Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Varumärken / Orijen

Orijen Hundfoder & Kattmat

Orijen Hundfoder & kattmat: Orijen är en superpremiumtillverkare av hundfoder, kattmat samt katt- och hundgodis. All tillverkning sker i deras egna prisbelönta kök. Orijen är stolta över deras välrenomerade rykte och har en stor passion för deras hund- och kattfoder. I och med att Orijen tillverkar sin egen mat i sina egna kök kan du vara säker på att Orijen har kontroll på varenda detalj, från utvecklingen av recept, livsmedelssäkerhet, inköp av råvaror och själva produktionen. När du väljer ett foder till din katt eller hund från Orijen kan du vara säker på att fodret har tillrets med omsorg, noggranhet och stor tillförlitlighet. Orijen Uppfyller de strängaste standarder världen över.

Genväg: Orijen Hundfoder - Orijen Kattmat

Läs mer om varför Orijen Hundfoder & kattmat är så populär

 

Läs mer om Orijens spannmålsfria kattmat

Orijen kattmat

 

Orijen Torrfoder katt

Orijen kattfoder är ett av Champion pet foods varumärken. Deras målsättning med Orijen kattfoder är klar och tydlig: De tillverkar biologiskt korrekt kattfoder av färska lokala råvaror. 

Orijens kattfoderingredienser är annorlunda. Orijen torrfoders för katt innehåll fokuserar på lokala råvaror som är hållbart uppfödda och godkända som livsmedel även för human konsumtion. Orijen kattfoder får dagliga leveranser av lokala producenter till deras fabriker som de även kallar kök.

Oriens kattfoder har ett unikt koncept som kallas "Whole Prey", som är en utveckling av deras biologiskt korrekta koncept. En blandning av näringsrikt kött, organ, brosk och märg i rätt mängder som speglar katters naturliga kost.

Orijen kattfoder innehåller en kötthalt om 70-85%, utvalda inälvor 10-15% och ätbara ben 5-10%. Orijen kattmat innehåller endast ett tillskott

På Orijen kattfoder tillsätter man endast ett syntetiskt tillskott och det är Zink. Orijen näringsrika innehåll av färskt kött, organ och brosk i höga halter tillsammans med färsk hel fisk och hela ägg ger en naturlig källa till så gott som alla näringsämnen en katt behöver. Därför har Orijen kattfoder endast tillsatt Zink i sina kattfoder. 

 

Biologiskt korrekt

Katter är jägare, precis som sina vilda förfäder och kusiner är deras matsmältningssystem, käkar och tänder anpassade till en köttrik kost med många färska och varierade typer av kött. Biologiskt korrekt foder speglar den naturliga kosten och besvarar tre köttrelaterade frågor. 

Hur mycket kött?
Alla Orijen kattfoder innehåller 70-85% kött.

Hur mycket färskt kött?
Alla Orijen kattfoder innehåller 2/3 färskt eller rått köt och 1/3 varsamt torkat kött.

Hur många sorters färskt kött?
Orijen kattfoder innehåller alltid fem till sex olika typer av kött enligt Orijens Wholepreykoncept. Wholprey innebär att använda både kött, inälvor och brosk i halter som speglar den naturliga dieten både hos hundar och katter. Inälvor är t.ex. fyllda med så gott som alla näringsämnen din hund eller katt behöver för att må bra, inklusive vitaminer, mineraler, nyttiga fetter och aminosyror. Köttet är en viktig källa till protein och fett samt vitaminer så som A, B, D och K. Tillsammans med koppar, krom, folsyra, järn, magnesium, kalium, selen och zink. Ätbara ben ger en rik källa till mineraler som kalcium, fosfor, magnesium och kalium i en naturlig form sm din hunds kropp lätt kan ta upp.

 

Begränsad mängd kolhydrater

Kattfoder har inget näringsmässigt behov av kolhydrater. Trots det innehåller många foder fortfarande stora mängder högglykemiska kolhydrater så som potatis, tapioka. Dessa ingredienser nämns ofta som en orsak till fetma och diabetes hos katt. Därför innehåller Orijen kattfoder begränsad mängd och noggrant utvalda källor till kolhydrater.

Kolhydrater anses vara en av de största orsakerna till övervikt och diabetes hos hundar och katter. Många kattfoder innehåller kolhydrater med snabba sockerarter så som potatis och tapioka som orskar toppar och dalar i blodsockernivåerna vilket även ökar fettlagringen.

I Orijens kattmatsrecept är förhållandet mellan protein och kolhydrater enkelt, när det ena ökar, minskar det andra. Därför använder sig Orijen av foderrecept som innehåller minst 38% protein. Detta innebär mindre plats till kolhydrater.

Orijen använder sig endast av kolhydrater med lågt GI (Glykemiskt index) så som t.ex. linser och kikärtor. Detta bidrar till ett lägre glykemiskt index och absorberas långsammare in i blodet. På detta sätt minskas även risken för fettlagring hos både hund och katt.

Läs mer om Orijens spannmålsfria hundfoder

Orijen hundfoder

Orijen torrfoder hund

Med hundfodret, likt kattmaten har Orijen en målsättning som är klar och tdylig, de tillverkar biologiskt korrekt hundfoder av lokala och färska råvaror. 

Ingredienserna i Orijens hundfoder är annorlunda. Orijen torrfoder för hunds innehåll fokuserar på lokala råvaror som är hållbart uppfödda och godkända som livsmedel även för human konsumtion. Orijen får dagliga leveranser av lokala producenter till deras fabriker som de även kallar kök.

Precis som med kattmaten är Orijen hundfoder tillverkat enligt samma unika princip  och koncept som kallas "Whole Prey", som är en utveckling av deras biologiskt korrekta koncept. Detta innebär en blandning av näringsrikt kött, organ, brosk och märg i rätt mängder som speglar hundens naturliga kost.

Orijen hundfoder innehåller en kötthalt om 70-85%, utvalda inälvor 10-15% och ätbara ben 5-10%. Orijen hundfoder innehåller endast ett tillskott

Orijen hundfoder innehåller endast ett syntetiskt tillskott och det är Zink. Orijen näringsrika innehåll av färskt kött, organ och brosk i höga halter tillsammans med färsk hel fisk och hela ägg ger en naturlig källa till så gott som alla näringsämnen en vuxen hund eller valp behöver. Därför innehåller Orijen hundfoder endast ett tillskott och det är zink. 

 

Biologiskt korrekt hundfoder

Utfodra din hund som naturen avsett. I Orijens sortiment för hundar hittar du ett oöverträffat innehåll av färskt kött som speglar hundens naturliga kost utan innehållet av högglykemiska kolhydrater, vegetabiliska proteiner eller andra långa listor med syntetiska tillsatser som konventionella hundfoder har. 

Hur mycket kött?
Alla Orijen hundfoder innehåller 70-85% kött.

Hur mycket färskt kött?
Alla Orijen hundfoder innehåller 2/3 färskt eller rått köt och 1/3 varsamt torkat kött.

Hur många sorters färskt kött?
Orijen hundmat innehåller alltid fem till sex olika typer av kött enligt Orijens Wholepreykoncept. Wholprey innebär att använda både kött, inälvor och brosk i halter som speglar den naturliga dieten både hos hundar och katter. Inälvor är t.ex. fyllda med så gott som alla näringsämnen din hund eller katt behöver för att må bra, inklusive vitaminer, mineraler, nyttiga fetter och aminosyror. Köttet är en viktig källa till protein och fett samt vitaminer så som A, B, D och K. Tillsammans med koppar, krom, folsyra, järn, magnesium, kalium, selen och zink. Ätbara ben ger en rik källa till mineraler som kalcium, fosfor, magnesium och kalium i en naturlig form sm din hunds kropp lätt kan ta upp.

 

Begränsad mängd kolhydrater

Precis som deras förfäder är dagens hundar utrustade med vassa tänder, korta tarmkanaler och kroppar skapade för att smälta kött. Kolhydrater anses vara en av de största orsakerna till övervikt och diabetes hos hundar och katter. Många hundfoder innehåller kolhydrater med snabba sockerarter så som potatis och tapioka som orskar toppar och dalar i blodsockernivåerna vilket även ökar fettlagringen.

I Orijens hundfoderrecept är förhållandet mellan protein och kolhydrater enkelt, när det ena ökar, minskar det andra. Därför använder sig Orijen av foderrecept som innehåller minst 38% protein. Detta innebär mindre plats till kolhydrater.

Orijen använder sig endast av kolhydrater med lågt GI (Glykemiskt index) så som t.ex. linser och kikärtor. Detta bidrar till ett lägre glykemiskt index och absorberas långsammare in i blodet. På detta sätt minskas även risken för fettlagring hos både hund och katt.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA RÄTT FODER UR ORIJENS SORTIMENT TILL DIN HUND OCH KATT?

Vet du inte vilket foder du skall välja till din hund eller katt är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt foder i Orijens sortiment oavsett behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att köpa rätt torrfoder! Vi är stolta återförsäljare för Orijen hundfoder & kattmat, köp billigt eller till kampanjpris online med fri hemleverans eller i butik.