: Kan tvättas i maskin i 40°C och gärna torktumlas så fibrerna reser igen. Överdraget är mycket enkelt att ta av och på bädden.

Bia Outdoor: Överdraget kan tvättas i 40°C och syntetmaterialet behåller sin vattenavvisande egenskap om du torktumlar den eller stryker materialet i minst 80°C efter tvätt. Använd ej sköljmedel.

Bia Royal Överdrag: Damsug och tvätta i 30°C, torktumla ej.

Bia Cotton: Damsug och tvätta i 40°C. Bia Cotton kan torktumlas.


Kan jag köpa ny klädsel till min Bia bädd? Givetvis går det bra att köpa en ny klädsel och byta efter behov. Utbytesklädsel finns för Bia Outdoor, Bia Original och Bia hörn.


Hur lång garanti är det på Bia Bed? Bia Bed erbjuder två års garanti. Garantin gäller fel som uppkommer på grund av fabrikationsfel och gäller inte för slitage vid normal användning.


Vilka material används i Bia Bed? Bia bädden är tillverkad av svensk polyester med den högsta Öko Tex standarden, klass 1. Vilket innebär att materialet är godkänt för närkontakt med småbarn. Klädseln är tillverkad av konstläder som är lätt att underhålla.


Jag saknar en produkt ur Bia Bed sortiment hos er, kan ni beställa? Självklart kan vi beställa hem enligt dina önskningar. Kontakta oss på kundservice@simbi.nu eller ring oss på: 08-702 03 04 så hjälper vi dig!


Är Bia Bed hygienisk? I och med att Biabädden har ett lättskött överdrag tillverkat av konstläder så gör detta att loppor och andra kryp inte får fäste i bädden och på så sätt blir Biabädden ofta mer hygienisk än många andra hundbäddar och hundsängar.

 

Behöver du hjälp att välja rätt variant eller storlek på Biabädden till din valp eller hund?

Vet du inte vilken storlek eller modell av Biabädden som passar din hund eller katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek, färg och modell utefter dina och din hunds behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Bia Bed hundsängar, köp billigt online eller i butik.

Länk till Biabädden