Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Varumärken / Pondus

Pondus Färskfoder & Hundmat

Pondus färskfoder: Pondus hundfoder är ett helfoder för hund av högkvalitativa svenska råvaror och som ett att de första bolagen i Norden kan de med stolthet säga att de litar på deras produkter och den djupa kunskap som ligger bakom utvecklingen och tillverkningen av Pondus färskfoder. Pondus färskfoder erbjuder i dag flertalet väl sammansatta färskfoder för valpar, vuxna, känsliga och seniora hundar. Vi erbjuder fullsortiment från Pondus hundmat i vår fysiska butik. Varmt välkommen in!

Läs mer om Pondus färskfoder

Kort om Pondus Färskfoder

Sedan 1993 har Pondusfoder i samarbete med veterinärer tagit fram en rad olika färskfoderprodukter, alla med samma höga kvalitet och endast svenska råvaror med alla de fördelarna de innebär. Först ut var Pondus Original som är deras äldsta och mest beprövade recept som rekommenderas bland annat av vaterinärer mot känsliga magar. Idag erbjuder Pondusfoder många olika varianter av färskfoder med riktigt hög smaklighet och bra innehåll!

 

Varför ska jag välja Pondus färskfoder?

Pondus hundmat är idag en av Sverigest mest framstående färskfodertillverkare med ett innehåll från lokala producenter med hög säkerhet. Pondus var bland de första i Norden att erbjuda färskfoder till våra hundar - vilket bergar för en gedigen kunskap och recept som är noggrant utvalda och sammansatta för att din hund ska få en optimal kost. 

 

 

Pondus Hundmat & Hundfoder


Pondus Hundfoder - korvar

Liksom många andra färksfodertillverkare erbjuder Pondus givetvis sina populära färskfoder i korvar. Korvarna kan köpas i helkartong liksom i stycke. Korvarna finns i varianterna Pondus Mild, Junior, 3XP, NGK, Oirignal och NGL. Kort om produkterna kan du läsa nedan. Alla färskfoder är tillverkade i Sverige med svenska råvaror som håller riktigt hög kvalitet. Allt för hundens bästa.

 

Pondus Hundmat - Småblock

Pondus erbjuder även flertalet produkter i "småblock" vilket är mindre block om 160g förpackat i större påsar om 3 kg. Dessa är mycket uppskattade av hundägare med mindre hundar. Småblocken finns i varianterna Junior och 3XP.

 

Hur mycket Pondus färskfoder ska jag ge min hund varje dag?

Vuxen hund:

Likt de flesta färskfoder så rekommenderas en fodergiva och dagliga dosering för en vuxen hund är ca 2% av den vuxna hundens vikt. Vissa undantag finns och dessa kan du läsa mer om under respektive produkt.

Valpar:

En valp äter ca 5-10% av sin nuvarande kroppsvikt medan den växer, fördelat på 3-4 måltider per dag. En yngre valp runt 8-10 veckor äter ca 10% av sin nuvarande vikt fördelat på fyra måltider per dag. Därefter sjunker det dagliga procentuella behovet medan hunden blir äldre.

 

 

Vanliga frågor om Pondus Färskfoder

Vart tillverkas Pondus Färskfoder? Alla Pondus färskfoder tillverkas i Sverige med Svenska råvaror.


Pondus hundmat daglig dosering & fodergiva? Likt de flesta färskfoder så rekommenderas en fodergiva och dagliga dosering för en vuxen hund är ca 2% av den vuxna hundens vikt. Vissa undantag finns och dessa kan du läsa mer om under respektive produkt.
Pondus Valpfoder Dosering & Fodergiva? En valp äter ca 5-10% av sin nuvarande kroppsvikt medan den växer, fördelat på 3-4 måltider per dag. En yngre valp runt 8-10 veckor äter ca 10% av sin nuvarande vikt fördelat på fyra måltider per dag. Därefter sjunker det dagliga procentuella behovet medan hunden blir äldre.

Utgå alltid från hur din hund ser ut snarare än att slaviskt följa fodergivor & doseringar.

Pondus hundfoder till valpar? Självklart erbjuder Pondus färskfoder anpassade till valpar. Dessa heter Pondus Junior och är anpassade för valpar som fortfarande växer på höjden.


Pondus färskfoder vid känslig mage? Har du en känslig hund så rekommenderar vi att du utfodrar med Pondus Mild som innehåller en större mängd nötvom och passar hundar med känslig mage.


Hur lång hållbarhet har Pondusfoder? Frysfoder har en hållbarhet på 9 månader från och med tillverkningsdagen. Frysfodret skall förvaras under -18°C

 

Behöver du hjälp att välja rätt hundfoder & färskfoder till din hund eller valp?

Vet du inte vilken sort av färskfoder eller hundmat du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hundfoder utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Vi är stolta återförsäljare för Pondus Färskfoder, köp billigt online och hämta i butik.